Máte rádi čokoládu? Pak ochutnejte pravou Belgickou od Gold Pralines. Je to nejlahodnější čokoláda, jakou jsem kdy ochutnala. Více v recenzi.

02.08.2022 13:29

 

Vždycky jsem milovala čokoládu. Už jako malá holka jsem si pochutnávala nejraději na čokoládě.

 Ostatní sladkosti mi samozřejmě jako každému dítěti chutnaly také, ale čokoláda měla prim. Vyrostla jsem v době socialismu, takže moc druhů čokolády v obchodech nebylo. Kromě klasické čokolády na vaření ještě hořká a mléčná, a pak nugátová, nebo oříšková – to byly ale spíš pochoutky napodobující čokoládu, než opravdová čokoláda. I tak jsem si na nich pochutnávala.

Že existují i jiné, lepší čokolády jsem zjistila, když kamarádce ze zahraničí poslal příbuzný balíček, ve kterém byla zahraniční čokoláda. Tehdy to tuším byla Milka Air – taková ta čokoláda s bublinkami. Dostala jsem kousek na ochutnání, a byla jsem nadšená, ale hlavně překvapená tím, jak jinak ta čokoláda chutnala.

Tehdy poprvé jsem si uvědomila, že jsem se do čokolády zamilovala. Tahle láska mi zůstala, takže pokud si mám vybrat nějakou dobrotu na mlsání, nebo dávat dárek – vybírám čokoládu.

Doposud jsem kupovala čokoládu v super a hyper marketech. Naštěstí nejsme už dávno v socialismu, takže výběr čokolády je opravdu veliký. Takže ochutnávám, vybírám si a jsem spokojená. Tedy byla jsem. Jedna věc mi trošku na tuhle čokoládu změnila názor. Pokud se ptáte jaká, tak to byla zásilka čokolády od Gold Pralines.

Už od chvíle, kdy jsem věděla, že mi tahle pravá belgická čokoláda přijde domů, jsem se moc těšila. Těšila jsem se, až vám budu psát tuhle recenzi, a ještě víc jsem se těšila, že konečně budu moct říct, že nemlsám, a nepřecpávám se, ale pracuju. Naprosto jsem ale nečekala to, co následovalo.

Pralinky mi přišly nádherně zabalené v kartonové krabičce převázané mašlí. Jednotlivé bonbony byly krásně vyrovnané na bílém tvrdém papíru do pater bonboniéry. Každý bonbon jiný.

Bonbony jsou z hořké, mléčné a bílé kvalitní čokolády. Každý bonbon má velmi originální tvar, a každý jinou náplň. Je tedy na každém, aby si vybral bonbony, jaké má rád – lze si je vybrat buď jednotlivě v eshopu – poskládat si vlastní bonboniéru z pralinek podle vlastní chuti, nebo si vybrat už hotovou bonboniéru.

Můžete si vybrat podle velikosti a hmotnosti krabičky, výběr je vždy kvalitně proveden.

Jednotlivé bonbóny – tedy pralinky jsou tady opravdu velmi nápaditě vyrobené. Můžete si vybrat třeba bonbon pro děti z bílé čokolády s beruškou.

Nebo bonbony pro milovníky koní – koňská hlava, nebo třeba žokejská čepice. Bonbony pro myslivce, milovníky golfu – prostě opravdu spousta velmi nápaditých tvarů- katalog pralinek si můžete prohlédnout po kliknutí zde: Pralinky Gold Pralines.

Pralinky jsem ochutnávala a jedla skoro dva měsíce – měla jsem jich opravdu hodně. Takže mám asi 2 kila nahoře, ale jsem opravdu maximálně šťastná.

Jen ještě takové malé upozornění – protože jsem si objednala pralinky v horkém létu, je třeba myslet na to, že pokud si budete čokoládu kupovat, počkejte na trochu nižší teploty, aby čokoláda nepřišla rozteklá – to by byla škoda. Nikdy také nedávejte čokoládu do lednice – ono jí to neublíží, ale má na sobě pak takový jemně našedlý povlak, který chuť nemění, ale nevypadá úplně lákavě – a mlsáme přeci tak trochu i pohledem.

 

Myslela jsem si, že čokolády znám, a mám své chuťové favority. To, co jsem ale ucítila, když jsem si vložila do úst první GoldPralines pralinku, to jsem naprosto nečekala.

Jako první jsem ochutnala pralinku z mléčné čokolády s kousky kávových zrníček.

Ve chvíli, kdy jsem vložila bonbon do pusy, jsem ucítila něco jako příliv absolutní slasti.

Ta chuť je prostě dokonalá. Jako bych čokoládu, kterou jsem doposud ochutnala, povznesla ještě o 100% výš. Nepopsatelný lahodný pocit mě překvapil – po jazyku se linula nepředstavitelně jemně lahodná čokoládová chuť, rázem jsem ji cítila ve všech chuťových buňkách, až jsem přivřela slastí oči.  Pak přišlo naprosté uvolnění a chuť ochutnat další. Bude taky tak lahodná?

Na řadu přišla tyčinka kandovaného pomeranče v hořké čokoládě. Tady už jsem čekala, že bude výborná, ale opět byla ještě lepší, než jsem myslela.

Přiznávám, že prvních deset bonbonů jsem vůbec nesledovala v katalogu, jakou mají příchuť. Prostě jsem seděla jako v tranzu u krabičky a nakousla,  a ochutnala asi 10 pralinek. Nešlo to zastavit, prostě ta první euforie byla ohromná.

Myslím, že už nikdy se nebudu na čokoládu dívat stejně, jako před ochutnáním GoldPralines čokolád. Jestliže jsem vždycky říkala, že čokoládu miluju, teď jsem si tím naprosto jistá, a nazvala bych se čokoholikem.

Samozřejmě, v průběžném ochutnávání jsem pak objevila pralinky, které mi chutnaly víc, než ostatní, jiné zase méně. Ani jedna ale nebyla taková, abych řekla, že tu si už víckrát nedám.

Já jsem nikdy moc nemusela hořkou čokoládu. Prostě byla na mě hořká. Teď jsem názor pozměnila. Asi jsem předtím nenarazila na kvalitní a dobrou hořkou čokoládu.

Utvrdila jsem se ale v tom, že mléčná, a částečně i bílá čokoláda jsou prostě pro mne nejlepší dokonalé sladké pokušení. Obzvláště když čokoládový obal v sobě skrývá nějaké lahodné tajemství náplně.

Naprosto netuším, kdo vymýšlí náplně do pralinek, jsou ale opravdu geniálně promyšlené – dostatečně výrazné, ale přitom chuť čokolády nepřehluší, naopak ji příjemně doplní. Náplně jsou opravdu různorodé – marcipán, oříškové a čokoládové pěny, karamel, fondán, ganache, nugát, ovoce, nebo třeba alkohol (Amareto, Baileys, Becherovka, vaječný likér, nebo třeba rum).

Co pralinka, to jiná příchuť. Pokud se někdy ocitnete v čokoládovém nebi, věřte, že tam budou Gold Pralines čokopralinky.

Nebudu vám vypisovat jednotlivé příchutě a náplně. Jak už jsem výše psala – v produktovém katalogu (klikněte zde: pralinky katalog) najdete u každé pralinky přesný popis jakou má chuť a náplň.

Jen pro příklad vám sem ale dám pár fotek, abych vás na tyhle sladké dobrůtky nalákala.

Určitě si jako já najdete nějaké své favority.

Já jsem těmito pralinkami tak nadšená, že už jsem všem oznámila, že pokud mi někdy budou chtít udělat radost nějakým dárkem, ať mi vyberou pralinky Gold Pralines z vynikající belgické čokolády. Bude to pro mě ten nejlepší dárek.

Pokud vy chcete udělat někomu radost, a dát mu velmi kvalitní dárek, určitě vyberte čokoládové pralinky. Super je, že můžete i pralinky a figurky vybírat tak, aby tvarem udělaly radost třeba dětem ( dinosaury, s beruškou), milovníky koní, golfu, atd.

 Jen počítejte s tím, že stejně jako já pak už ty obyčejné z marketu nebude chtít. Kdo jednou ochutná, je okouzlen a očarován čokoládovým GoldPralines kouzlem.

Pokud si tedy chcete prohlédnout, anebo koupit tyhle výborné pralinky, klikněte zde: goldpralines.cz – pralinky

Hotové dárkové krabičky najdete zde: goldpralines.cz – dárkové balení

 

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: