Nejlepší Pudinkáče

29.03.2019 11:01

Těsto

1/ 4  l mléka
2 dcl oleje
3 ks žloutek
400 g hladká mouka
10 lžiček cukru
špetka soli
20 g droždí
 
Krém:
3 balení vanilkového pudinku
3/4  l mléka ) já jsem dala 1 litr)
 3 ks vanilkový cukr
5 - 6 lžic cukr krystal
180 g másla
dále budeme potřebovat vajíčko na potření a cukr moučka na posypání
Připravíme si kvásek ze 2 lžiček cukru, mléka a droždí. V míse smícháme mouku, špetku soli, cukr, žloutky, mléko, olej a kvásek. Těsto necháme nakynout cca 1 hod - aby zdvojnásobilo objem.
Než nakyne těsto uděláme si pudink. Po vychladnutí vyšleháme s máslem. Zatím dáme nádivku do lednice.
Uděláme válečky o průměru asi 1 cm a dlouhé asi 20 cm, které přehneme na polovinu, tím vzniknou dva prameny, které upleteme a konec vsuneme dolů. (Z těsta se snažíme vyválet "hadů" o tloušťce prstu a rozkrájíme po 20 cm. "Hada" ohneme na polovinu a zakroutíme jako vrták.).
Necháme na plechu kynout, potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme při 200 stupnu cca 15 min.
Když vychladnou rozkrojíme, naplníme a posypeme moučkovým cukrem. Z dávky vyjde 16 ks o délce 10 cm.

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: