O tom, že vyšívání není jen pro holky se přesvědčíte u hry Louka jak vyšitá. Zabavte děti na dlouhou dobu.

11.09.2019 13:10

Myslíte si, že vyšívání je jen pro holky? Chyba lávky. Vyšívání a provlékání – to je spousta zábavy ve hře Louka jak vyšitá od výrobce DinoToys. Je to unikátní česká hra pro hráče od 6 let věku. Pro děti na podzimní propršené dny jako dělaná. A věřte, že holky i kluci si u ní zažijí spoustu zábavy, bude spousta taktizování, přemýšlení, ale hlavně smíchu. A takové hry jsou nejlepší. Tahle hra není pro úplně malé děti, je spíš pro děti, co už chodí do školy, a jsou schopné trochu taktizovat.

Je úplně jiná, než běžné, klasické hry, které znáte. Zajímavá je hlavně svým látkovým herním plánem, na něm jsou vyšité různobarevné kytičky, kterými hráči provlékají tkaničky. Nemusíte se bát poškození – kytičky mají středy vyztužené kovovým kroužkem, a tkaničky také mají kovové zakončení.

 

Herní plán představuje rozkvetlou louku. Květinami provlékáte tkaničku, za květinu s více lístky je více bodů. Každý hráč má jinou tkaničku, kterou provléká květinami, dokud jsou nějaké volné, pak si za květiny spočítá body. Dále ke hře ale patří ještě karty květin a zvířat. Ty různě ze hry vyřazují květiny, nebo za ně naopak dávají bonusové body. Karty jsou celou dobu položené na stole, každý hráč na ně tedy vidí a může trochu taktizovat. Zvířat (tedy karet se zvířaty ) je 31, každé má svoje zvláštní schopnosti a dovednosti. Dále je 5 karet kytiček. Pro hráče je tedy pak důležité přemýšlet, kam tkaničku provléknout, jestli do bližší květiny, nebo do vzdálenější za víc bodů, ale zkrácení šňůrky. Herní plán je vždycky stejný, zvířata jsou ale pokaždé jiná, hra tedy pokaždé vypadá jinak a má úplně jiný průběh. Hra trvá zhruba 15 až 20 minut jedno kolo.  V balení je i bodovací blok a katalog zvířátek. Do bloku si hráči počítají skóre ze hry.

Hra nás doma opravdu bavila. Je velmi originální, ještě jsem se s takovou hrou nesetkala, a tím je i velmi zajímavá. Je fajn si před každou hrou (tedy než se ji dobře naučíte) projít jednotlivá zvířátka, a připomenout si, jaké vlastnosti a schopnosti které zvíře má. Taktika je totiž součástí téhle hry. Nejlépe se nám hrálo ve dvou. Čtyři hráči už je na hru celkem dost, a trošku jsme se v tom ztráceli, ale na druhou stranu to zase bylo o něco zábavnější. Takže je na každém, aby si ten svůj systém našel sám. Pravidla nejsou těžká, po první hře je pochopíte – je lepší si hru vyzkoušet, pak je vám hned všechno jasné. Hra se mi moc líbí. Je jiná, nezvyklá a originální, nemusíte házet žádnou kostkou, všechno je jen na hráčích. Při hře se bavily dobře děti i dospělí, a ve velmi krátké době nás děti válcovaly na celé čáře.

Pokud tedy chcete udělat radost dětem, aby se jim lépe začal školní rok, nebo hledáte zábavu do deštivých dnů, anebo už sbíráte tipy na vánoční dárky- hrou Louka jak vyšitá se určitě trefíte do černého. Je to chytrá a originální hra, nutí děti přemýšlet a plánovat, je velmi originálně zpracovaná, díky kartám se zvířátky a kytkami je každá hra úplně jiná, hra se neustále mění, a má švih a spád, herní doba není dlouhá (do 20 minut). Nikdy bych nevěřila, jak kousek látky, pár tkaniček a 31 chytrých kartiček dokáže zabavit děti na dlouhou dobu. A ještě jednu velkou výhodu hra má – kromě toho, že ji kamkoliv odnesete v kapse, protože látku složíte, kartičky jsou v sáčku a tkaničky místo taky nezaberou, je tu ještě jedna prima věc- na rozdíl od některých deskovek jako třeba Dostihy a sázky a podobné, je hra Louka jak vyšitá nenáročná na prostor. Nezabere tedy celý stůl, nebo celou podlahu. Hra Louka jak vyšitá nás doma všechny moc baví, je to chytrá hra, u které se budete bavit vy, i děti.

Pokud si chcete hru koupit, klikněte zde: Hra Louka jak vyšitá

Pokud si chcete prohlédnout i jiné hry od DinoToys, klikněte zde: nabídka her DinoToys

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: