Máte rádi květiny? Kovaná růže je skvělý tip na dárek, který nikdy neuvadne..

08.11.2018 12:58

Už jako malá holka jsem obdivovala práci kovářů. Strašně se mi líbilo, jak ze žhavého železa dokáží jen kladivem a kleštěmi vykovat prakticky cokoliv.  Už dávno kováři nekovají jen koně a meče, dnes už se mohou věnovat i uměleckému kovářství. A tak nám domov může zdobit krásně vykovaná brána u domu, mříže na oknech, ale i uvnitř domu různé věšáky a háčky a podobné praktické věci. Umělecký kovář ale neková jen praktické věci- umí nám do domu vykovat i krásno. Dávno už nejsem malá holka, práci kovářů ale obdivuji stále. A tak se ráda zastavuji na místech, kde kováři ukazují svou práci, a obdivuji, s jakým uměním dokáží ze žhavého kovu doslova vykouzlit přeměty, které vám vydrží napořád.

Já bych vás dnes chtěla seznámit s prací uměleckého kováře pana Tomáše Vojtka.

Nejdřív mne jeho práce upoutala na facebooku – tam jsem poprvé zaznamenala jeho nádherně kovanou růži.  A protože jsem zvědavá, prohlédla jsem si i jeho další práci – a jsem doslova unešená – umí s kovem asi čarovat – dokáže vykovat prakticky cokoliv – nádherné plastiky, krbové nářadí, mříže, doplňky do bytu i dekorace. S jeho prací se můžete seznámit na www.kovarnavojtek.cz .

Já jsem ale okouzlena novinkou v jeho tvorbě a tou je kombinace kovu a skla. Kombinace pevného železa a křehkého skla je téměř symbolická, ale hlavně je nádherná. Já mám doma krásnou růži. Stonek a listy a listy jsou vykované ze železa, květ je vyrobený ze skla. Nikdy bych nevěřila, jak krásně se dokáží tyhle materiály doplňovat. Pokud tedy přemýšlíte o dárku pro ženu – tahle růže ji určitě potěší. Je úžasná. Pevná i křehká zároveň.

A pokud chcete koupit dárek pro muže, i pro ně si u pana Vojtka vyberete. Já bych vám doporučila opět úžasnou kombinaci skla a kovu – pan Vojtek umí vykovat nádherného pavouka – tělo má kovové a zadeček z barevného skla – já se pavouků tak trochu bojím, tenhle je tak nádherný, že ve mně vůbec nevzbuzuje strach, ale nadšení pro krásu Tenhle nádherný kovaný pavouk bude určitě super dekorací na každém pracovním pánském stole (nebo kdekoliv jinde).

Pokud tedy hledáte tip na originální dárek, určitě si vyberete u uměleckého kováře pana T.Vojtka. Každý kus je originál, každý je trochu jiný, a všechny jsou nádherně zpracované. Takový dárek určitě potěší. Já mám ráda originální dárky, dárky dávané od srdce, u kterých je vidět, že darující přemýšlel, jak potěšit. Kované dárky jsou dárky neotřelé, vždycky je každý kus originál, a jedinečný.

zdroj foto pavouka a květin: https://www.facebook.com/kovarstvitomasvojtek/

S prací uměleckého kováře p. Vojtka se můžete seznámit zde: Tomáš Vojtek - umělecký kovář

Pana Vojtka můžete kontaktovat i na facebooku, kde je jeho práce taky nádherně prezentovaná. Klikněte zde: Facebook Tomáš Vojtek - umělecký kovář

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: