Nepečená jahodová Šarlota

08.06.2016 12:56
    • 200 g cukrářských piškotů (takové ty dlouhé, k dostání všude)
    • Na cukrový sirup:
    • 45-50  g  cukru krupice
    • 50 ml vody

  • Na krém:
    • 250 g žervé nebo krémového sýra Kiri (nebo ricotu, )
    • 200 g jemného tvarohu nebo lučiny
    • 100 g krupicového cukru
    • 50 g jahod, nakrájených na kousky
    • 7 g plátkové želatiny (nebo použijte jakou máte) 
    • 30 ml  jahodového nebo malinového sirupu
    • 200 ml smetany

    Na ozdobu:
    • maliny nebo jahody
    • Postup:
    • nejdříve  svařte cukr s vodou, až se cukr rozpustí. Sirup nechte vychladnout. Kulatou formu s vyššími okraji vyložte piškoty a jejich vnitřní stranu  potřete polovinou vychladlého cukrového sirupu. 

      Želatinu namočte podle návodu na obalu. V misce smíchejte žervé s tvarohem, cukrem, jahodami a malinovým sirupem. Smetanu ušlehejte. Kdo nemá rád sýrovou variantu, může použít i pudink třeba s mascarpone. Máslové krémy ale so Šarloty nedávejte.

    •  Změklou želatinu vymačkejte, a pokud je ještě hrudkovitá, přelijte ji trochou horké vody a po vychladnutí znovu vymačkejte; pak ji vetřete do sladkého tvarohu spolu se smetanou.

       Polovinu tvarohového krému navršte do piškotového věnečku, poklaďte polovinou malin nebo jahod a zbytkem krému. Nahoru naklaďte zbytek piškotů, potřených z vnitřní strany zbylým cukrovým sirupem.

       Formu vložte alespoň na dvě hodiny do chladničky. ( Před vyklopením ponořte spodek formy na chvilku do horké vody,aby šlo lépe vyklopit) Ozdobte jahodami, malinami  

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: