Nádherné ručně vyráběné porcelánové hrnečky a šálky z české porcelánky Rudolf Kämpf .

13.12.2019 13:05

Hrnky, hrnečky, šálky – máme jich doma všichni spoustu. Každý z nás má nějaký oblíbený, ze kterého pije kávu nebo čaj doma, nebo v práci. Já hrníčky miluji. Když už jich mám doma moc, některé rozdám, abych si mohla koupit nové. Jsou ale hrníčky a šálky, které jsou moje oblíbené a mám k nim nějakou citovou vazbu, nebo se mi prostě moc a moc líbí – takové nedám a mám je léta – ať už na pití, nebo je mám vystavené v obývací stěně. I ty vystavené ale občas „provětrám“ a uvařím si do nich sváteční čaj, nebo kávu.

Už jako malá holka jsem obdivovala takové ty krásně nazdobené a tvarované šálky s podšálkem, ze kterých v pohádkách pily čaj princezny. Později na výletech na hrady a zámky jsem obdivovala podobné šálky vystavené v expozicích, a zůstala ve mně taková ta holčičí dětská touha takový šálek mít. Když byly děti malé, měla jsem strach, že by mi  šálek rozbily, tak nějak nebyl čas si podobný šálek vybrat. Nedávno jsem viděla film Poslední aristokratka, ve kterém pili čaj z nádherných šálků. A ve mně se znovu probudila ta touha po princeznovské kráse – šálku jako pro princeznu. A tak jsem šla hledat přímo na stránky odborníka na porcelán – na stránku Rudolf Kämpf , výrobce luxusního porcelánu, tedy i šálků, které jsem viděla ve filmu.

Česká porcelánová manufaktura Rudolf Kämpf již víc než 100 let vyrábí kvalitní tvrdý porcelán ( od většinou prodávaného kostního porcelánu se liší pevností, odolností proti teplotám a kyselinám, nepropustností, průzračností a zvonivým zvukem). Společnost si zakládá na ruční výrobě porcelánu – je jedinou továrnou v České republice, kde se porcelán vyrábí ručně. Vyrábí limitované edice, a unikátní exempláře. S každým šálkem ( nebo nádobím) si tedy pořizujete originální kvalitní kousek porcelánu. Jejich výrobky jsou nádherné, v srdci Karlovarského kraje v obci Loučky v továrně Rudolf Kämpf vyrábí nádobí, které je bylo darováno i známám a slavným osobnostem jako např, Václav Havel, nebo papež Jan Pavel II a další.

Více o historii továrny si můžete přečíst po kliknutí zde: porcelánka Rudolf Kämpf

 

Díky ruční výrobě v téhle továrně mohou přistupovat ke každému zákazníkovi individuálně. Je například možnost nechat si šálek opatřit logem, nebo monogramem. To mne nalákalo a nechala jsem si monogram na své šálky a hrnečky napsat – v tu chvíli je vnímáte jako mnohem osobnější a milejší.

Vybrat šálky byl pro mne docela problém.  Líbilo se mi jich totiž tolik, že jsem vůbec nevěděla, který si mám vybrat. Nakonec jsem zůstala u třech favoritů – šálek s podšálkem s girlandou růží, šálek s podšálkem květinová oslava posetý malými drobnými květinkami a čistě bílý s motivem krajky. A tady jsem se zadrhla. Měla jsem je otevřené před sebou celý den, a neustále vybírala, který z nich je hezčí. Nakonec jsem vybrala ten s růžemi – je nejvíc princeznovský, a ty ostatní si budu pořizovat postupně – pro radost.

Šálek s podšálkem s romantickým názvem Girlanda z růží je…prostě dokonalý. Má barvu slonové kosti, je ozdobený drobnými růžičkami a vypadá přesně tak, jako ty šálky, co měly v pohádkách princezny. Když jsem ho poprvé držela v ruce, chtělo se mi až povzdechnout nad tou krásou. Je to takové splnění holčičího snu.  Když jsem si do něj uvařila čaj, cítila jsem se jako ta malá holka, co před televizí chtěla pít čaj spolu s princeznami. Ty tu sice nebyly, ale čaj přesto chutnal nějak lépe. Slavnostněji a byl lahodnější a voňavější. Nálada z krásného šálku se promítla i do chuti čaje. Tohle je prostě šálek pro radost, a radost mi opravdu dělá už jen každý pohled na něj. Je jemný, něžný, a velmi vkusný. Překvapilo mne i jak je lehoučký. Pije se z něj moc dobře,a dobře se drží v ruce.

Pokud si chcete šálek prohlédnout, klikněte zde: šálek s podšálkem Girlanda z růží

 

Druhý šálek s podšálkem jsem si pořídila na kávu. Šálek je z kolekce RoseLine, má objem 0,2 l – tedy tak akorát na odpolední kávu, je zdobený drobnými růžičkami. Podšálek má pastelově modrou barvu ( modrá je moje oblíbená, proto jsem si ji zvolila, na výběr je ještě možnost růžového podšálku). U tohoto šálku jsem zvolila možnost nechat si napsat monogram – můžete si nechat napsat na šálek monogram, nebo písmenka se srdíčkem.  Stejný monogram je i na podšálku. Je velmi příjemné mít šálek s monogramem – hned je nějak osobnější a milejší. Je fajn, že mám teď možnost návštěvám nabídnout kávu z kvalitního šálku, který hezky vypadá. Šálek je lehoučký, dobře se drží. Díky kvalitnímu porcelánu je vhodný i do myčky na nádobí, i mikrovlnné trouby – nemusíte mít žádné obavy, že by se zkroutil, nebo poškodil.

Pokud si chcete šálek prohlédnout, klikněte zde: šálek z kolekce RoseLine

 

Poslední výrobek z manufaktury Rudolf Kämpf, který vám chci představit, je hrneček ve velmi svěžím designu HyggeLine. Hrneček o obsahu 0,3 litrů je na běžné každodenní pití kávy a čaje jako dělané. Můžete si ho koupit samostatně, ale třeba i v sadě dvou kusů. Hrnečky jsou vyráběny ve 3 dekorech - prohlédnout si je můžete zde: Hrnek se vzorem HyggeLine 1hrnek se vzorem HyggeLine 2 nebo hrnek se vzorem HyggeLine 3

Hrnky mají jednoduchý tvar a vzor, jsou svěží, jemné, lehoučké, díky kvalitnímu porcelánu je lze mýt v myčce na nádobí, i použít v mikrovlnné troubě. Vybrala jsem si – jak jinak – hrnečky v modré barvě, na výběr je ještě možnost barvy červené, růžové, pastelově modré, nebo šedé. I u těchto hrnečků je možnost nechat si napsat monogram. Tuto možnost jsem využila moc ráda.

 Mám velkou rodinu, když se sejdeme, a všem vařím kávu nebo čaj, je potřeba hrnků velká. Já mám svůj oblíbený, ze kterého ráda piji, ale líbí se asi všem, protože když přijdou děti, hned zmizí. Když jsem si postěžovala, že je můj oblíbený, a chtěla jsem z něj pít, ozvalo se: „Jé, ty naděláš…máš ho snad podepsaný?“. A od teď můžu klidně říct :“Mám!“. Mám ho totiž opravdu podepsaný svým monogramem. Takže je jen můj. I když se obávám,  že mi to moc platné nebude, protože můj hrnek prostě láká..

 A protože jsou hrnečky v sadě dva, budu mít jeden doma, a jeden v práci. Myslím, že bude prima dárek dát i dětem hrnečky s jejich monogramy. Je to milé, originální a z hrnečku se rázem stane osobní dárek.

Hrnečky si můžete prohlédnout po kliknutí zde: Sada dvou hrnků Hygge Line

 

Pokud máte rádi hrnky, hrnečky, šálky a další výrobky z porcelánu, určitě si prohlédněte stránky porcelánky Rudolf Kämpf. Všechen porcelán zde koupený je kvalitní, továrna má více než 100 letou historii, a vyrábí opravdu nádherný porcelán. Porcelán zde vyráběný je pouze ruční výroba, je originální a kvalitní. Na spoustu výrobků si můžete nechat napsat i monogram. Ať už budete porcelán kupovat sobě, nebo někomu jako dárek, vždycky si budete pořizovat kvalitu a krásu, která vám vydrží hodně dlouho. Hrnky, hrnečky, talíře –stačí si jen vybrat.

Celý sortiment české porcelánky si můžete prohlédnout po kliknutí zde: www.rudolfkamp.cz

 

 

 

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: