Mini cheesecaky v zavařovacích skleničkách - skvělý dezert na zahradu, na výlet nebo jako dárek..

15.06.2018 11:15

Limetový krém

  •   150 gramů cukru
  •    3 pl kukuřičného škrobu
  •    250 mililitrů limetkové šťávy (nebo citronové)
  •    3 pl másla

Cheesecakes

  •    220 gramů máslové sušenky (rozdrcené)
  •    50 gramů krystalového cukru
  •    4 pl rozpuštěného másla
  •    220 gramů mascarpone (pokojové teploty)
  •    1/2 lžičky vanilkového cukru

*pl = polévková lžíce

Na ozdobu

  •   ovoce (bobulovité podle chuti)
  •   listy máty
  • Postup přípravy, jak na to?

    •   V hrnci smícháme cukr a škrob s limetkovou šťávou, přidáme vejce a rozšleháme. Směs za stálého míchání přivedeme k varu. Na mírném ohni za stálého míchání vaříme asi 2 minuty, dokud nezíská pudinkovou konzistenci.
    •   Odložíme ze sporáku a necháme chvíli vychladnout. Potom přidáme máslo a dobře promícháme. Hrnec s pudinkem překryjeme potravinovou fólií, kterou propícháme vidličkou nebo špejlí.
    •   Vychladlou směs dáme do lednice alespoň na 8 hodin. Tip: Nevyužitý pudink odložte do mrazáku, vydrží 4 - 6 měsíců.
    •   Cheesecake základ: Troubu vyhřejeme na 160 °C.
    •   V misce utřeme rozdrcené sušenky a rozpuštěné máslo, dokud se úplně nespojí.
    •   Směs rovnoměrně rozdělíme do sklenic a zarovnáme.
    •    Mascarpone, pomazánkové máslo (nebo jemný tvaroh) a cukr vymícháme dohladka. Přidáme vejce, vanilkový cukr a opět vymícháme dohladka.
    •   Směs rovnoměrně navrstvíme do sklenic tak, aby sahala pod okraj se závitem.
    •   Sklenice poklademe do pekáče, pekáč naplníme vodou a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme 30 minut, potom pohárky vyndáme a necháme vychladnout při pokojové teplotě.
    •   Po 8 hodinách chladnutí lžičkou nebo zdobítkem naneseme limetové krém, ozdobíme ovocem a lístky máty.
    •  
    • zdroj receptu i foto https://zena-in.cz/clanek/tip-na-vikend-mini-cheesecaky-v-zavarovacich-sklenickach

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: