Kynuté koláče s tvarohem a ostružinami (nebo jiným sezónním ovocem)

16.09.2022 11:35

Suroviny

těsto

  •    40 g droždí
  •    100 g cukru
  •    150 g slunečnicového oleje
  •    2 žloutky
  •    špetka soli
  •    200 ml vlažného mléka
  •    250 g hladké mouky
  •    250 g polohrubé mouky

na potření

  •    1 žloutek

drobenka

  •    90 g hladké mouky
  •   10 g kokosu (lze vynechat)
  •   50 g másla
  •    3,5 lžíce cukru krupice

náplň

 

  •    500 g tvarohu
  •    2 žloutky
  •    1 vanilkový cukr
  •    cukr podle chuti
  •    ovoce

Postup

Do vlažného mléka vmíchejte trochu cukru a rozdrobte droždí. Nechejte vzejít kvásek. Přidejte zbylé suroviny a umíchejte nelepivé těsto. Nechejte kynout 1,5 hodiny.

Vykynuté těsto rozdělte na dvě půlky. Jednu rozválejte, dejte na plech vyložený pečícím papírem a rozetřete na ni polovinu tvarohové náplně. Nahoru naskládejte ovoce, v dnešním receptu ostružiny. Zasypejte částí drobenky. Pečte v troubě vyhřáté na 175 °C, dozlatova.

Z druhé poloviny těsta připravte klasické koláče. Těsto si vyválejte na plát, vykrojte kolečka a do jejich středu dejte tvaroh. Naskládejte na plech vyložený pečícím papírem. Potřete žloutkem. Do středu každého koláče dejte drobenku a ovoce. Pečte pomalu, dozlatova.

Použít můžete jakékoliv oblíbené ovoce...

zdroj recept i foto ŽENA-IN - Kynuté koláče s tvarohem a ostružinami (zena-in.cz)

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: