Mějte doma čistý vzduch, bude se vám lépe dýchat i spát

19.04.2018 14:56

Čistička vzduchu s ionizátorem Clean Air Optima CA- 267.

Protože bydlím v panelákovém bytě, ve městě, kde prašnost je poměrně velká, a mám všechny čtyři děti alergiky, rozhodla jsem se vyzkoušet doma čističku vzduchu.

Nejdříve jsem se rozhodovala, jestli chci malou, nebo velkou čističku. Po dlouhém uvažování jsem zvolila velmi malý typ s ionizátorem. Místnost dětského pokoje není velká, takže jsem usoudila, že na otestování bude malá čistička stačit. Po dlouhém hledání na internetu jsem zvolila čističku vzduchu s ionizátorem Clean Air Optima CA – 267 z eshopu Gavri.cz. A udělala jsem dobře.

Čistička je velmi malá ( 21 x 7,2 x 10,4 cm), pouze ji dáte do zásuvky – u čističky je i světlo, takže kromě funkce čištění vzduchu funguje i jako noční lampička. Vhodná je do místností cca 20 m2. 

Čistička je velmi tichá – prakticky ji neslyšíte, o tom, že funguje, se ale přesvědčíte velmi snadno – stačí před ni dát ruku a ucítíte proudění vzduchu.  Příkon čističky je 2,5 W – spotřeba je tedy opravdu minimální, můžete ji nechat zapnutou, aniž byste se museli bát účtů za energie.

Čistička s ionizátorem funguje na principu vypouštění záporných iontů do vzduchu – je to tedy stejný princip, jako čištění vzduchu při bouřce. Také cítíte, že se vám najednou dýchá lépe. Ionty předávají náboj prachu a nečistotám ve vzduchu, ty se shluknou k sobě, ztěžknou a padají k zemi. V čističce jsou dva elektrostatické filtry, které si k sobě přitahují nabité částice prachu – otřít se dají např. švédskou utěrkou. Nemusíte do tohoto typu čističky kupovat žádné filtry. Vyndání filtrů z čističky je velmi snadné – jedním pohybem vytáhnete, otřete a znovu vložíte.

Na účinek čističky jsem byla velmi zvědavá. Vyzkoušeli jsme ji v několika místnostech. A všude jsem s ní byla spokojená. Lépe se nám všem totiž spalo, a po cca 2 týdnech používání syn přestal v noci kašlat. Má alergie i na prach, a tahle malá věcička mu ulevila od kašlání ve spánku (umístěna cca 1,5 metru od postele).

Velmi mne překvapilo i to, kolik se nachytalo v čističce vzduchu prachu po vysávání. Vždycky jsem si myslela, že vysavač spolu s nečistotami vsaje i prach, který se drží koberci, a budete překvapeni, kolik se ho dostane rozvířeného do vzduchu.

Určitě taky znáte, kdo má televizi černé barvy, jak rychle je na ní vidět usazený prach – elektrostatický náboj prach vždycky přitahuje. Proto jsem zkusila umístit čističku blízko televize a potěšilo mne, že bylo přímo vidět, že usazeného prachu na televizi je mnohem méně. To byl pro mne i takový ten test, na který si můžete „sáhnout“ a přímo ho i vidět.

Jinak je celé testování spíše o pocitech. A ty jsou u nás v rodině příjemné. V každé z místností, kde jsme tuhle čističku s ionizátorem testovali, se dýchalo lépe a bylo nám příjemněji.

Filtrační spektrum: jemný prach, alergeny z roztočů, bakterie, viry, pyl a další alergeny, plísně, spóry plísní, kouřové částice, cigarety a tabákový kouř, těkavé organické látky (VOC)ta formaldehydy, pachy.

O čištění vzduchu od pachů jsme se přesvědčili ve spíži, kam jsme dali do uzavřené malé místnosti čerstvě naložené zelí – všichni určitě víte, že kysané zelí je cítit poměrně výrazně, čistička ale tenhle problém výrazně eliminovala.

Samozřejmě, že pokud máte větší byt, nebo potřebujete odstranit v místnosti i pachy třeba od zvířat, bude asi třeba výkonnější čistička.

Na běžné použití v panelákovém pokoji do 20 m2 (takže lze použít v ložnicích, dětských i obývacích pokojích, WC a podobně) je ale tahle věcička velmi příjemná. Určitě se vám s ní bude lépe spát i dýchat, zbavíte se polétavého prachu v místnosti a to s minimální spotřebou energie a bez nutnosti kupování drahých filtrů. Jako bonus získáte zároveň noční světýlko (lze zapnout i vypnout), které je součástí čističky s ionizátorem Clean Air Optima CA- 267. Čistička je malá, lehounká, takže ji sebou můžete snadno převézt i na služební cestu, nebo dovolenou a bude se vám v hotelovém pokoji lépe dýchat a spát.

Velké množství čističek vzduchu, odvlhčovačů, klimatizací a dalších výrobků zabývajících se úpravou klimatu v místnosti si můžete vybrat a koupit v eshopu www.gavri.cz 

 

Pokud chcete čističku koupit, klikněte zde: čistička vzduchu s ionizátorem Clean Air Optima CA - 267

Celý sortiment eshopu Gavri -čističky, ventilátory, klimatizace a další koupíte zde: www.gavri.cz

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: