Všechny suroviny smíchat a vypracovat nelepivé, pevné těsto. Nechat 24 hodin odležet v lednici. Rozválet na velice lehce pomoučeném válu. Výška perníčků záleží na každém. Někdo má rád vyšší, “tlustější” kousky, jiný tenké. Jen by se měla výška držet u všech kousků stejná, aby byly dobře propečené a nespálené. Vykrajovat tvary, potřít rozšlehaným vajíčkem a upéct.
Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, zhruba 8 – 10 minut.
Tip na bílkovou polevu
Suroviny mícháme metličkou v misce. Bude to trvat celkem dlouho. Čtvrt hodiny a klidně o chlup více. Jak poznáte, že je poleva hotová? Když jí trochu kápnete na perníček, musí brzy zaschnout a nesmí se roztékat. Pokud se vám zdá, že stále nehoustne, přidejte trochu cukru.
Zdobení je nejlepší mikrotenovým sáčkem s ustřihnutým rožkem. Snažte se, aby dírka byla co nejmenší. Můžete použít i speciální, pevnější cukrářské sáčky na zdobení.
Sníh se NESMÍ šlehat, ale pouze míchat metličkou nebo třít. Ručně! Jen tak vám bude krásně zasychat a na perníčcích držet.
zdroj recept i foto: https://zena-in.cz/clanek/medove-vanocni-pernicky
—————
Přihlaste se k odběru novinek: