Little Love - Mluvící miminko od VTECH - chytrá panenka, která se vyvíjí podle toho, jak o ni holčičky pečují.

15.11.2021 15:31

Little Love – mluvící miminko.

 

Protože mám samé vnuky, většinou pořizuji hračky klučičí, jako auta, pistolky, autodráhy a podobné. Občas je ale potřeba udělat radost nějaké malé slečně. Takovou radost dělám moc ráda. Jako žena mám k holčičím hračkám přeci jen o něco blíž, než k těm klučičím. Pro malé holčičky není nic lepšího na hraní, než panenka.

Protože mám tři dcery, kupovala jsem v životě hodně různých panenek. Byly to hračky ve své době moderní, přesto ve srovnání s dnešními hračkami byly úplně jiné. Když vidím dnešní hračky a ohromný výběr, který v hračkách je, jsem někdy až trochu u vytržení.

Já sama si pamatuji na dobu, kdy jsem byla malá, a v obchodech bylo panenek jen pár druhů. Byly jsme se sestrou štastné, když nás maminka vzala do hračkárny, a tam jsme stály u regálu s panenkami, koukaly na ně a vybíraly, která by byla ta nejlepší. Dokonce si pamatuji, jak vypadala moje první panenka. Byla malá a měla hnědé vlasy v culíku. Připadala mi tehdy nádherná. Ta láska k panenkám mi zůstala napořád. My holky prostě panenky máme rády, i když už jsme dávno dospělé.

Protože se blíží vánoce, a s nimi i čas dárků, chtěla bych vám představit chytrou panenku od VTECH. Prima dárek pro každou malou holčičku – malou maminku.

Je to Little Love mluvící miminko. Je to přesně taková hračka, na jakou si budou holčičky pamatovat i jako dospělé (jako já na svou první krásnou panenku). Ta panenka je nádherná – vypadá jako krásné miminko, a hlavně: umí spoustu věcí.

Panenka Little Love je od výrobce VTECH.

U VTECH pořizuji hračky pravidelně. Mám je totiž léty prověřené. Vím, že jsou to hračky kvalitní, které se hned nerozbijí – jsou vyzkoušené a otestované i na nešetrné dětské zacházení. Jsou to hračky chytré, se kterými i děti nejen hrají, ale zároveň aniž by to věděly, se s hračkami i učí. A co je pro mne velmi důležité – všechny VTECH hračky splňují přísné bezpečnostní normy.  Hračky jsou bezpečné, a jsou z materiálu, který je vhodný pro děti.

Panenka Little Love je vhodná už pro ty nejmenší holčičky. Je velká přibližně 36 cm a je lehoučká. I malé holčičky od dvou let ji  unesou a udrží v ručičkách. 

Panenka Little Love od VTECH patří mezi chytré hračky. Tohle báječné miminko si totiž se svou malou maminkou nejen povídá, ale ono se i vyvíjí.

Můžu vás ujistit, že jsem to zkoušela několikrát. Já jsem z téhle hračky úplně unešená, a budu ji doporučovat všem, kdo mají doma malou slečnu.

Ještě jsem se totiž nesetkala s panenkou, která by byla tak šikovná, že by se vyvíjela. Stačí, aby holčičky splnily věci, které jsou nutné k vývoji miminka, a panenka se posune do vyšší úrovně. Fakt jsem na to koukala dost překvapeně, a tohle vyvíjení panenky bavilo i mne, jako dospělou.

Nejdřív je panenka úplně malé miminko – režim narození.

Nejdřív je třeba vložit miminku do pusinky dudlík. Vytažením dudlíku se miminko aktivuje do režimu narození a zábava a hraní může začít. Hlásek panenky je maminkovský, panenka má menší slovní zásobu, a umí spoustu věcí jako opravdová miminka. Tedy vydává zvuky jako při cucání dudlíku, pití z lahvičky a umí si třeba i říhnout, zívnout, nebo se smát.

Když si holčička s panenkou opravdu hraje, panenka se posune do další úrovně – miminko jí roste. Začne úroveň dvě. Miminko je starší, má trochu jiný hlásek, umí víc slov. Miminko používá vlastní slovní zásobu, ale učí se i slova od dětí.

V další – nejvyšší úrovni panenka umí už zpívat 4 známé české písničky – Holka modrooká, Šla Nanynka do zelí, Spi děťátko spi, a Pec nám spadla.

 Moc se mi líbí i to, že když už děti písničku umí, začne panenka některá slova vynechávat tak, aby je zazpívaly děti. Tím si děti cvičí pozornost a paměť.

Pokud chcete vrátit panenku do prvního stádia, stačí zmáčknout reset. Panenka je pak znovu malým miminkem a její malá maminka se o ni může zase začít starat.

Na panence najdete několik tlačítek: číst, mluvení, péče a hudba

Po zmáčknutí tlačítka „Číst“ se spustí hra se čtením obrázkových knížek – u panenky jsou 3 malé obrázkové knížky.

Podle úrovně vývoje miminka je miminko čte samo, nebo spolu s holčičkami.

 Panenka si s dětmi povídá – třeba řekne: Já budu opakovat po tobě- a děti pak s panenkou mluví, aby po nich opakovala slovíčka. To je super věc jako logopedické cvičení. Pokud děti trochu hůř mluví, můžou si tak procvičovat hrou slovíčka. Zároveň samy hned slyší, jestli slovo řekly správně – panenka jim je zopakuje. Většinou děti procvičování slov z logopedie vůbec nemají rády. Tady je naopak baví. Neberou to totiž jako cvičení, ale jako hru.

Další tlačítko je „Mluvení“ – dítě aktivuje panenku k povídání.

Buď mluví panenka sama, nebo vyzývá děti k opakování. Frází a slov je tu více než 80. Je to tedy spoustu slov, které se děti naučí vyslovovat – panenka mluví velmi zřetelně a čistou správnou češtinou.

Tlačítko „Péče“ přepne miminko do módu, kdy vyžaduje dudlík, lahvičku, pohádku na dobrou noc, nebo pochovat.

Poslední tlačítko je „Hudba“. Tuhle funkci asi není třeba představovat.

Podporuje u dětí rozvoj hudebního cítění, učí je známé české melodie a písničky. Moc se mi líbí u poslední fáze vynechávání kousků písničky – aby tu danou část zazpívaly děti samy. To je bezva nápad. Děti si hned připadají důležitější – musí přeci panence pomoct, aby písnička byla celá.

Nápad panenky, která roste a vyvíjí se podle toho, jak si s ní holčička hraje je báječný. Moc se mi líbí. Je to takové splnění holčičího snu. Každá holčička totiž ráda napodobuje maminku. Chce mít svoje miminko. Když vidí, jak to její miminko „roste a vyvíjí se“, že si s ní povídá, nebo se směje, pije z lahvičky, nebo třeba jen dudá dudlík – je to pro holčičky velká stimulace k dalšímu hraní.

Zpívání známých písniček učí děti melodie a samotné písničky. Panenka umí spoustu slov a říkanek. S holčičkami si povídá. Občas jim sama něco říká, občas je vyzývá k mluvení – a opakuje po nich. Je to prostě panenka mimino, která se svou malou maminkou komunikuje. Všechny ty říkadla, slovíčka, fráze vám ani vypisovat nebudu. Je jich totiž víc než 80, tak by vás to ani nebavilo. Je příkladem: Mami, zazpívej, Mlíčko, Povídej si se mnou, a tak dále.

Panenka umí nahrávat slova, která jí holčičky říkají. To, že panenka nahrává, poznáte podle blikající mašličky ve vlasech. Panenka ale neopakuje vždy všechna slova hned po nahrání. Některá zopakuje. Jiná si nahraje, uloží do paměti a pak použije v jinou dobu hraní. Holčička tak má pocit, že s ní panenka opravdu komunikuje a mluví.

Tahle panenka bude bavit ty úplně malé holčičky, i ty trochu větší.

Ty malé si ji budou chovat – díky měkkému tělíčku ji krásně drží v ručičkách. Procvičí si jemnou motoriku tím, že budou mačkat tlačítka na panence.

 U panenky jsou tři obrázkové knížky – spolu s panenkou se holčičky naučí více než 70 slov. – U nás doma, modrá knížka… Mami čti … Hrát si… Červená knížka… Zvířátka..Žlutá knížka .. jídlo a pití… číst, číst… Tak mluví to úplně nejmenší miminko, řeč se postupně rozvíjí.

Ty starší holčičky pak budou s panenkou plnit úkoly, aby se jim panenka vyvíjela.

Musím přiznat, že jsem tou panenkou úplně unešená.

Docela bych chtěla být malá holka a zažívat to holčičí maminkování“ a hraní si s panenkou.

Hraní si s chytrou panenkou, která by si se mnou povídala, dokonce by mi rostla a vyvíjela se. Opravdu bych si to chtěla zkusit. Já si to tedy zkouším, dost mne to baví, ale je mi jasné, že tahle panenka prostě patří do malých holčičích ručiček.

Tak si ještě jednou pustím všechny funkce a zabalím panenku pod stromeček a už teď se těším na ta rozzářená dětská očička. U téhle panenky vůbec nečekám jinou reakci. Je to prostě taková ta panenka, u které se radost na tváři objeví u každé holčičky, slečny, ale i její maminky. Panenky, to je prostě sázka na jistotu, panenky milujeme ať je nám jeden rok, nebo devadesát let.

Provoz panenky na 2 AA baterie

Video, jak panenka funguje, si prohlédněte zde: panenka na videu -  Little Love od VTECH

 

 

Pokud si chcete panenku prohlédnout nebo koupit, klikněte zde: panenka Little Love

 

Celý sortiment eshopu si prohlédněte zde: hračky VTECH

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: