Modely aut od Abrexu - dárek pod stromeček, který potěší. Recenze.

02.12.2022 16:33

 

 

Vánoce se nezadržitelně blíží, a dárky teď nakupujeme asi všichni. Je fajn se rozmyslet, co komu koupit, aby každý dostal to, co si přeje.

Já moc ráda nakupuji – jako každá babička - dárky pro vnuky. Všichni čtyři milují auta, takže to nakupování není vlastně až tak těžké. Stačí poslouchat, a ukládat si do paměti, která auta koho baví.

Nejstarší vnuk je fanda do všech aut, nejradši má truck rating. Proto jsem mu koupila autíčko – model právě takového auta, co se mu líbí.

Koupit modely aut a motorek se mi osvědčilo. Ve správném klukovském pokoji by měly mít svoje místo. My jsme to vyřešili v začátku poličkou právě na takové modely.

Vnuk modely aut miluje, proto se časem z jedné poličky stala celá sestava polic na krásné modely aut. Taková sbírka dělá radost každému klukovi, a tak nějak s nimi roste až do dospělosti, a pak modely zdobí pracovní stoly a kanceláře dospělých milovníků modelů. Taková sběratelská vášeň je často koníčkem na celý život.

Proto mi bylo jasné, že alespoň jeden dárek musí být model auta. A když model, tak od Abrexu.

Pokud někdo rozumí modelům autíček, je to právě Abrex.

Společnost Abrex byla založena už v roce 1998, a původně se zabývala dovozem autíček. Od roku 2004 v Abrexu vyrábějí vlastní modely autíček. A dělají to fakt dobře. Všechny modely vypadají jako zmenšené reálné auto. Do nejmenších detailů propracované modely okouzlí každého milovníka aut. Prostě jako by mávl kouzelník hůlkou a reálné auto zmenšil do modelu. Vždycky mě fascinuje, že Abrex modely jsou tak dokonalé, že žasnete pokaždé, když je máte v ruce. Pokud u některého auta ve výrobě šetřili a třeba nemělo v určitém období zpětné zrcátko na jedné straně vozu – u modelu ho nenajdete také.

Vždycky, když eshop Abrex projíždím, kromě aut pro vnuky si z nostalgie projíždím i starší auta, která jezdila v době, kdy jsem byla malá. A objevuji stylem: Tohle auto měl děda, jen v jiné barvě, takové stálo před domem u souseda, tohle bylo moje první auto a tak dále. Mě osobně se líbí hlavně ty staré modely autíček, vnukům spíš ty nové, moderní. Tak ty starší kupuji pro manžela, a pak máme radost všichni.

Dnes vám tedy ukážu dva modely, které jsem vybrala jako dárek pod stromeček. Nejsem znalec aut, proto se nebudu pouštět do detailů. Vnuk by vydržel o modelech mluvit hodiny – jako každý správný sběratel-já se ale do velkých detailů nebudu pouštět. Ono to ani není potřeba. Ty modely jsou tak kvalitní, že na nich vidíte prostě všechno, bez nějakých velkých popisů.

Jak už jsem zmínila, vnuk má rád Truck rating. Jasnou volbou tedy byl model Buggyra MK R-08 (2008)

Měřítko 1:43

Tým Buggyra je jediný privátní SUPER truckový tým. Vlastní technologii konceptů závodního speciálu i motoru. Nejen díky skvělému vývojovému centru se během své několikaleté existence stal gigantem v historii truck racingu. Švýcar Markus Bösiger, narozený 20. srpna 1957, do týmu přestoupil v roce 2007 a ještě ten rok se stal mistrem Evropy. V sezóně 2008 se umístil ihned za Davidem Vršeckým a získal titul Vicemistra Evropy 2008. O obou závodních jezdcích si můžete přečíst informace i na krabičce modelu.  Kdo má rád Trucky, je na Davida Vršeckého právem hrdý.

Popis

Značka: Abrex
Závod: Season
Rok závodu: 2008
Soutěžní číslo: 1
Tým: Buggyra
Přijmení jezdce: Bösiger
Křestní jméno jezdce: Markus
Značka vozidla: Buggyra
Měřítko: 1:43
Model vozidla: MK R-08
Série: Závodní
Časové zařazení: současné
Materiál: Kov/plast
Země původu: Vyrobeno v Číně

Model si můžete prohlédnout, nebo koupit po kliknutí zde: model Buggyra MK R-08 (2008)

 

Druhý model je pro mladšího vnuka. Je to auto, které viděl přímo na ulici a moc ho chtěl. Je to Škoda Fabia Combi (2008) – DP hl. města Prahy, pohotovost – autobusy.

Model je v měřítku 1:43.

Jedná se o vozidlo zasahující při nehodě či poruše autobusů provozovaných Dopravním podnikem hl. m. Prahy. Z těchto důvodů je vybaveno výstražnými oranžovými světly a jeho využití se řídí příkazy dispečinku Dopravního podniku.

Popis

Značka: Abrex
Označení: DP hl.m. Prahy - Pohotovost Autobusy
Značka vozidla: Škoda
Měřítko: 1:43
Model vozidla: Fabia Combi
Série: Dopravní Podniky
Časové zařazení: současné
Materiál: Kov/plast
Země původu: Vyrobeno v Číně

Model si můžete prohlédnout, nebo koupit po kliknutí zde:  Škoda Fabia Combi (2008) – DP hl. města Prahy, pohotovost – autobusy

 
 

Pokud tedy chcete udělat radost pod stromečkem, vyberte nějaký model od Abrexu. Jsou to velmi kvalitní modely, které budou dělat radost, a zdobit nejeden pracovní stůl, nebo poličku v pokoji malých i velkých (dospělých) kluků.

Pokud máte doma dědečka, nebo tatínka, kteří mají rádi auta, zkuste mu mezi modely najít auto, které měl, když byl mladý. Takový dárek udělá radost prostě vždycky.

Celý sortiment modelů najdete po kliknutí zde: eshop Abrex.

 

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: