*Pl = polévková lžíce
POSTUP PŘÍPRAVY:
Máslo i sádlo si necháme změknout při pokojové teplotě. Do mísy si dáme mouku a uděláme si důlek do kterého dáme vlažné mléko. cukr a nadrobíme droždí a počkáme až nám vzejde kvásek. Potom přidáme zbylé suroviny a rukama vypracujeme hladké těsto.
Z těsta děláme koláčky které plníme náplní podle chuti. je jedno jakou si vyberete šimlová, maková, tvarohová, povidlová - prostě takovou jakou máte rádi. pečeme do zlatova přibližně na 170 stupňů. ale každý se raději řiďte svou troubou, protože každá peče jinak.
Po upečení necháme vychladnout a pocukrujeme moučkovým cukrem.
Dobrou chuť
Autor receptu Miroslava Jurásková
zdroj:https://www.pidak.cz/recept-mini-kolacky-nekynute-a-na-jazycku-se-rozplyvajici
—————
Přihlaste se k odběru novinek: