Kuchyňský nůž profesionální kvality z nerezové oceli udělá mistra v krájení z každého z nás.

15.04.2020 12:56

Každý, kdo rád vaří, a pohybuje se často v kuchyni, ví, že nože jsou nástroj, který bereme do ruky nejčastěji.

Vaření je totiž hlavně o krájení a přípravě surovin – samotné vaření v hrnci, nebo na pánvi už je pak jen třešničkou na dortu.

Já mám velkou rodinu a vařím pro ni každý den. Kvalitní a ostrý nůž je pro mne nezbytností.

Velmi jsem si oblíbila Profi-Line univerzální nůž 20 cm z eshopu panvicky.cz.

Mám hodně malou ruku, vybrat pro mne ten správný nůž je někdy těžké. Proto jsem si často vybírala menší nože. S těmi ale nenakrájíte dobře všechno, co potřebujete. Například u masa jsem často narážela na problém. Malé nože jsou dobré asi jen na zeleninu (a ovoce), ale na maso je třeba pořádný nůž.

Nůž, který jsem vyzkoušela je popisován jako univerzální. A opravdu univerzální je. Nakrájíte s ním opravdu naprosto všechno, a snadno. Nůž mi padl do ruky jako ulitý. Je perfektně vyvážený, a není těžký. Jeho váha je přiměřená i pro mne s malou rukou. Ani po krájení masa a cibule na guláš jsem neměla pocit únavy. Když jsem krájela stejný objem masa a cibule malým nožem, měla jsem občas pocit, že mi upadne ruka, nebo minimálně prsty. S univerzálním nožem krájím úplně v pohodě.

Chvíli jsem si tedy musela zvykat na dlouhou čepel, přeci jen jsem takhle dlouhý nůž předtím neměla. Ale na dobré věci se zvyká rychle..

Nůž je velmi ostrý. Asi nejostřejší nůž v mé kuchyni. Většinou, když si koupíte nový nůž, je třeba nechat ho nabrousit. Tento nůž je ostrý už od výrobce, koupíte tedy nůž připravený k okamžitému použití.

Univerzální nůž Profi-Line je velmi ostrý stále. A když říkám velmi, tak opravdu velmi. Ostrostí jsem byla velmi překvapena. Než jsem si na nůž zvykla, musela jsem být při krájení velmi opatrná. Stačil totiž letmý dotek prstu na ostří a měla jsem na prstu ranku. Nemyslím tím klasické říznutí se z neopatrnosti. Stačil opravdu jen dotek. A co je super- ostří skvěle drží. Nemusím tedy okamžitě po použití ( nebo ještě při práci) nůž ostřit.

Výrobce nože je Berndorf – Sandrik, Rakousko

Materiál: nerezová ocel HCR55+/-2.

Záruka na nůž je 2 roky.

Čepel nožů je zakalená na tvrdost 55 Rockwell, tím se dosahuje vyšší životnost. Řezaná hrana je broušená do klínu, to zabezpečuje extra ostrost čepele.

Pokud tedy, stejně jako já vaříte hodně často, určitě si pořiďte pro usnadnění práce nový, kvalitní nůž.

V současné době nás karanténa uvěznila doma, děti nemají obědy ve školní jídelně, dospělí také musí jíst doma víc, než obvykle. V kuchyni teď trávíme spoustu času. Ať už vaříte klasickou kuchyni, nebo připravujete saláty, dipy, nebo maso a zeleninu na grilování, vždycky potřebujete dobrý a kvalitní nůž.

Nůž, který dobře krájí a nebolí z něj ruce. Přesně takový je univerzální nůž z řady Profi – Line 20 cm. A ještě malé doporučení – tenhle nůž dávejte opravdu z dosahu dětí. Jeho ostrost je opravdu velmi velká, a mohly by se poranit.

Moje babička občas pro věci, které byly hodně dobré a kvalitní, a přitom nebyly drahé, používala rčení Za málo peněz hodně muziky. Přesně tohle rčení bych použila na tenhle univerzální nůž. Skvělá kvalita za skvělou cenu. Nůž vám vydrží spoustu let a vaše ruce vám za něj poděkují. A nejen vaše ruce, ale i spokojená břicha vašich strávníků. Vaše peněženka přitom nijak zvlášť neutrpí, nůž je za velmi přijatelnou cenu vzhledem ke své kvalitě. A to za vyzkoušení a koupení určitě stojí.

Pokud si chcete nůž prohlédnout, nebo koupit, klikněte zde: Profi-Line nůž univerzální 20 cm.

Celý sortiment eshopu si prohlédněte zde: panvicky.cz

A ještě doporučení - z eshopu panvicky.cz mám vynikající rendlík Alba Ballarini - skvělý pro každodenní vaření, na něm nic nepřipálíte a stanete se hvězdou kuchyně. Recenzi si přečtěte po kliknutí zde: rendlík Alba Ballarini

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: