Nestíháte napéct cukroví? Zkuste Vánoční cukroví koupené z obchodu. Dnes už seženete takové, které od domácího téměř nerozeznáte. Recenze

13.12.2022 13:57

 

Od konce listopadu a začátku prosince začíná šílenství zvané cukroví. Ať potkáte, koho chcete, většinou první, na co se zeptá je: „Už pečeš?“ Případně doplňující otázka: „A kolik máš druhů?“ .Přiznávám, letos skoro nepeču.

Nepekla jsem moc ani vloni.

Když byly děti malé, pekla jsem po nocích, aby měly cukroví, mívala jsem až 15 druhů. Chtěla jsem, aby si pochutnaly. Takže se mi všude vršily krabičky s cukrovím, a já byla unavená, nervózní. Vlastně jsem pak jen chodila a nadávala: „Nejezte to, nebude na vánoce, a znova už péct nebudu!“. Jenže ani cukroví děti nebaví dlouho, nebo jim chutná každému jen nějaký druh. Takže tahle moje poznámka se časem měnila na větu: „Chceš cukroví? Vy to nikdo nejíte, co s tím budu dělat!“.

Jasně, cukroví se dá zamrazit, ale ono mi to pak moc nechutná. Čerstvé je čerstvé.

Jak začaly děti odcházet z domu, zmenšovaly se dávky cukroví i počet druhů. Až jsem zjistila, že doma jím cukroví jen já. Musím tedy přiznat, že cukroví opravdu miluju. Ale jen pro sebe se mi péct nechce. A na to, aby na stole byl talířek cukroví, stačí jen jeden, nebo dva druhy. A stejně by mi stačilo jen z poloviční dávky, a ai tak by toho bylo moc.

Pak je tu další problém, a to je ten, že nejsem moc zručná, trpělivá ani pečlivá. Cukroví umím udělat výborné chuťově, vzhledem ale nic moc. Na talířku moc hezky nevypadá. Já vím, že chuť je nejdůležitější, ale on i ten vzhled na nazdobeném stole je tak nějak důležitý.

Když se spojí všechny tyto faktory, vyskočí na mě jedna možná varianta: Letos nepeču, cukroví koupím!

Protože ale při dnešních cenách surovin a energií si nemohu dovolit cukroví, které stojí kolem tisíce korun za kilo (mnohdy i mnohem víc). Takže jsem se rozhodla vyzkoušet cukroví kupované.

Letos pro mě peče Penam. Oni to umí, a v nabídce je několik druhů a typů cukroví, které mi chutnají.

Vyzkoušela jsem koupit v plastových krabičkách jemné pečivo – cukroví

Toto cukroví je s vysokým podílem lidské práce – není to tedy jen nějaká „strojovka“. Krabička je průhledná, takže vidím, co si kupuji. Trvanlivost je až do února – to je taky fajn, nemusím vše sníst najednou.

Vybrala jsem si  Sváteční rohlíčky (200 g v balení), Vánoční kokosky (130g) a Linecké Duo kytičky (250g).

Kokosky ujdou – je to takové foukané sněhové pečivo s kokosem, křehké, křupavé jak má být – tohle cukroví nejvíc chutnalo dětem.

Sváteční rohlíčky jsou dobré, jsou tedy dost sladké a hodně křehké – přesně jako když si je pečete doma. Trošku mi v nich chyběly oříšky, ale to je jen můj pocit. Na tom, že jsou rohlíčky dobré se nic nemění.

 Nejvíc mi z těchto tří druhů chutnají linecké kytičky. Hlavně ty čokoládové jsou mňam. Přiznávám, že mi chutnají víc, než když si je upeču doma. Mají máslovou chuť, jsou křehké a lahodné. Jsem s kvalitou těchto druhů spokojená. Je to cukroví, které ke kafi udělá radost.

Z čeho jsem ale doslova nadšená, jsou krabičky s názvem Vánoční cukrárna.

Tady má Penam velkou jedničku s hvězdičkou.

Tohle cukroví je ručně vyráběné, obsahuje máslo (opravdu máslo, ta chuť je tam znát), a je prostě jedinečné.

Mám dvě krabičky – Vánoční čajové pečivo, a Sladké vánoční pečivo.

Kromě skvělé chuti tohle cukroví i krásně vypadá. Nádherné tvary, krásně ozdobené. Vypadá skvěle na talířku a ještě lépe chutná.

V každé z těchto krabiček s vánočním cukrovím je jiná skladba produktů. Krabička má ale průhlednou přední stranu. Hned vidíte, jaké cukroví se vám líbí, to si pak můžete vybrat.

Schválně jsem dala ochutnat cukroví na talířku kamarádkám se slovy “Tady jsem napekla!“. Ani jedna z nich nepoznala, že se jedná o cukroví kupované. Chválily mi některé druhy, a chtěly recept. Byly velmi překvapené, že cukroví je vyrobené v pekárně Penam.

Obzvláště musím pochválit mandlové placičky (těch bych se ujedla) a stromečky máčené v bílé čokoládě zdobené kousky pistácií. Lahůdka.

Tohle cukroví je opravdu k nerozeznání od domácího cukroví. Naprosto bych neřekla, že je pečené ve velkém.

Pro všechny, kdo nemohou péct – třeba ze zdravotních, nebo časových důvodů, je tohle cukroví skvělou variantou vánočního cukroví.

Prostě si v obchodě vyberete, které cukroví se vám líbí.  Cukroví skvěle chutná -  rozplývá se na jazyku.

Prima řešení je to i pro ty, kteří z nějakého důvodu tráví vánoce sami – mohou si dát cukroví na talířek a užít si vánoce bez dlouhého pečení. Ono péct pro jednoho několik druhů není ani dost dobře možné.

Krabičky jsou chytře poskládané tak, aby v každé bylo několik kousků cukroví různých druhů. Ochutnáte tak od každého druhu něco. Je to dávka tak akorát.

Cukroví je hezky a prakticky hygienicky zabalené. Nemusíte se bát, že by se ho v obchodě někdo jiný dotýkal.

Pokud máte třeba stres z toho, že prostě na vánoce nic nestíháte – klidně vypusťte pečení a kupte si vynikající krabičku vánočního cukroví.

Někoho pečení cukroví baví a věnuje mu hodně času. Pro ty, co nepečou, a rádi si pochutnají na vynikajícím cukroví je tu řešení: Vánoční cukroví od Penamu. Já jsem s ním velmi spokojená. Letos prostě peču a mlsám s Penamem. Čas, který ušetřím, mohu trávit třeba s vnoučaty, nebo na adventním koncertu.

Cukroví koupíte téměř v každém supermarketu, nebo hypermarketu.

Celý sortiment jemného pečiva Penam si prohlédněte zde: Cukroví Penam

 
 
 
 

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: