Marshmallow - tuhle vynikající dobrotu české výroby určitě ochutnejte. Je to slast na jazyku! Recenze.

13.04.2023 13:26

 

 

Taky máte někdy pocit, že k těm nejlepším věcem v životě se dostáváte úplnou náhodou? To se stalo nedávno mě.

Úplnou náhodou jsem se dostala k ochutnání Marshmallow z eshopu Mallow.cz.

Sladké mlsání je moje vášeň. Miluju sladkosti, a ráda si na nich pochutnávám. V legraci občas říkám, že je to moje jediná slabost, tak proč si ji pořádně neužít. Tak chodím, a ochutnávám, mlsám. Moc ráda ochutnávám nové sladkosti.

Už jako malá holka jsem milovala žužu. Takové to barevné, pěnové žužu z poutí, v tom bych se ujedla. Kdysi byly i bonbony žužu v sáčku – i ty byly moje oblíbené. Písnička od Nadi Urbánkové Mám ráda žužu! jako by byla přímo o mě. Časem se ale žužu  ztratilo z obchodů, a ani na poutích už moc často nebývá.

Nahradila jsem tedy občas svou milovanou pochoutku bonbony Marshmallow v sáčku. Byly podobné žužu, ale úplně jsem jim nepropadla.

Až teď jsem objevila Marshmallow, které mě naprosto učarovalo.

Je to ručně vyráběné české Marshmallow v různých příchutích.

 Když jsem ho ochutnala poprvé, vzpomněla jsem si na hlášku z televizního „Masterchefa“, kde občas Přemek Forejt použil hlášku, že ho „něco vystřelilo z trenek“. Vždycky jsem se tomu pousmála, teď jsem ten pocit zažila na vlastní kůži. Stalo se mi to, když jsem poprvé ochutnala Marshmallow s příchutí kafe latté, a pak u malinového. Mohla bych pokračovat ještě pár dalších příchutí. Ta chuť byla prostě dokonalá. Tak jedinečná, že jsem se cítila v tu chvíli naprosto šťastná a spokojená, slastně jsem přivřela oči a tu chuť jsem chtěla v puse cítit napořád. Tohle se mnou dokázala ta sladká pěnová dobrůtka. 

Radost jsem měla, už když jsem vybalila Marshmallow ze sáčku. Ono totiž jemně voní danou příchutí. Už to mi udělalo radost. Vůně mě naladila k ochutnávání.

Na ochutnávku jsem měla sadu 9 příchutí.

  • Birthday Cake Marshmallov – chutná, i voní jako narozeninový dortík. Můžete ho mít i jako občerstvení na oslavách – třeba narozenin,ale i na párty a firemních večírcích. Můžete ho dozdobit, nebo do něj píchnout svíčku
  • Caramel marshmallow – miluju karamell, takže tahle příchuť je na mém seznamu jako jedna z těch top a mňam
  • Coconut Marshmallov – pokud máte rádi kokos, tohle pro vás bude dobrůtka, kterou si zamilujete
  • Madagaskar Vanilla Marshmallov – tady je to jasné – vanilková příchuť, a vanilková vůně. To je taková ta příchuť, která asi chutná úplně každému.
  • Lemon Merinque Marshmallov – citrónová dobrota.
  • Pistachio Marshmalov, pro milovníky pistácií. Perfektní příchuť. Moc mi chutná třeba nadrobno nakrájené pistáciové Marshmallov nasypané na zmrzlinu, nebo na pudink – skvěle se doplňují
  • Rapsberry Marshmallov – malinová chuť a vůně je v top trojce mých oblíbených příchutí. Je dokonalá, voňavá příchuť, v létě k malinám, nebo na cupcakes na ozdobení – je neskutečně mňam
  • Caffe Laté Marshmallov – jak už jsem zmiňovala, tojhle je moje topka, bylo to první Marshmallov, které jsem ochutnala, a doslova mi učarovalo

Je mi jasné, že každý z nás má jinou chuť, a má rád jiné příchutě. Na eshopu Mallow.cz si vybere tu svou oblíbenou určitě každý.

Marshmallow je tu vždycky čerstvě vyráběné. S tím musíte počítat, když si objednáváte. Dostanete vždycky naprosto čerstvé Marshmallov, které vydrží v sáčku 3 – 4 týdny.

Pokud sáček rozděláte, je fajn ho pak vždycky zase dobře uzavřít, aby Marshmallow neokoraly.

Občas se na sáčku udělají drobné kapičky, které ale nejsou na závadu – vznikají odpařováním cukru. Marshmallow pak stačí lehce obalit v moučkovém cukru a jsou zase nádherné.

Taky jste občas viděli v amerických filmech, jak si dospělí i děti opékají na ohníčku arshmallow, jako my opékáme špekáčky? Zkusila jsem to, a doporučuji. Ta chuť je výborná, určitě si pochutnáte. Jen dávejte pozor, ono je nahřáté marshmallow opravdu horké, takže pozor při sundávání z opékacího klacku.

Vynikající je Marshmallow i do kakaa a horké čokolády. Když si uvaříte kakao, navrch nasypejte kousky marshmallow a dozdobte šlehačkou. Je to tak dobré, že se budete cítit jako v ráji. Pokud máte špatnou náladu, dejte si kakao s „maršmelounky“ a bude vám nádherně. Pokud nemáte rádi kakao, dejte si Marshmallow na kafe latté – já si dávám to z kostičky s příchutí Latté, ona se ta chuť nádherně doplňuje.

A ještě jedna mňamka pro mlsouny – jmenuje se Mallow Fluff a je to lahodné mlsání na lžičku. Pokud vás honí mlsná, a máte velkou chuť na sladké, zkuste Fluff. Skvěle chutná, a je bez tuku.

Ochutnala jsem Blue Raspberry a Vanilla Fluff. Je to neskutečně dobré. Odložila jsem si ho při ochutnávání na stůl a odešla pověsit prádlo. Když jsem se po 10 minutách vrátila, na stole byla prázdná sklenička a dvě lžičky – moje děti „ochutnávaly“, a Fluff zmizel rychlostí světla. Nedivím se, je vynikající.

Výhodou Fluffu je praktické balení ve skleničce – můžete si ho sebou vzít do práce, na výlet, na dovolenou – prostě kamkoliv.

Co říct na závěr. Snad jen, že pokud máte rádi Marshmallow, tak na eshopu Mallow.cz najdete opravdu vynikající ručně vyráběné české (a vždy čerstvé) Marshmallow.

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota na 100 g

1299 kJ / 306 kcal

Tuky

0 g

z toho nasycené mastné kyseliny

0 g

Sacharidy

72 g

z toho cukry

63 g

Bílkoviny

4 g

Sůl

0 g

 

Marshmallow je v kostkách, vybrat si můžete příchuť podle své chuti. Každá příchuť je vynikající, o tom jsem se přesvědčila.

Marshmallow můžete koupi i jako dárek. Je hezky zabalené, a moc hezky vypadá. Je to originální a velmi chutný dárek.

Pokud si chcete vybrat, a nejste si v začátku jistí příchutí, doporučuji vám vybrat si ochutnávkový set 9 příchutí, jako jsem to udělala já.

Při prvním nákupu si tak ujasníte, jaká příchuť vám bude vyhovovat nejvíc. Pochutnáte si ale na každé.

Já jsem ještě neochutnala všechny, tak to musím rozhodně napravit. Je mi ale jasné, že ochutnávat a pochutnávat si budu asi dost často.

 Jak už jsem psala výše, ta chuť mě okouzlila. Cítím se tak trochu jako ta malá holka, co měla pusu ulepenou od žužu z pouti. A tak by to u dobrých a kvalitních sladkostí mělo být – dělají nám radost a zlepší den. Když vás „honí mlsná“, stačí se zakousnout do Marshmallow. Jen bacha – občas je těžké přestat jíst. Ta chuť vás prostě pohltí a máte pocit, že jste ve sladkém ráji, ze kterého se nechce odejít.

Pokud jste se domnívali, že Marshmalow bonbony jsou jen pro děti, tak jste se mýlili. Tyhle Marshmallow udělají radost i dospělým. Nevěříte? Tak prostě ochutnejte a sami uvidíte!

Chcete si o Marshmalow přečíst víc, nebo si ho koupit? Klikněte zde: Mallow.cz

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: