Můj první kopačák od VTECH - interaktivní míč - super hračka pro nejmenší fotbalisty.

23.11.2021 14:28

Můj první kopačák

 

Dnes bych všem, kdo mají doma malé kluky, ráda představila interaktivní míč Můj první kopačák od společnosti VTECH.

Mám malého vnuka. Je mu 15 měsíců, a sotva se naučil chodit, stal se jeho nejoblíbenější hračkou míč. Miluje všechno, co je kulaté, a všechno, do čeho se dá kopat. Svědčí o tom i to, že hned jakmile se naučil říkat máma a táta, bylo jeho další slovíčko:“Kop!“

Dokud bylo venku hezky, mohl si na hřišti a vlastně kdekoliv venku s míčem hrát. V zimě je to ale už horší. Doma místo na hraní s míčem moc nebývá. Tedy místa je možná dost, ale vybavení bytu by dostalo asi pořádně zabrat.

Našla jsem ale pro našeho malého fotbalistu skvělé řešení.

Je to interaktivní, sametově hebký míč od společnosti VTECH.

Možná si říkáte, proč by měl být jiný, než ostatní míče. Odpověď je jednoduchá – míč je lehoučký, hebký, plyšový – tedy si s ním děti mohou kopat i házet, ale míč neodskakuje – nedojde tedy k žádné katastrofě při odražení míče. Tenhle míček se neodráží.

Já tedy o něm mluvím, jako o chlapecké hračce, protože mám doma vnuka. Míč je ale samozřejmě vhodný i pro holčičky. Na házení si, kutálení, nebo při využívání interaktivních funkcí.

Hračka s příhodným názvem Můj první kopačák je hračka – jak už jsem zmínila – interaktivní. Kromě toho, že si s ní děti mohou kopat a házet, je hračka i něco naučí.

Než se budu věnovat funkcím míčku, ráda bych zmínila, že jako všechny ostatní VTECH hračky, i kopačák je hračkou naprosto bezpečnou.

Společnost VTECH vyrábí všechny hračky z naprosto bezpečných materiálů, které splňují i ty nejpřísnější bezpečnostní atesty. Všechny materiály jsou pro děti bezpečné. Hračky jsou testované a přizpůsobené potřebám malých dětí. Žádná VTECH hračka neobsahuje malé části, nebo ostré hrany – prostě nic, čím by se děti mohly poranit. VTECH hračky jsou hračky chytré a naprosto bezpečné.

A teď už se budu věnovat roztomilému míčku.

Můj první kopačák, jak už jsem zmínila, je vyroben z hebkého, na omak velmi příjemného plyše. Dětem se dobře drží, a protože je lehký, hrát si s ním mohou i malé děti. Vhodný je pro děti od 12 měsíců, klidně si s ním ale mohou hrát i menší děti.

Kromě plyšového materiálu je na míčku ještě obličej z měkkého plastu. Obličej bliká a svítí.

Materiál obličeje je měkký, takže nemusíte mít obavy, že by něco rozbil, nebo poničil. Vedle obličeje jsou dvě ručičky – oranžová a modrá. Při doteku ručičky šustí.

Jak už jsem zmínila, hračka Můj první kopačák je hračka interaktivní. Umí tedy s dětmi mluvit, vydává zvuky (jako třeba smích), říká zábavné fráze, zpívá dětem písničky.

Super funkce, která se vnukovi líbí, je pohybové čidlo. Čidlo reaguje na pohyb dětí – je to snímač pohybu. Takže když děti běhají kolem míčku, míček začne reagovat. Reaguje ale i na samotný pohyb.

Třeba při kopnutí do míče hračka zavolá: „To byl gól!!“ nebo “ Můžeš mi přihrát? Ale rychle!“  !Moc rád hraju fotbal!“ , „Máš přímý kop!“ , „Můžeš mi přihrát? Ale pomalu!“, „Je čas si jít zakopat!“ a další fráze.

Míček zpívá 3 písničky – hovoří srozumitelně. Velmi zřetelně vyslovuje, a děti tak učí správnou výslovnost. Kromě výslovnosti se děti naučí třeba právě už zmíněné 3 písničky, a také míček hraje 15 různých melodií.

TEXTY PÍSNÍ (Česká verze)


1. PÍSEŇ
Je čas na zápas! Vždyť víš..
že míč můžeš vykopnout i výš


2. PÍSEŇ
Sem a tam?
Kam ten míč odkopneš?
Nalevo?
A nebo napravo!


3. PÍSEŇ
Raz,dva,tři, čtyři pět,
fotbal je můj celý svět!
Šest, sedm a osm.
míčem střílím v poklusu.

 

Kromě výslovnosti se děti učí i barvy – například „Moje rukavice jsou oranžová a modrá.“ Nebo Jsem černý a bílý a mám barevné nálepky“. 

Možná vás napadne, že po pár dnech usilovného kopání, a braní míčku do ručiček bude míč pěkně ušmudlaný. Není to problém.

Na zádech má míč suché zipy, tam můžete vyndat hrací modul, a míček vyprat. Bude tak pořád čistý a připravený na hraní.

Provoz hračky je na 2 AAA baterie (to jsou ty menší tužkové)

Rozměr výrobku: 17x17x17 cm


Váha: 0,7 kg včetně obalu

 

Hračky VTECH mám moc ráda. Jsou opravdu chytré, a kromě hraní se děti díky nim i učí nové věci. Třeba výslovnost slov, nové větičky, melodie a nové písničky. S hračkami VTECH si děti procvičují i hrubou a jemnou motoriku. U míčku je to třeba mačkáním obličeje. To, co je pro nás dospělé jednoduché, u dětí vyžaduje soustředěnost, šikovnost a cvik. Každé zmáčknutí je pro děti úspěch, který je odměněn slovy, nebo melodiemi. To se dětem moc líbí, a motivuje je to k dalšímu hraní.

 Kdo by si nešel hrát, když ho hračka zavolá: „Je čas si jít zakopat!“ Tomu nemůže odolat žádný malý kluk.

A nemyslete si, ono i kopání je pro někoho, kdo se nedávno naučil chodit celkem obtížné. I tady se cvičí motorika a stabilita. Děti musí stát na jedné noze a druhou musí kopnout. Občas je to rozhýbe tak, že spadnou na zadeček. Ale šup zas na nohy a kope se dál. Tak si díky hře děti procvičují spoustu dovedností.

Míčkem si mohou děti samozřejmě i kutálet, nebo házet. Právě házení a chytání je pro malé děti velmi obtížné. Trvá dlouho, než se naučí míč chytit, a vyžaduje to spoustu tréninku. Za normálních okolností takový trénink moc nebaví, a děti moc dlouho házení nevydrží. Když se ale při každém hodu míček zasměje, nebo vydá nějaký legrační zvuk – je to motivace ke hře. Za mne prostě super.

Z hračky Můj první kopačák od společnosti VTECH jsem nadšená. Já mám prostě chytré věci ráda. A co je hlavní – líbí se moc i vnukovi.

Občas se stane, že koupíme hračku, která se líbí nám, dospělým, čekáme nadšení, ale děti nic.. To se u tohoto míčku nestane. Vnuka baví od první chvíle, co jsme míč vyndali z krabice. Takže z pokoje se neustále ozývá radostné „Kop!!“ a dvojí smích – směje se vnuk i míček. Tahle hračka se prostě opravdu moc povedla.

Pokud tedy máte doma malého budoucího fotbalistu, kupte mu tenhle míček.  Je to hračka, která děti baví, a máte jistotu, že nic nerozbije.

Pokud si chcete hračku prohlédnout, nebo koupit, klikněte zde: Můj první kopačák.

Video s představením hračky najdete zde: video Můj první kopačák

 

Pokud si chcete prohlédnout celý sortiment eshopu, klikněte zde: hračky VTECH

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: