Nejkrásnější dárek z lásky je šperk z Galerie granát.

03.02.2021 13:32

 

 

S českým granátem jsem se poprvé setkala jako malá holka. Moje stará teta měla krásnou brož posázenou českými granáty, a když na ni zasvítilo slunce, třpytila se brož nádhernými tmavě rudými odlesky. Vypadalo to tak nádherně, že jsem z té brože nemohla spustit oči. Tehdy asi vznikla moje láska k tomuto polodrahokamu. Ta láska a okouzlení mi vydržela až doposud. Český granát je pro mne taková ta srdcovka – láska na celý život. Proto, když objevím nějaký zajímavý šperk s českým granátem, jsem celkem nadšená. A ještě víc nadšená jsem, když se ten šperk po nějakém čase objeví na mé ruce, nebo krku. Prstýnek, náhrdelník, nebo třeba náušnice – vždycky je to prostě nádhera.

Takhle mne okouzlil stříbrný prstýnek s názvem Intuice z Galerie Granát.

Tolik nádherných šperků pro ženy i muže – jeden hezčí než druhý. Vybrat je někdy těžké. Nejdřív jsem okukovala nádherné prsteny s motivem a názvem květin – moc se mi líbil třeba prsten Karafiát, nebo Rododendron. Nějak jsem si je ale neuměla představit na své ruce. Jsou to nádherné kousky, ale já mám poměrně malou ruku, tak jsem vždycky jen blaženě povzdychla, pokochala se tou krásou a prohlížela dál.

 Prsten Intuice mne ale oslovil na první pohled. Pokud se dá u šperků mluvit o lásce na první pohled, tak to platí o mě a o tomhle prstýnku. Okamžitě jsem věděla, že to je přesně to, co mám ráda. Nadčasový čistý vzor – jen kruh, jako symbol věčnosti, ozdobený tmavě rudými blyštivými kamínky. Když jsem trochu přivřela oči a představila si prsten na ruce, jako bych hned viděla tu chvíli, kdy na něj zasvítí slunce a v prstenu jako by ožila tmavě rudá tajemná barva, přesně taková, jaká mne okouzlila jako malou holku na tetině broži. Prsten je dost velký, a přitom působí přirozeně, jemně a krásně. Je dostatečně výrazný, ale přitom nepůsobí nijak „tvrdě“. Prostě krása.

Když jsem si prsten poprvé navlékla na ruku, skoro jsem blaženě zavrněla. Jako by ten prsten byl vyrobený a navržený přímo pro mne. Vklouzl mi na ruku a zdobí. Krásně zdobí.

Říká se, že polodrahokamy mají svou moc – tedy i český granát takovou moc prý má. Je to kámen, který dodává energii. Přináší podle potřeby klid, nebo touhu. Varuje před nebezpečím, povzbuzuje lásku a oddanost. Napravuje citový nesoulad, upevňuje vztahy. Dodává odvahu a naději, sebedůvěru a posiluje v krizích. Symbolizuje oheň, krev a čisté srdce – je považován za kámen lásky a srdce. I kdyby jen jedna z těch věcí fungovala, bylo by to super, že?

Protože se blíží Den svatého Valentýna (a hned brzy po něm MDŽ a Den matek), myslím, že šperk s českým granátem by byl nádherný dárek.  Není vhodnější a lepší šperk, než právě ten s kamenem. Který svou rudou barvou symbolizuje srdce a lásku. Pokud se třeba chystáte požádat svou partnerku o ruku, prsten s granátem je skvělá volba. Věděli jste, že na Dnes svatého Valentýna požádá o ruku svou partnerku kolem 220 000 mužů? To by bylo prstýnků…

My ženy milujeme šperky s příběhem. Potřebujeme mít ke každému šperku nějakou historku, nebo příležitost, ke které jsme šperk dostaly. Pak si to připomínáme po celou dobu vlastnictví šperku vždy, když se na něj podíváme. A s některými šperky, které se dědí z generace na generaci, se spolu se šperkem dědí i příběh.

 Český granát je velmi ceněný a unikátní drahokamínek. Je jedinečný a krásně zabarvený, mezi šperkaři je ceněný. Proto je to takový ten ideální dárek, který se bude v rodině dědit po spoustu generací.

Pokud jsem na vás přenesla alespoň trochu své náklonnosti a lásky k českým granátům, jsem moc ráda. Ten kamínek je prostě nádherný.

Já jsem si vybrala stříbrný prsten Intuice – šperk je pokrytý rhodiem, díky tomu nečerná, a je stále krásně stříbrný. Posázen je dvěma řadami krásných rudých granátů. Jeho vzor je nadčasový a nádherný. Ke šperku dostanete i certifikát pravosti granátů.

Pokud si chcete vybírat šperky s českými granáty, určitě moc doporučuji Galerii Granát. Je to certifikovaný obchod se zárukou kvality. Nabídka a výběr šperků je ohromný- je tu vlastně nejširší výběr šperků v ČR.. Komunikace s obchodem je skvělá – pokud potřebujete s něčím poradit, není to problém.  Za normálního stavu bych vám doporučila návštěvu jejich kamenné prodejny – to je tolik krásy, až oči přecházejí, ale v koronové době nám nezbývá než nakupovat přes internet.  Tady se ale nemusíte bát. Pokud máte nějaké dotazy, rádi vám poradí. A doprava šperku je bleskurychlá, dárek k Valentýnu tedy stíháte.

Pokud si chcete prohlédnout prsten, který jsem si vybrala já, klikněte zde: prsten Intuice.

 

Já jsem si vybrala stříbrný prstýnek, vy si ale můžete vybrat samozřejmě podle svého vkusu šperky stříbrné, nebo třeba zlaté. Záleží jen na vás.

Celou nabídku galerie si prohlédněte zde. Galerie Granát

 

Aby se Vám lépe nakupovalo, mám pro vás unikátní slevový kód na slevu 100 Kč z nákupu. Kód je: RADOST

 

A nezapomeňte, že Láska je jako prsten. Prsten nemá konce!.

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: