Novinka rodinné puzzle- díky různým velikostem dílků můžou skládat s dospělými i děti - skvělý tip pro chvilky rodinné pohody

24.10.2018 12:29

Puzzle. Skládáte rádi puzzle? Já si ještě dobře pamatuji na dobu, kdy puzzle v obchodech nebylo k dostání. Jako malým nám tedy maminka rozstříhala nějaký hezký pohled, a my jsme ho skládali. Vrcholem obtížnosti bylo více rozstříhaných a smíchaných pohledů. Moc nás to tehdy bavilo, bylo to ale nenáročné, takže spíš pro malé děti. S opravdovým klasickým puzzle z vysekaných dílků z tvrdého kartonu jsem se setkala až jako téměř dospělá. A musím říct, že v začátku to pro nás byla věc nevídaná a zajímavá. Skládali jsme tehdy s chutí snad všichni a lačnili jsme po puzzlích s více dílky. Nikdy jsem sice neposkládala puzzle větší než 1000 dílků, ale bavilo mne to skládání a přemýšlení. Nebyla jsem občas moc trpělivá, takže jsem často odcházela naštvaná, že dílek v krabici prostě není, nebo s pocitem stejným jako měl Homer Simpson – prostě do těch dílků praštit pěstí a ony do sebe zapadnou, a ne že ne.

Puzzle je prostě prima hra na trénink trpělivosti a postřehu, odměnou je poskládaný obrázek, který můžete skládat, kolikrát chcete znova, nebo si ho podlepit, zarámovat a pověsit na zeď, a s hrdostí se na svůj výtvor dívat.

Jsem moc ráda, že výrobci puzzlí myslí na „skládače“ všech věkových kategorií, takže puzzle a množství dílků s vámi rostou – od těch nejjednodušších pro nejmenší, až po ty s mnoha tisíci dílků pro pokročilé. Za senzační věc ale považuji puzzle rodinné.

V krabici najdete 3 různé velikosti dílků, takže mohou skládat jeden obrázek všichni rodinní příslušníci. Největší dílky jsou pro malé děti, nejmenší pro dospělé a větší děti, no a ty prostřední, na kterých je zřetelně vidět skládaný motiv jsou třeba pro babičku a dědečka, kteří už tak dobře nevidí ( i když ze mne si vnuk dělal legraci, že jsou pro mne ty největší, protože výrobce prý myslel na to, že nemůžu nikdy najít, kam jsem si brýle položila). A tak může celá rodina společně vytvořit obrázek, a užít si společně spoustu prima a zábavných chvilek.

A při skládání obrázků si spolu třeba hezky popovídat.

Rodinné puzzle Psí kamarádi má 400 dílků - Velikosti dílků:  velké cca 5,5 cm, střední cca 2,5 cm, malé cca 1,8 cm. Rozměr celého poskládaného puzzle je 61 x 45,7 cm

Raznice puzzle COBBLE HILL nekopíruje standardní mřížku, rohy a hrany dílků nejsou vždy v jedné ose a dílky mají neobvyklý tvar. Obtížnost puzzle je tak vyšší než u klasické mřížkové raznice, kterou používají přední výrobci v Evropě. Složení puzzle tedy je těžší a není poskládané hned, je tedy fajn mít připravený kartón, na kterém budete puzzle skládat, nebo místo, kde nebude vadit, a ke skládání se vracet. Rozhodně to není snadné puzzle, co složíte za půl hodiny..

Při skládání puzzlí si děti i dospělí potrénují postřeh, trpělivost i spolupráci. Rodinné puzzle je tak skvělou příležitostí, jak trávit společné chvilky s rodinou a svými blízkými. Rodinné puzzle by nemělo chybět pod žádným vánočním stromečkem. Někteří z vás si možná pomyslí, že sami skládají mnohem obtížnější puzzle, ale věřte, že právě spolupráce s ostatními z rodinného puzzle dělá zábavu, při které je nám dobře nejen proto, že se nám povede poskládat hezký obrázek, a jsme na sebe pyšní, ale právě proto, že být se svými blízkými spolu je to nejvíc, co si můžeme pod stromeček v dnešní uspěchané době nadělit.

Pokud si chcete puzzle koupit, klikněte zde: Rodinné puzzle Psí kamarádi

Chcete si vybrat jiný typ nebo druh puzzle? Klikněte zde: www.puzzle-puzzle.cz

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: