Nepečené cukroví - 3 druhy, se kterými budete mít velký úspěch.

21.12.2018 13:20

 

Burizonové koule
 

Recept z burizonů, slazeného kondenzovaného mléka, másla a cukru. Toto nepečené cukroví je vhodné i pro bezlepkovou dietu.

Ingredience:

1 ks kondenzovaného slazeného mléka (Salko)
1 ks sáček burizonů
170 g cukru
125 g másla
  čokoládová poleva
  papírové košíčky


Postup:

1. Cukr nasypeme do hrnce a zahříváme tak dlouho, až nám zkaramelizuje
2. Hrnec necháme na horké plotně a postupně, za stálého míchání, přidáváme slazené mléko a máslo
3. Přisypeme burizony a vše promícháme
4. Hmotu necháme částečně vychladnout a pak z ní tvoříme kuličky
5. Rozehřejeme čokoládovou polevu a burizonové koule polevou ozdobně pocákáme
6. Koule nakonec vložíme do papírových košíčků.

Doporučení:

Pokud kuličky tvoříme mokrou rukou, bude jejich povrch matný, budeme-li kuličky tvořit rukama pomazanýma tukem, povrch kuliček bude lesklý.

zdroj: https://www.receptyonline.cz/recept/jidlo/burizonove-koule/

Čokoládové lanýže od Evel

Ingredience:
200 g hořké čokolády
75 g mléčné čokolády
30 g whisky
20 g másla
15 g medu
175 ml smetany
  hořká čokoláda na namáčení
  sezam, kakao a skořice na obalení

Postup:

1. Smetanu a med přivedeme k varu, obě čokolády rozpustíme spolu ve vodní lázni, odstavíme
2. Přimícháme smetanu s medem, whisky a rozpuštěné máslo, opravdu pořádně promícháme
3. Připravíme si 2 plechy vyložené pečícím papírem a lžičkou klademe stejně velké hromádky, asi jako 2 lískové oříšky u sebe, nevadí, že hromádky nejsou vzhledné, dáme do lednice na 20 minut, i klidně déle, musí to být jako plastelína
4. Po vyndání tvarujeme z každé hromádky kuličku, pracujeme rychle
5. Rozpustíme si hořkou čokoládu, každý lanýž napíchneme na párátko a namočíme do prochladlé, ale stále tekuté čokolády, rychle položíme do misky, ve které máme bud kakao, skořici nebo sezam
6. Obalíme a dáme ztuhnout do lednice.

Doporučení:

Vodní lázeň – Nádobu s pokrmem vložíme do hrnce do poloviny naplněného horkou vodou, kterou udržujeme těsně pod bodem varu.

zdroj: Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

 
Kokosoví Tučňáci
Ingredience:
  Rozpis na cca 22 ks:
140 g dětských piškotů
125 g tvarohu
100 g mletého cukru
80 g strouhaného kokosu
60 g másla
2 lžíce mléka
  vanilkový cukr
  Na ozdobu:
  čokoládová poleva
  plátky mandlí na křidélka
  kandované ovoce na zobáčky
  bílková poleva

Postup:

1. Polovinu piškotů rozmačkáme válečkem na nudle, přisypeme kokos, část cukru, máslo i mléko a vypracujeme těsto
2. Formičky na včelí (vosí) úly vysypeme cukrem, do každé dáme kousek těsta, prstem promačkáme a pak těsto vyklopíme
3. Až máme těsto zpracované, umícháme tvaroh s cukrem a po částech plníme do připravených tělíček budoucích tučňáků, nakonec zespodu každého tělíčka přitiskneme piškot
4. Tělíčka tučňáků namočíme do rozpuštěné čokoládové polevy (máčíme hlavičky a polovinu těla, vytvoříme tak fráčky)
5. Křidélka z mandlí lepíme těsně před zaschnutím čokolády, nebo je později můžeme přichytit bílkovou polevou
6. Zobáčky vytvoříme pomocí nože, do malé dírky v hlavičce zapíchneme nejlépe červený kousek kandovaného ovoce
7. Nakonec očka tučňáků namalujeme pomocí bílkové polevy.

zdroj: https://www.receptyonline.cz/recept/jidlo/kokosovi-tucnaci/

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: