Kvalitní smaltovaný pekáč na maso, buchty i na grilovačku.

10.05.2021 15:38

 

 

Dnes bych vám chtěla představit smaltovaný pekáč Olymp (Beryl) z eshopu MarexTrade. Tedy abych byla přesná - dvoupekáč.

Pořídila jsem si ho, protože mám velkou rodinu, a když se všichni sejdeme, je prostě potřeba hodně jídla. Sice zrovna v době, kdy jsem si pekáč pořídila, byl vyhlášen lockdown, a návštěvy jezdit nemohly, to mi ale vůbec nevadí.Budu připravena kdykoliv uvařit pro celou rodinu. Protože přichází rozvolňování, konečně pekáč dostane příležitost.

Pekáč – tedy správně bych měla říct dvoupekáč, protože má 2 části – je z eshopu MarexTrade – odborníka na smaltované nádobí.

Možná si řeknete, co je na smaltu tak zázračného. Pro mne hodně. Mám smalt ráda. Smaltované nádobí měla už moje babička. Používala ho úplně všude pro jeho univerzálnost. Můžete s ním totiž dělat prakticky co chcete, a pokud s ním netřískáte, bude sloužit hodně dlouho. A když nádobí doslouží, můžete do něj na zahradě třeba zasadit bylinky.

Smalt a jeho podoba prochází léty inovacemi a vylepšeními, proto ten dnešní – nový inovovaný smalt- je kvalitnější, než ten, který mívala moje babička. Nepřipaluje se na něm, jídlo se nepřichytává a skvěle se udržuje. Taky se tak snadno neomlátí. Vím, o čem mluvím – jsem někdy nešika, a věci mi padají na zem. Zatím žádné obouchání není nikde ani náznakem vidět.

Plechy jsou smaltovány při teplotě vyšší, než 800 stupňů Celsia, takže ani při vysokých teplotách v troubě neuvolňují žádné nežádoucí látky – pečení je naprosto bezpečné.

Pekáčů mi v životě už prošlo rukama spousta - hodně typů a druhů. Vždycky se ale nakonec vrátím ke smaltu. Po tom, co mi při vytahování skleněného pekáče z trouby v rukách praskl, a jen tak tak jsem unikla velkému úrazu, mám bezpečný smalt ještě raději.

Skvěle se v něm peče – ať už pečete jídla jaká chcete, vždycky jsou krásně upečená. Nemusí to nutně být jen maso, ale klidně i různé koláče a buchty. Mám jistotu, že mi těsto nepřeteče přes okraj, a pekáč je po použití umytý než bys řekl švec. Snadno, bez námahy a většího drbání. Mýt lze pekáče samozřejmě i v myčce.

Taky svíčkovou v něm krásně naložíte, upečete a máte dostatek základu na omáčku i pro větší rodinu.

V poslední době jsem pekáč začala používat třeba i na marinování masa na grilování – maso krásně naložíte, můžete dát marinády i víc- aby bylo maso ponořené, pak jen přiklopit a odnést na grilovačku. Tady pak jen vypláchnete pekáč a můžete si do něj začít pokládat maso hotové, a klidně ho s pekáčem postavit na gril a přihřát, aby nevystydlo. Smalt zvládá všechno.

Dobrý pekáč, to je věc. Neměl by chybět v žádné kuchyni.

Pro mne je pro univerzálnost použití a snadnou údržbu smalt volbou číslo jedna.

Pekáč si u MarexTrade můžete koupit ve dvou velikostech -  Beryl dvoupekáč 30 cm a 2,8 l, nebo větší Beryl dvoupekáč 35 cm, 4,5 l.

Já mám ten větší – mám doma víc jedlíků.

Vnitřní rozměr pekáče: 35 x 21 cm

Výška: 2 x 7,3 cm

Vnější rozměr pekáče: 43 x 23 cm

Objem: 4,5 l

Pokud si chcete pekáč, prohlédnout, nebo koupit, klikněte zde: Beryl dvoupekáč 35 cm, 4,5 l.

Celý sortiment MarexTrade s.r.o si můžete prohlédnout po kliknutí zde: Marex Trade s.r.o eshop

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: