Kynutý rebarborový koláč s tvarohem a drobenkou

10.06.2022 13:15

Suroviny

  •   450 g polohrubé mouky
  •   400 ml mléka
  •    100 g měkkého másla
  •   20 g čerstvého droždí
  •   špetka soli
  •   50 g cukru krupice
  •   2 vejce

náplň

  •   500 g polotučného tvarohu ve vaničce
  •   2 vejce
  •   100 g cukru krupice

drobenka

  •   220 g hrubé mouky
  •   150 g cukru krupice
  •   70 g másla

 

  •   asi 6 velkých stvolů rebarbory

Postup

Ve vlažném mléce rozmíchejte lžíci cukru a lžíci mouky. Rozdrobte droždí a nechejte vzejít kvásek - na povrchu budou bubliny.

Vejce vyšlehejte s cukrem do krémova. Přidejte máslo, mouku, mléko s kváskem a špetku soli. Umíchejte celkem řídké těsto, které nechejte hodinu odpočívat na teplém místě.

Ke konci kynutí vyšlehejte cukr a vejce na tvarohovou náplň. Poté opatrně vmíchejte tvaroh. Vykynuté těsto vylijte na plech vyložený pečícím papírem. Já jsem použila plech o velikosti cca 30 x 40 cm. Těsto roztáhněte po celém plechu, ideálně stěrkou. Na těsto vylijte tvarohovou náplň. Je taky celkem tekutá, nelekejte se, možná se rozlije i do stran, kolem těsta. Nevadí.

Nahoru naskládejte na kousky nakrájenou rebarboru. Zaskládejte celý povrch.  Umíchejte suroviny na drobenku a rebarboru drobenkou pokryjte.

Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, dozlatova, což je asi 45 minut.

Nechejte vychladnout a krájejte.

 

zdroj recept i foto:ŽENA-IN - Kynutý rebarborový koláč s tvarohem a drobenkou (zena-in.cz)

 

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: