Křehká jogurtová bublanina

19.10.2018 12:19

 

  • 200 g cukr moučka
  • 350 g polohrubá mouka
  • 1 balíček prášek do pečiva
  • 1 balíček vanilkový cukr
  • 2 lžíce rum (jahodový likér)
  • 1 vejce
  • 400 g jahody
  • 1 kelímek bílý jogurt
  • 50 g máslo
  • mouka a máslo na vymazání a vysypání plechu
  •  
  • Smícháme mouku s práškem do pečiva, mletým i vanilkovým cukrem.

  • Rozšleháme vejce a smícháme s rumem, rozpuštěným máslem a jogurtem. Vzniklý krém nalijeme na sypkou hmotu a z ingrediencí vymícháme hustší těsto.

    Jahody omyjeme a zbavíme stopek. Můžeme použít i kompotované jahody, které necháme okapat.

    těsto ihned nalijeme na plech vytřený olejem a vysypaný hrubou moukou. Na povrch rozložíme jahody obalené v hrubé mouce.

    Plech dáme do předehřáté trouby a pečeme asi 35 minut na 180 °C.

    Upečenou bublaninu posypeme mletým cukrem( cukr moučka)

  • zdroj:https://recepty.vareni.cz/krehka-jogurtova-bublanina/

 

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: