Medvídek Hajánek od VTech - interaktivní kamarád do postýlky, kterého děti budou milovat.

30.09.2021 13:47

 

Dnes bych se chtěla chvilku věnovat uspávání a usínání. Kdo má malé děti, ví, že uspávání a usínání je někdy celkem věda. Někdy děti usnou úplně v pohodě, jindy je to tak trochu válka nervů, a hra „Kdo z koho“.  Jako máma čtyř dětí vím, že pro usínání jsou celkem důležité rituály.  Opakovat činnosti tak, aby děti věděly, že po večeři se vykoupou, podívají se na večerníček, a pak v postýlce bude pohádka, nebo písnička a budou muset spát. Většinou to zabírá. Občas se ale stane, že děti jsou nemocné, nejsou v pohodě, nebo jsou prostě rozdováděné-třeba po návštěvě babičky a dědy. Pak je uspávání těžší a občas nám trošku utíkají nervy. Přesto je dobré to ustát v klidu, protože klidné uspávání a usínání je důležité, aby si děti v noci opravdu odpočinuly, spaly klidně a neměly zlé sny.

Někdy je fajn, když mají děti do postýlky kamaráda. Hračku, která se jim líbí, kterou mají rády a která jim usínání zpříjemní. Pak nemusíte sedět a číst několik pohádek za sebou. Stačí jedna, a pak už klidné usínání hlídá oblíbená hračka. Když se povede objevit hračku, která je právě vyrobená pro klidné usínání věcí, je to pro rodiče opravdu pomoc a radost.

Já jsem vybrala pro vnoučka Hajánka Méďu. Je to právě taková hračka do postýlky, kterou děti milují. Vnuk ji dostal do ručiček, a už ji nepustil.

Hajánek Méďa je hračka od výrobce VTech – odborníka na dětské hračky.

Hračky VTech splňují veškeré bezpečnostní atesty.  Pokud si koupíte hračku VTech, máte naprostou jistotu, že hračka je z kvalitního materiálu, a pro dítě bezpečná ve všech směrech. Hračky jsou důkladně prověřovány a vyzkoušeny. Mám doma už spousty hraček od VTech, a nikdy se mi nestalo, že by hračka byla poškozena – vydrží i nešetrné dětské zacházení.

Hajánek je kamarád do postýlky, který dětem dodává pocit jistoty, že nejsou v postýlce samy, mohou se pomazlit a klidně spát.

Hajánka mohou děti sebou nosit i mimo postýlku jako kamaráda. Velký je 27 x 21 x 11 cm – unesou ho tedy krásně i úplně malé děti. Rozměrem jim padne do ručiček a krásně se drží.

Materiál Hajánka je velmi příjemný. Tělíčko je měkké, hebké, akorát tak na mazlení a hlazení. Přitisknout se k Hajánkovi tvářičkou je dětem velmi příjemné.

Obličej Médi je pevný plast – ve tmě svítí a září. Světlo je jemné a tlumené, takže děti neruší, ani nebudí. Naopak – dává jim pocit jistoty. Můj vnouček nemá rád tmu v pokoji. Vždycky potřebuje mít alespoň trochu světla. Hajánek mu krásně osvítí prostor postýlky a můžu říct, že od chvíle, co má Hajánka se ani jednou nebudil pláčem ze strachu, ani neplakal a nechtěl svítit. Medvídek mu jako světlo krásně stačí.

Jako většina VTech hraček je i Hajánek Méďa hračkou, která rozvíjí dětské smysly a vjemy. To mám moc ráda. Když hračka není jen jednoúčelová, ale rozvíjí dětské dovednosti a řeč.

 Medvídek vydává různé zvuky, a říká fráze. Dohromady je to více než 70 písniček, melodií, zvuků a frází.

Úplně malé děti povzbuzuje k prvním slůvkům, ty starší se díky medvídkovi učí nové říkanky a písničky. Medvídek mluví velmi příjemným hlasem, a co je důležité – mluví velmi zřetelnou a správnou češtinou. Děti si tak „naposlouchají“ a osvojí správnou výslovnost spousty slov. Pokud si děti pouští medvídka v postýlce, je to pro ně uklidňující a uspává je to. Hlas, kterým medvídek mluví je totiž opravdu velmi příjemný a uklidňující.

Pokud nechcete, aby medvídek hrál dětem v postýlce dlouho, můžete si navolit časovým spínačem délku hraní. Možná doba nastavení je až 30 minut. Na uspání a hraní si před spaním je to dostačující, a vy víte, že po půl hodince už medvídek hrát nebude. (Provoz 2x AA baterie)

Zrovna tak světýlko vždycky pomalu zhasíná – medvídek tedy nesvítí neustále.

Jak říkám – chytrá a bezpečná hračka.

Protože medvídek je vhodný už pro malé děti, je potřeba počítat s tím, že bude někdy špinavý. Nejen od malých dětských tlapiček, které bývají často upatlané, ale co si budeme namlouvat-bude i oslintaný. Malé děti strkají do pusy úplně všechno a ani hračky nejsou výjimkou. I na to VTech mysleli – medvídek jde po vyjmutí hrací jednotky snadno vyprat. Prostě paráda. Vyzkoušela jsem a jde to snadno – vyjmete, vyperete, lehce po uschnutí vrátíte zpátky a kamarád v postýlce je zase čistý a voňavý.

Písničky, říkanky a zvuky si děti pouští samy zmáčknutím jednoho ze tří barevných srdíček na bříšku medvídka. To je dobré pro procvičování jemné motoriky dětí. To, co nám připadá jednoduché je pro děti velká výzva a úkol. Musí se naučit jak a kde zmáčknout tak, aby medvídek vydal zvuk. Jednoduché to pro děti není, proto je fajn, že si díky medvídkovi tyto dovednosti procvičují.

Všechny melodie a říkanky vám sem vypisovat nebudu – je jich totiž více, než 70, tak jen namátkou na ukázku: Jsem měkký plyšový medvídek, mám tě moc rád!  Dobrou noc měj, je čas jít už spát (písnička). Můžu se s tebou pomazlit? Zavři svoje očička, už se dívá hvězdička (písnička), Jdeme do postýlky. Je čas jít spinkat. Hezké sny. Už je večer. Chce se mi spinkat – už je večer. Mám rád, když mě objímáš! A spousta dalších.

Medvídka Hajánka jsem vnoučkovi pořídila původně jako kamaráda do postýlky, díky kterému se bude cítit v postýlce příjemně a bezpečně a bude se mu lépe usínat. Vůbec jsem netušila, jak moc si medvídka oblíbí. Nosí ho sebou i ven. Má moc rád jemné světlo, které mu dodává pocit bezpečí – světlo, co vyžene všechny bubáky. Rád si pouští písničky a zvuky. Pouští si je před spaním i ve dne.

Protože vnouček je zatím malý, ještě nemluví, proto jsem ráda, že medvídek ho stimuluje k mluvení a říkání prvních slov. Opakování zvuků a slov po medvídkovi je přeci mnohem zábavnější, než když ho něco učí maminka, nebo babička. Hajánek Méďa je prima kamarád do každé postýlky, kamarád, který hlídá bezpečí našich nejmenších a přinese jim krásné sny.

Pokud si chcete medvídka prohlédnout, nebo koupit, klikněte zde: Hajánek Méďa.

Video, jak medvídek funguje najdete po kliknutí zde: Hajánek Méďa video

 

Celý sortiment eshopu si prohlédněte zde: eshop VTECH

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: