Máte rádi křupky? Na křupkách od Chrástkových si pochutnají děti i dospělí. Jsou vynikající. Recenze.

16.08.2022 13:25

 

Už jako malá holka jsem milovala křupky.  Tehdy byly tedy na trhu jen jedny – arašídové křupky, a ty mi moc chutnaly. Byly mezi nimi rozdíly, podle výrobce, ale to mi vůbec nevadilo. Bylo to takový ten pocit, kdy sníte jednu křupku a pak nedokážete přestat, dokud nesníte celý sáček.

Když jsem měla malé děti, tak na trhu už byl výběr větší, začaly se objevovat různé pufované výrobky, křupky a dobroty jen tak na mlsání, nebo i k vínu. Jsem moc ráda, že se sortiment rozšířil, a dneska je na trhu ohromné množství křupavých dobrot. Ne všechny jsou ale dobré, ne všechny jsou křupavé, a ne všechny jsou poctivě vyrobené.

Na to jsem přišla „dlouhodobým průzkumem“.

Začalo to tím, když jsme na pískovišti s ostatními babičkami rozdávaly křupky našim vnoučatům – jako svačinku, nebo jen tak, pro pochutnání. Zjistily jsme, že každá má jiné křupky, od jiného výrobce, s jiným složením a jinými příchutěmi. A tak jsme je začaly porovnávat. Nosily jsme různé druhy křupek v krabičkách, ochutnávaly jsme my, i děti. Některé chutnaly všem, jiné jen někomu. Záleží na chuti každého jedince.

Na čem jsme se ale shodli všichni je, že je důležité, aby křupky byly z kvalitních a zdravých surovin, ale hlavně aby měly tu správnou strukturu.

Shodli jsme se všichni, že dobrá křupka musí opravdu křupnout po prvním kousnutí, a pak by se měla bez žvýkání a dlouhého kousání tak trochu rozplynout na jazyku. Tak, aby na jazyku a patře zůstala dobrá křupková chuť a příchuť.

Věřte, že takových křupek není moc. Buď nevyhovuje složení, nebo chutnají nepříliš vábně, případně se žvýkají jako divná guma. Takže jsme křupali,a křupali, až jsme se dokřupali k výsledku – super křupky jsou od výrobce Chrástkovi.

Tyhle křupky mají super složení. Je jich spousta druhů – vyberete si od neslaných pro nejmenší mrňousky, přes sladké pro mlsaly až po slané k pivu a vínu. Prostě spousta dobrot z kvalitních surovin, které chutnají skvěle.

Křupky od Chrástkových opravdu křupnou, když do nich kousnete, a pak si už jen vychutnáváte.

Některé vám teď představím – nebudu vypisovat zdlouhavě složení, to si každý najde na výrobku. Spíš vám ukážu, z kolika různých dobrot a variant příchutí si můžete vybírat.

Já tedy přiznávám, že ujíždím na těch sladkých – jsou výborné, nejraději mám s příchutí slaného karamelu. Syn má nejraději bryndzové oplatky a vnuk miluje nejvíc pohankové křupky. S chutí si ale všichni dáme i ty ostatní.

Když totiž křupka chutná skvěle, udělá radost kdykoliv. U nás na pískovišti se teď křupe od Chrástkových. Vybrali jsme je jako nejlepší.

 Jaké tedy křupky jsme zkoušeli, a které prošly do finálového kola a obstály jako ty nejlepší?

 Jsou to tyhle:

Pro úplně nejmenší děti bych doporučila Kukuřičné křupky Natur (bez přidané soli), případně Kukučičné křupky Natur jemně solené  - jsou bez příchuti, a krásně křupají, děti je mají moc rády a jako svačinku v krabičce je unesete kdykoliv kamkoliv.

Pro děti jsou vyráběny křupky Bejby – přizpůsobené tak, aby dětem chutnaly a byly zdravé, bez chemie a barviv (barviva jsou jen přírodní).

Bejby křupky Kukuřično jáhlové jsou s příchutí jablek, švestek a dýní

Bejby jáhlové křupky mají příchuť jablka a červené řepy.

Bejby křupky s jablkem a mrkví chutnaly dětem asi nejvíc.

Vynikající jsou bezlepkové Pohankové křupky. Je super, že i lidé s intolerancí lepku si mohou křupnout.

Pokud máte rádi kukuřičné křupky, pochutnáte si na Kroužcích s příchutí jarní cibulky. Jsou super jen tak na chuť, ale třeba i k vínu.

K vínu jsou super i Bryndzové oplatky. Slané, křupavé, s výbornou chutí Bryndzy.

Když už jsme u Bryndzy, která je vynikající, tak nesmím zapomenout i na Sýrové koule. Křupavé sýrové koule chutnají dětem i dospělým. Jsou výborné, výrazně sýrová chuť, a krásně se rozplývají na jazyku.

Když jsem na začátku článku zmiňovala arašídové křupky, musím vám doporučit i ty od Chrástkových. Jsou přesně takové, jak jsem si je pamatovala z dětství. Nejdřív příjemné křupnutí, a pak už máte jen plnou pusu skvělé arašídové chuti. Přiznávám – tyhle jsem otestovala sama. Opět jsem totiž sáhla do sáčku a nedokázala přestat jíst. Během dne jsem je snědla sama, nedala jsem nikomu ochutnat. Což svědčí o tom, že jsou fakt dobré, protože já jsem dost mlsná.

Když mluvím o mlsání, dostávám se ke sladkým křupkám. To vám je lidi pochutnání. Jsou výborné. Mám je moc ráda třeba k televizi, nebo při čtení knížky, nebo ke kávě, když přijdou kamarádky. Mám je ráda prostě pořád. Jsou lahodné, a hlavně z dobrých surovin. Všechny splňují potřebné potravinářské certifikáty, a hlavně – barviva jsou přírodní, nemusíte se tedy bát chemie. Jen mlsání bez výčitek.

Já si nejvíc pochutnávám na kuličkách se slaným karamelem.

 Pro děti jsou fajn Ocvocné křupky sladké a Ovo mix – kde každá křupka chutná po jiném ovoci.

Křupky ale nejsou jen pro děti. Moc si na nich pochutnají i dospělí.

Já jsem vůbec neznala ovocně – jogurtové křupky.

Objevila jsem je náhodou, když jsme porovnávaly s ostatními babičkami křupky pro děti. Teď už si nosíme v krabičce i křupky pro nás – dospělé.

 Povídáme si a „zobeme“ z krabičky vynikající Chrástkovy Kukuřičné křupky ve tvaru kuliček s ovocně-jogurtovou příchutí.

Vyráběny jsou Jogurt – lesní ovoce, Jogurt – jahoda a Kukuřičné – Jogurt.

 Nejlepší je promíchat v mističce od každé příchuti několik, aby se příchutě smíchaly.

Když totiž mlsáte stále stejnou příchuť, po chvíli ji tak trochu přestanete vnímat. Když se ale příchutě trochu promíchají, u každé kuličky cítíte skvělou, lahodnou chuť pokaždé, když si ji dáte do pusy. Miluju tyhle křupavé kuličky.

Na závěr se nebudu rozepisovat víc. Prostě vám sem napíšu odkaz na stránky, kde najdete všechny výborné Chrástkovy křupky. Tohle prostě musíte ochutnat, a křupnout si sami – udělat si vlastní názor.

Budete překvapeni, potěšeni a nadšeni. Ať budete křupat slané, nebo sladké křupky, nebo třeba jenom kukuřičné –bez příchuti, vždycky si pochutnáte.

Takže přeju skvělé křupnutí. Křupejte kvalitu.

Pokud si chcete všechny výrobky prohlédnout, mrknout na složení a nakoupit si za výhodné ceny, klikněte zde: Křupky Chrástkovi - eshop

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: