Úvod > Mini cheesecaky v zavařovacích skleničkách - skvělý dezert na zahradu, na výlet nebo jako dárek..
Mini cheesecaky v zavařovacích skleničkách - skvělý dezert na zahradu, na výlet nebo jako dárek..
15.06.2018 11:15
Limetový krém
150 gramů cukru
3 pl kukuřičného škrobu
250 mililitrů limetkové šťávy (nebo citronové)
3 pl másla
Cheesecakes
220 gramů máslové sušenky (rozdrcené)
50 gramů krystalového cukru
4 pl rozpuštěného másla
220 gramů mascarpone (pokojové teploty)
1/2 lžičky vanilkového cukru
*pl = polévková lžíce
Na ozdobu
ovoce (bobulovité podle chuti)
listy máty
Postup přípravy, jak na to?
V hrnci smícháme cukr a škrob s limetkovou šťávou, přidáme vejce a rozšleháme. Směs za stálého míchání přivedeme k varu. Na mírném ohni za stálého míchání vaříme asi 2 minuty, dokud nezíská pudinkovou konzistenci.
Odložíme ze sporáku a necháme chvíli vychladnout. Potom přidáme máslo a dobře promícháme. Hrnec s pudinkem překryjeme potravinovou fólií, kterou propícháme vidličkou nebo špejlí.
Vychladlou směs dáme do lednice alespoň na 8 hodin. Tip: Nevyužitý pudink odložte do mrazáku, vydrží 4 - 6 měsíců.
Cheesecake základ: Troubu vyhřejeme na 160 °C.
V misce utřeme rozdrcené sušenky a rozpuštěné máslo, dokud se úplně nespojí.
Směs rovnoměrně rozdělíme do sklenic a zarovnáme.
Mascarpone, pomazánkové máslo (nebo jemný tvaroh) a cukr vymícháme dohladka. Přidáme vejce, vanilkový cukr a opět vymícháme dohladka.
Směs rovnoměrně navrstvíme do sklenic tak, aby sahala pod okraj se závitem.
Sklenice poklademe do pekáče, pekáč naplníme vodou a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme 30 minut, potom pohárky vyndáme a necháme vychladnout při pokojové teplotě.
Po 8 hodinách chladnutí lžičkou nebo zdobítkem naneseme limetové krém, ozdobíme ovocem a lístky máty.
zdroj receptu i foto https://zena-in.cz/clanek/tip-na-vikend-mini-cheesecaky-v-zavarovacich-sklenickach