Nádherně ručně kovaný nůž z damaškové oceli - ideální nůž pro každého muže. Nůž je lovecký, ale i outdorový a obranný. Recenze

07.12.2022 17:22

 

Když jsem poprvé držela v ruce nůž z damaškové oceli, byla jsem okouzlena. Mám nože ráda. Nejen ty kuchařské, ale i lovecké a outdorové. Asi je to tím, že jsem vyrostla v rodině, kde byl děda hajný a všichni jsme měli k lesu a přírodě blízko. K přírodě a pobytu v ní prostě nůž patří. Jakmile jdete stanovat a pobýt v přírodě, bez pořádného nože to nejde. Nemyslím teď stanování v kempu, ale opravdu pobyt v přírodě. Tam si potřebujete každou chvíli něco uříznout, ořezat, nakrájet – nůž máte v ruce častěji, než byste čekali.

Proto je kvalitní nůž potřeba pro každého opravdového chlapa. Alespoň já to tak mám zažité. Děda říkal, že: “Správný muž, nosí v kapse nůž!“. A taky ho v kapse vždycky měl. Takže nám na procházce lesem vyřezal píšťalku, odřízl kůru ze spadlého stromu na lodičku, odřízl jmelí nebo dřevokaznou houbu – prostě nůž byl u něj v ruce hodně často.

Každý, kdo někdy pobyl v přírodě, mi potvrdí, že nůž je potřeba.

 V dnešní době nůž není ale jen na outdor, spousta mužů nosí nůž i jako doplněk, ale hlavně na obranu. Doba není úplně příznivá, takže pocit bezpečí vám nůž dodá vždycky.

Můj muž má rád outodorové aktivity a pobyt v divoké přírodě, a protože je bývalý voják, oceňuje nůž i jako obrannou zbraň.

Protože mám ráda kvalitu a blíží se vánoce – vybírala jsem dárek. Dárek, který udělá radost každému muži stejně, jako nám ženám kabelka. Kvalitní nůž všichni chlapi ocení.

Obrátila jsem se tedy na odborníky zabývající se výrobou prodejem velmi kvalitních nožů – najdete je na facebooku na stránce Hon na nože.

Stránka Hon na nože je plná nádherných ručně vyráběných loveckých nožů. Vyberete si tady velmi kvalitní ručně vykovaný nůž za velmi příznivou cenu.

 Já jsem vybrala damaškový lovecký nůž s rukojetí z barveného dřeva.

Nůž, který přišel, mi doslova vyrazil dech svým precizním zpracováním. Je nádherný, a první co mě napadlo je, že budí respekt.

Nůž jsem ukázala manželovi, aby mi nůž posoudil i z toho chlapského pohledu. V očích jsem uviděla zvláštní záblesk nadšení a nůž už nedal z ruky.

Nůž je velmi dobře vyvážený. Skvěle sedí v ruce, velmi dobře se drží. Rukojeť je v poměru k čepeli tak akorát dlouhá. Můj muž umí nože i házet, takže to hned vyzkoušel – a jde to skvěle.

Čepel je z damaškové oceli s nádhernou pro ni typickou kresbou.

 Nůž je ostrý jako břitva. Na to při zkoušení pozor – nůž přijde s perfektně vybroušeným ostřím.

Tenhle nůž dokáže všechno. Skvěle se s ním krájí – zkusili jsme maso a spokojenost ohromná.

Pak jsme nůž vzali na vyzkoušení do lesa. I tady obstál na jedničku.

No a jak už jsem psala, v dnešní divoké době je nůž dobrý i jako obranná zbraň.

 Nemusíte ho ani použít. Je tak krásný a budí takový respekt, že si každý potenciální útočník dá pozor, aby na vás zaútočil.  Pocit bezpečí je taky důležitý. Když máte pocit, že máte krytá záda a cítíte se bezpečně, jste mnohem víc v pohodě a bez stresu.

Nůž se mi moc líbí a jsem moc ráda, že ho mám. Co si budeme povídat, i design nožů je velmi důležitý.

Když se vám nůž líbí, budete ho mít rádi a bude vám dlouho a dobře sloužit.

Tady u tohoto nože je vidět perfektní řemeslné zpracování.

 Ten, kdo nůž koval, a vyráběl byl velmi zručný řemeslník.

Každý nůž na stránce Hon na nože je originál – všechny nože jsou ručně kované, proto žádný není nikdy úplně stejný.

K noži dostanete kvalitní kožené pouzdro jako dárek.

Jako upoutávku vám sem dám pár obrázků ze stránky Hon na nože. (zdroj těchto  fotek je stránka na facebooku Hon na nože)

Pokud se vám některý nůž bude líbit, stačí kontaktovat ve zprávě na facebooku (nebo instagramu) stránku Hon na nože a domluvit se, který nůž by se hodil vám.

 

Damaškový lovecký nůž

- Ruční výroba z pravé damaškové oceli - 256 vrstev.

- Uhlíková ocel osmkrát kovaná ( 15N25 a 1095 ).

-Celková délka (cm): 25,5

-Délka čepele (cm): 12,5

-Šířka čepele (mm): 35

-Tloušťka (mm): 3

-Ocel: Damašková

-Rukojeť: Barevné dřevo

Kožené pouzdro součástí balení.

 

Stránku najdete po kliknutí zde: Hon na nože

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: