Lahodný dýňový podzimní koláč

31.08.2018 17:08

Dýňový koláč

(pro 4 porce)

  •    500 g dýně hokkaido
  •    200 g kakaových oplatek Bebe
  •    100 g cukru moučky
  •    500 ml mléka
  •    150 g máslo
  •    100 ml smetany
  •    3 ks vejce
  •     skořice
  •    zázvor
  •    máta

 

Příprava:

Dýni oloupeme. Dužinu nakrájíme na díly, 2/3 jemně nastrouháme a v 500 ml mléka vaříme
15 minut. Slijeme, dobře vymačkáme a smícháme s cukrem, zázvorem a skořicí. Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky smícháme se smetanou a 50 g másla, promícháme a následně vlijeme do směsi s dýní. Sušenky rozdrobíme na malé kousky, promícháme se zbytkem másla a na dně formy z této hmoty vytvoříme korpus. Na těsto naneseme dýňovou náplň. V troubě předehřáté na 180°C pečeme asi 20 minut. Bílky si vyšleháme s cukrem. Na koláč po vytažení naneseme bílkový sníh, dozdobíme plátky ze zbylé dýně a necháme v troubě ca 10 minut dopéct. Po vytažení necháme koláč vychladnout, dozdobíme lístky máty a podáváme.

 

Tip:Pro zvýraznění barvy a chuti tohoto moučníku můžeme přidat trochu šafránu, pomerančového likéru nebo mandle

 

 

Zdroj:https://ona.idnes.cz/dyne-recepty-dynova-polevka-gratinovany-patison-dynove-spagety-s-liskami-hovezi-s-dyni-guq-/recepty.aspx?c=A150929_093724_recepty_haa

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: