Multikulturní vztahy

23.08.2016 20:05

Včera jsem narazila na internetu na článek - nebo spíš dotaz v jednom facebookovém  fóru, od té doby mi leží v hlavě.

Mladá žena se tam ptala na zkušenosti ostatních dam s takzvanou multikulturní láskou.. Jak je to obvyklé, byla ta žena na dovolené v cizině a zamilovala se do Araba. Nejsem člověk s předsudky, cizinci mi nevadí, ale trochu mě zaráží ta neustálá naivita některých žen. Všude se píše o takzvaných "plážových inženýrech a playbojích" . To jsou mladí muži, kteří se zamilovávají do turistek a chtějí vycestovat ze země. Ano, je určitě možné, že se někdo zamiluje na první pohled, tady se ale zamilovávají všichni mladíci na první pohled. A protože Arabští muži jsou velmi výřeční a umí velmi dobře lichotit, nám nesebevědomým Češkám to prostě dělá dobře. A tak lichocením mladíci dosáhnou pocitu zamilovanosti velmi rychle. Spousta žen pak má pocit, že jí se nestalo nic špatného- konečně totiž potkala lásku jako trám, a ta její láska je ta pravá, ona si přece nenaběhne. Je mi pak líto těch zlomených srdíček, když si dámy přivedou milého do Čech a ona ta láska najednou zmizí. Já znám osobně dvě dámy - jedna má malé dítě, a po rozvodu jí bylo opravdu smutno, chápu tedy, že lichocení hezkého snědého kluka jí bylo jako balzám na duši. Nějak jí ale zapomněl říct, že jelikož má dítě, jeho silně nábožensky založená rodina ji s dítětem nikdy nepřijme. Takže v důsledku po pár měsících lásky jako trám chodí uplakaná znova. Druhá dívka-tedy spíš už žena má s cizincem dítě, vzali se, ale synka vychovává sama, manžel zmizel, dělá dluhy, na syna neplatí- a ona je v konečném důsledku moooc smutná.

Chápu, že v zamilovanosti každá z nás vidí svého milého jako tu skutečnou pravou lásku. Přesto je lepší i v době zamilovanosti zajít na nějaké diskuzní fórum - překvapilo mě, že je jich poměrně dost a tam se svěřit a poradit s ženami, které podobné zkušenosti o soužití s cizincem mají. Možná si tím ušetří spoustu slz a smutku. I když jeden šťastný příběh v okolí taky znám (to abych nebyla jen proti)- dcery spolužačka má Arabského manžela, konvertovala k islámu, chodí zahalená i doma, mají dvě malé děti a jsou spolu spokojení. Každému vyhovuje něco jiného, přesto bych holkám, dívkám , ženám i svým dcerám poradila: Klidně poslouchejte lichotky, je to příjemné, chcete-li nějaký letní románek-prosím, užijte si ho, přesto ale pokud plánujete vztah s cizincem, přečtěte si nejdřív jaké jsou kulturní zvyky v jeho zemi, jak se u nich žije, jaké mají v jeho společnosti ženy postavení- ušetříte si tím spoustu slz a zlomené srdce pokud nejste připravená na velkou dávku kompromisů a ústupků. Ta slečna z oné internetové diskuze byla velmi naivní a asi i překvapená. 

Na závěr chci napsat, že opravdu nechci psát štvavý článek proti cizincům, nic proti nim nemám, i mě se líbí,ale chci jen upozornit na staré známé přísloví: Jiný kraj, jiný mrav....Abychom po letní plážové romanci a lásce nebyly překvapené a uplakané . Tak hezký zbytek léta-třeba i někde na pláži

 
 

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: