Modely aut Škoda 105L a Škoda Fabia od Abrexu jsou prima tip na dárek (nejen) ke Dni otců.

15.06.2022 13:45

Abrex Škoda 105L (Užovka) a Škoda Fabia.

 

Blíží se Den Otců (19.6). V české republice je zatím tenhle svátek slaven spíš okrajově. Jsem ale ráda, že čím dál víc lidí v Čechách tenhle svátek začíná uznávat a slavit. Je zajímavé, že MDŽ a Den matek slaví všichni, na tatínky se ale trochu pozapomíná.

Já mám svého tatínka moc ráda, ráda s ním oslavím jeho tatínkovský den. Popřeju mu a dám mu nějaký dárek, aby viděl, že na něj myslím.

Tentokrát jsem ke Dni otců vybrala krásné modely aut od Abrex.cz.

Abrex modely jsou krásné, velmi kvalitně zpracované modely autíček. Modely jsou opravdu věrné, propracované do nejmenších detailů. Uvedu příklad – když jsem vybrala model Škoda 105L, zvaný Užovka, a řekla jsem o svém výběru manželovi, hned se pousmál a řekl:“, Jo, Užovka, ta byla fakt úzká a osekaná, dokonce neměla ani na pravé straně zrcátko!“. Šla jsem se podívat na model - a co myslíte? Nebylo tam! Model je tak věrnou kopií, že je myšleno i na takovou drobnost, jako že nebylo zrcátko na straně auta.

Modely aut jsou muži ceněným dárkem a pozorností. Muži mají pro auta slabost, už jako malí kluci si s nimi rádi hrají, a tahle vášeň s nimi roste. Takže v dospělosti si hýčkají svoje velká auta, a rádi se podívají i na model ve zmenšené verzi.

Sbírání modelů je i fajn koníček. Na sbírku autíček se hezky kouká. A pokud jsou modely kvalitní – jako právě ty od Abrexu, je na takovou sbírku opravdu hezký pohled. Pokud si někdy nevíte rady s dárkem pro nějakého muže – ať je to partner, tatínek, kamarád, kolega, nebo třeba šéf – modelem auta nikdy nic nezkazíte. Radost udělá vždycky.

Jak už jsem zmínila – tentokrát jsem vybrala autíčko Škoda 105L Užovku a z modernějších aut Škodu Fabia. Škodovky jsou naše česká auta, oblíbená i ve světě jsme na ně právem hrdí.

Škoda 105L – Užovka byla v České republice vyráběna mezi lety 1976 – 1988. Jsem pamětník, protože si pamatuji, že jako malá holka jsem byla svědkem, když si soused z našeho panelového domu právě takovou Škodu přivezl domů. První takové auto v celé ulici (a asi i okolí) – chodili se na něj všichni dívat. Dospělí i děti. To auto totiž vypadalo úplně jinak, než auta, jaká do té doby jezdila na našich silnicích. Připadala nám jako super fáro. Je fakt, že v tehdejší době se na takové super auto šetřilo celkem dlouho, stálo v té době 57 000 Kč.

Kdo měl Škodu 105L, byl na ni patřičně hrdý. Byla brána jako De Luxe. Vylepšená výbava, textilní koberce, loketní opěrky, opěradla předních sedaček byla sklopná do horizontální polohy, stahovací skla byla i u zadních dveří, na palubce byly kruhové přístroje, na karoserii byly ozdobné prvky. Prostě super kára.

Pokud bych já měla vypíchnout něco, co mě na tomhle autě zaujalo, tak pokud si pamatuji, mělo úložný prostor i za zadními sedadly. A ne malý, vešlo se tam opravdu hodně věcí, a to bylo fajn, protože v kufru moc místa nebylo. Dokonce pokud si někdo chtěl auto nechat předělat na LPG, v pohodě se mu za sedačky vešla plynová bomba.

Vím, že tatínek tehdy takové auto moc chtěl. Proto ho dostane teď. Zmenšené v dárkové krabičce. Model Škoda 105L je vyráběn v dárkové narozeninové edici – můžete na pravé přední dveře nalepit čísla věku obdarovaného (nalepovací čísla jsou součástí balení).

Auto je v měřítku 1:43, vyrobeno z kovu a plastu.

Základní část modelu je vyrobena v Číně, doupraveno a dovyrobeno je v ČR.

Pokud si chcete model auta prohlédnout, nebo koupit, klikněte zde: Škoda 105L.

 

Druhé autíčko, které jsem vybrala je model Škoda Fabia.

Tohle auto se v Čechách vyrábí a prodává stále. Je to jedno z nejoblíbenějších (a nejspolehlivějších aut u nás). Jezdila jsem v něm také, a mohu potvrdit, že na silnici mě nikdy nezradilo. Tatínek v něm jezdí stále.

 Tento model byl uveden v Ženevě v roce 2007. Cílen je pro rodiny, mladé páry i jednotlivce.

 Je to auto komfortní – je v něm dost místa. Pokud bych měla uvést nějakou zajímavost, kterou o tomhle autu vím, tak jsem viděla v Top Gearu s Jeremy Clarksonem díl věnovaný právě Škodě Fabii, a neskutečně ji tam chválili jako spolehlivé auto, které uveze i velký náklad. Dokonce v tom dílu nechali opatrně přistát na střeše téhle Škodovky helikoptéru. Fakt ji udržela. Neskutečné. Díky tomu jsem si tohoto auta začala všímat tak nějak víc, a pořídili jsme si ho i domů.

Autíčko model je v měřítku 1:43, materiál kov a plast. Barva šedá Satin metalíza.

Tohle autíčko jsem vybrala v edici Vystřihni a nalep. K autíčku jsou přibaleny ozdobné samolepky. Tady si může každý vystřihnout samolepku, jaká se mu líbí, a auto si polepit a vyzdobit, jak se mu líbí. Já jsem zatím nijak nezdobila – ať si obdarovaný případně svoje auto polepí podle svých představ.

Pokud si chcete model prohlédnout, nebo koupit, klikněte zde: model Škoda Fabia.

 

Jak už jsem psala, modely aut budu dávat jako dárek. Abrex modely jsou vhodné jako dárek pro každého muže. Jsou to perfektně a detailně propracované modely autíček, které ocení každý muž.

Modely Abrex jsou oblíbené u sběratelů, protože jsou opravdu detailní, vypadají jako zmenšené auto. Výrobce si zakládá na kvalitě, a to je moc fajn – a na autech je to opravdu znát.

Pokud si chcete prohlédnout celou nabídku společnosti Abrex, nebo koupit nějaký model auta, klikněte zde: Abrex.cz

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: