Nestíháte napéct cukroví? Zkuste Vánoční cukroví koupené z obchodě - od domácího k nerozeznání je například to od Odkolků. Recenze.

11.12.2023 15:58

 

 

Je začátek prosince, a s ním všude začíná pečení cukroví. Po chodbách a z oken domů se line nádherná vůně perníčků, vanilkových rohlíčků, a dalšího cukroví. Miluju všechny ty vůně.

Pamatuji se, jak maminka vždycky říkala:“Je po Mikuláši, začneme péct cukroví!“. Pak vyndala formičky, a to bylo pro nás, děti, radosti. Moc mě to bavilo – do každé formičky dát těsto, a pak se dívat, jak maminka vyklopila z formičky upečené cukroví, a já jsem ho obalovala v cukru. Tomuhle cukroví se říkalo pracny, a muselo nějakou dobu být v krabici, aby změklo. Jako malé mi moc nechutnalo, teď ho mám moc ráda.

Pomáhala jsem i při vykrajování lineckého cukroví, a pak při jeho mazání. Měla jsem to období pečení ráda.

Když jsem byla dospělá, snažila jsem se tradici pečení cukroví udržovat i se svými dětmi. Také jsem s nimi některé druhy cukroví pekla, hlavně ale perníčky. Ostatní druhy cukroví jsem pekla hlavně v noci.

 Snažila jsem se napéct hodně druhů – bavilo mě to, a čtyři děti snědly pořádný kopec cukroví.

Když jsem měla napečeno, cukroví jsem uložila do krabic, a s úsměvem jsem sledovala, jak z horní krabice vždycky cukroví mizí. Děti mi s úsměvem a pusou od cukru vysvětlovaly, že v krabici byly myši, a cukroví snědly.

Moc ráda na to období vzpomínám, i když někdy to pečení bylo náročné.

Pak děti vyrostly, a cukroví už tolik nemizelo. Postupně jsem začala péct čím dál méně. I když cukroví mám moc ráda, nestihla bych ho sama sníst.

Pak je tu ještě jedna věc. Cukroví moc ráda peču, umím udělat výborné těsto, protože ale nejsem úplně zručná, to cukroví nevypadá tak hezky, jako od profesionálů. Je výborné, ale není to úplně reprezentativní na výstavu a ochutnání na talířku na stole.

Takže jsem se rozhodla, že letos upeču jen dva druhy cukroví – podle rodinného receptu po babičce, a zbytek cukroví si koupím.

Vyzkoušela jsem to už v loňském roce. Cukroví jsem si koupila.

Byla jsem překvapená, že cukroví chutnalo opravdu jako by bylo upečené doma. V rohlíčcích cítím máslo, a poleva je nádherně hladká, čokoládově chutnající. Samozřejmě, že než cukroví dám na stůl, sama ho ochutnám.

Tentokrát jsem vyzkoušela krabičku cukroví Kouzlo vánoc, a moje oblíbené vanilkové rohlíčky.

Vanilkové rohlíčky miluji, ale nerada je peču. Vždycky se mi totiž polovina poláme, a já jsem pak naštvaná. Takže jsem pečení nechala na odbornících, a krabičky s rohlíčky si koupila. Jsou vynikající, a já ochutnávám a ochutnávám, a najednou jsem zjistila, že je krabička prázdná. No, asi se k nám vrátily ty myšky, co s dětmi kdysi ujídaly cukroví.

Druhou krabičkou, kterou jsem ochutnala je krabička s nápisem Kouzlo vánoc.

V krabičce Kouzlo vánoc je pět druhů cukroví – vše z kvalitních surovin (s máslem). Pro všechny milovníky cukroví ho napekly pekárny Odkolek.

Nechybí v ní klasické vanilkové rohlíčky, Linecké cukroví, ořechové placičky, cukroví s polevou a nasekanými pistáciovými oříšky, a stromečky v čokoládové polevě.

Všechny druhy cukroví z krabičky mi moc chutnají. Dala jsem ochutnat i kamarádce, když přišla na kafíčko.

Shodly jsme se, že všechny tyto druhy cukroví jsou vynikající, chutnají jako doma upečené, a na talířku na svátečním stole budou vypadat krásně.

Pokud bychom ale měly vybrat, které cukroví z krabičky je nejlepší, tak jsou ty ořechové placičky, které jsou jemné a příjemně ořechové a pak cukroví s polevou a pistáciemi. Ta chuť je originální a skvělá, cukroví se rozplývá na jazyku. Co vám budu povídat – hvězdičky s polevou a placičky jsme snědly všechny.

Krabičky s cukrovím jsou chytře poskládané tak, aby v každé krabičce bylo několik druhů cukroví, a aby si vybral každý podle své chuti.

Cukroví je hygienicky zabalené v pevných krabičkách – nemusíte mít tedy strach, že by se ho v obchodě někdo dotýkal, nebo že by bylo polámané.

Pokud tedy nechcete péct hodně cukroví, nebo máte před vánoci stres v práci a prostě nestíháte – doporučuji vám Odkolek cukroví v krabičkách. Chutná úplně stejně, jako domácí cukroví.

Já jsem si vybrala krabičku Kouzlo vánoc a rohlíčky, v obchodech ale objevíte i další druhy cukroví upečeného s láskou pro všechny, kteří cukroví mají rádi.

Cukroví je skvělé, a koupíte ho v téměř ve všech supermarketech a hypermarketech – mrkněte zde: cukroví Kouzlo vánoc

 

Budete tak mít napečeno od profesionálů, a jak se říká – o starost méně.

 Místo pečení cukroví si můžete odpočinout, hrát si s dětmi, nebo třeba jít nasát vánoční atmosféru na vánoční adventní trhy.

Někoho pečení cukroví baví, a tráví u něj hodně času. Pro ty, co nepečou je tu skvělé řešení – cukroví si koupit. Já jsem s ním velmi spokojená. Stejně jako loni – „peču a mlsám“ o vánocích s Odkolkem.

Pochutnám si a jsem spokojená-a ušetřený čas strávím s vnoučaty.

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: