Martinské rohlíčky jsou tradiční listopadový recept

03.11.2017 12:24
  1. Do mouky nastrouháme tuk, přidáme zbytek ingrediencí a ručně nebo v robotu vypracujeme vláčné těsto. Odložíme v mikrotenovém sáčku do lednice a připravíme si náplň. Jednoduše tak, že suroviny na náplň promícháme v misce.

  2. Těsto rozdělíme na 6 dílů a každý díl malým válečkem rozválíme do kruhu. Výška těsta je cca 4mm. Rádýlkem vykrojíme 8 výsečí a na širší stranu dáme lžičku náplně. Smotáme do tvaru rohlíčku, klademe na plech vystlaný papírem na pečení, pomašlujeme žloutkem.

  3. Dáme péci do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme cca 20 minut. Horké pocukrujeme.
    S těstem se velmi dobře pracuje, není ani potřeba podsypávat vál. Těsto je křehoučké, náplň lahodná

Na těsto:
 
 
 
540 g polohrubé mouky
 
360 g Hery ( já použila Heru máslovou )
 
kelímek smetany ke šlehání 31%
 
špetka soli
 
 
 
Na náplň:
 
 
 
150 g pomletých vlašských ořechů
 
150 g moučkového cukru
 
1 bílek ( žloutek použijeme na potření rohlíčků )
náplň lze podle chuti dát tvaroh, mák, marmeládu, nutelu...
zdroj https://www.toprecepty.cz/recept/36899-martinske-rohlicky/
 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: