Korkový batůžek Laxe, skvělý tip na dárek. Ručně šitý, ekologický, vegan friendly.

01.12.2020 13:27

 

Korkový batoh Laxe

 

Vždycky jsem byla spíš kabelkový typ. V poslední době jsem ale objevila kouzlo batohů a batůžků. Hlavně na výlety a procházky s vnuky jsou pro mne nezbytností.  Pokud jsem držela vnuky za ruku, a na rameni měla kabelku, nebylo mi moc příjemné ji neustále nasazovat – padala mi z ramene. Když zazvonil telefon, nebo jsem potřebovala něco podržet, záviděla jsem chobotnicím jejich 8 chapadel.

Pohodlí batohu na zádech byl první benefit, který jsem ocenila. Nikde mi nic nepadá, nemusím neustále držet rameno v pozici, aby mi kabelka nesjela dolů.

 Druhý benefit je pohodlí, a najednou mne i přestala bolet krční páteř – nebyla jsem stále zkroucená podle kabelky. Na zádech se prostě vše nosí lépe, hlavně na výlety. Velkých batohů mám dost, na procházky je ale nepotřebuji. Tam mi stačí malý batůžek na základní věci jako kapesníky, klíče, mobil a peněženka. Proto jsem sháněla spíš malý batůžek.

Po zkušenostech s korkovou peněženkou – tedy peněženkou z korku, abych byla přesnější, jsem zamířila na eshop ecokorek.cz – materiál korku mi totiž vyhovuje svou praktičností, lehkostí, i vzorem. Je to opravdu skvělý materiál.

Pokud se o korku jako materiálu chcete dozvědět více, přečtěte si mou předchozí recenzi na peněženku – po kliknutí zde: korková peněženka.

 

Na eshopu ecokorek mají velký výběr kabelek a batohů všech velikostí. Když jsem viděla ten výběr, tak trochu jsem zaváhala, jestli si přeci jenom nemám pořídit kabelku – jsou všechny tak nádherné a originální. Praktičnost batohu ale zvítězila. Hledala jsem mezi malými batůžky.

Nakonec jsem si vybrala nádherný batůžek Laxe. Zaujal mne na první pohled kombinací korku a modré barvy na látkové části. Já modrou prostě zbožňuji. Když jsem zjistila, že batůžek je uzpůsoben nejen nošení na zádech, ale je možno ho nosit i jako crossbody kabelku přes rameno, bylo rozhodnuto. Mám batůžek 2 v 1 a jsem moc spokojená.

Batůžek je malinký – tak akorát na základní věci, když nepotřebujete nikde nic moc nosit. Ideální velikost na posezení s kamarádkou, nebo třeba na procházku.

Batůžek je nádherný – na přední straně má na korkové části laserem vyřezané zdobení a ozdobný korkový pás s přezkou imitující zapínání. Protože korek má pokaždé jinou kresbu dřeva, u každého výrobku máte jistotu, že stejný už nikdo mít nebude. Máte vždy 100% ručně šitý originál.

Batůžek je lehoučký, a korek je velmi jemný na dotek. Pokud si někdo z vás vybaví korek jako materiál na špuntu od lahve, tak na to rychle zapomeňte. Tenhle korek je jinak zpracovaný, je měkoučký, hladký, a jemný jako peříčko. Materiál korku je voděodolný, a dobře se i udržuje – stačí ho omýt vodou nebo otřít hadříkem. Nemusíte se tedy bát, že když zmoknete, že se vám batůžek zničí.

Korek je 100% obnovitelný materiál. Na výrobky v eshopu ecokorek.cz je korek pocházející z Portugalské produkce. V Portugalsku mají korkové duby ideální podmínky pro růst. Kůra je sbírána ze stromů starých asi 25 let tak, aby žádný strom nebyl poškozen. Kůra na stromě opět dorůstá, a za 8 až 10 let je možno ji opět sklízet. Materiál, který je používán na výrobu produktů na eshopu ecokorek.cz tedy stromy v žádném případě nepoškodí.

Abych se ale vrátila k tomu nádhernému batůžku Laxe.  Batůžek je ušit z vysoce kvalitní bavlny, já jsem si vybrala látku modré barvy s bílým vzorem.

Uvnitř batůžku je všita ještě podšívka, a je tam i jedna přihrádka na zip – třeba na klíče.

Horní část batohu je opatřena zdrhovadlem z korku – nic tedy z batohu nevypadne.

Zapínání je na magnetický patent.

Na zadní části batůžku je ucho z korku, a popruhy na záda – ty jsou rovněž korkové.

Jak už jsem zmínila, lze kabelku nosit i jako crossbody – prostě jen přepnete popruhy a zavěsíte si batůžek na rameno.

S batůžkem jsem moc spokojená. Nejen že odpovídá popisu z eshopu, ale ve skutečnosti je ještě hezčí. Je tak akorát malinký na nezbytné věci, které sebou nosím, když jdu třeba jen na procházku.

Batůžek je opravdu lehoučký – díky lehkému korku občas zapomínám, že na zádech něco nesu.

Líbí se mi i to, že stejný batůžek nikdo mít nebude. Každý je originální, ručně šitý, a díky různé textuře vzoru korku je i jedinečný – kresba na korku nikdy nebude stejná, protože je to přírodní materiál.

Batůžek je omyvatelný, ekologický a vegan friendly. Už se těším na procházky a výlety, kde mi batůžek určitě dobře poslouží, a nadělá spoustu parády.

Pokud si chcete batůžek prohlédnout, nebo koupit, klikněte zde: batoh Laxe

 

Pokud si chcete prohlédnout celý sortiment eshopu, klikněte zde: ecokorek.cz

 

Pro všechny tu mám ještě exkluzivní slevu 15 % na nákup v eshopu platný do 20.12.2020 – stačí zadat kód Janavpohode15

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: