Kreativní magnetická mozaika - hraní, které baví.

10.12.2020 14:36

 

Tibi Toys magnetické hračky IOTOBO

 

Vánoce se blíží, já ještě dokupuji dárky pro vnoučata. Mám moc ráda stavebnice LAQ (z eshopu tibitoys.sk/cs) , lze z nich postavit spousta věcí. Aby vnuci nemuseli rozebírat modely, které mají postavené, tak jsem chtěla dokoupit další sady na stavění.

 O stavebnicích LAQ jsem vám už psala recenzi, najdete ji po kliknutí zde: stavebnice LAQ recenze

Tyhle stavebnice nás moc baví, a protože je spousta modelů k dokoupení, je to dárek, u kterého vím, že bude mít vždycky úspěch.

Jak jsem tak prohlížela a obhlížela stavebnice, padla mi na eshopu TibiToys do oka ještě jedna řada produktů. Jsou to magnetické hračky. Protože jsem tvor zvědavý, už mám doma Magnetickou hračku IOTOBO Maxi a cestovní verzi této hračky IOTOBO- Na cesty.

Podle popisu a obrázku mne hra velmi zaujala. Jednoduchý princip, a neskutečně velké množství variací stavění – to je to, co se mi líbí, a co od her očekávám. Aby hry děti bavily a zároveň je i něco učily.

Co je to vlastně hračka IOTOBO? Nebudu si vymýšlet a uveřejním zde přesný popis, který hračku skvěle vystihuje:

iOTOBO je edukační magnetická hračka pro děti 3+, 4+6+ plná různých tematických předloh a pestrobarevných pěnových magnetek. iO-TO-BO to jsou pouze 3 tvary. Dítě z nich promyšlenou kombinací vytvoří tisíce obrazců. Prostřednictvím této tvůrčí činnosti si procvičuje jemnou motoriku – představivost – kreativitu – prostorovou orientaci – činnost oko-ruka – smysl pro barvy. iOTOBO rozvíjí i celkový intelekt dětí.

Vůbec jsem netušila, jak stavebnice vypadá, jaká je to hmota, a jak vlastně funguje. Proto jsem krabice otvírala s nadšením, a radost ze hry mi zůstala doteď. Je skvělá. Přiznávám, že si občas skládám, i když nejsou děti doma. Je to osvěžující, inspirativní, a velmi uklidňující. Jako když si kreslíte mandaly..

Já bych tuhle hračku dávala do všech školek, škol a školních družin. Je jednoduchá principem, a neskutečně kreativní. V dětech podporuje kreativitu, fantazii, smysl pro barvu, ale i logické myšlení, a uvědomování si tvarů a prostoru. Je to paráda, a přitom vše tak jednoduché..

Hračka IOTOBO – Maxi je vhodná od 4 let věku dětí.

 

Tedy od věku, kdy si děti uvědomují barvy a tvary a učí se je poznávat.

Magnetky jsou v několika barvách – žluté, modré, červené, zelené, oranžové, pískové, kávové,světlezelené.

Tahle hračka jsou vlastně jen 3 tvary, které si vyloupete z vyražených destiček. Možností kombinovat je nekonečně.

Součástí balení je i spousta předloh – 24 stran obrázkových předloh + 2 strany 50 ti příkladů, magnetická podložka o rozměru 290 x 130 mm, a 100 ks pěnových magnetek velikosti 35 mm.

Magnetky jsou z barevné pěnové hmoty, která je omyvatelná, a samozřejmě zdravotně nezávadná. Na spodní části jsou na tvarech magnetické pružné destičky.

Na magnetickou podložku lze i kreslit fixem určeným na bílou tabuli, a pak jen otřít hadříkem.

A vlastní stavění - to je paráda.

 Nejvíc nás doma baví stavění podle předloh. Barvy si měníme podle toho, jak se nám to prostě líbí – všechno je dovoleno.

Tahle hra je neskutečně variabilní, inspirativní, tvořivá a hlavně relaxační. To hlavně pro nás, dospělé. Děti se u hry musí víc soustředit, musí se učit jemnou motoriku, aby jim tvary držely tam, kde mají být, a učí se myslet prostorově. Ono hlavně pro ty menší děti není úplně jednoduché postavit třeba kočku podle předlohy. Musí přemýšlet, jaký tvar mají dát, který je ten správný. Chce to soustředění a logicky myslet.

Další skvělý bonus je rozvoj fantazie. Když děti nestaví podle předlohy, mohou si samy vymýšlet, co postaví. Fantazii se meze nekladou, a děti to moc baví. Magnetky dobře drží, takže se staví opravdu dobře.

Hra IOTOBO Na cesty je vhodná od 6 let.

 

Hra je na stejném principu, jako předchozí hra, kterou jsem vám popisovala, jen vlastně balení je praktická kovová krabička velikosti 30 x 20 mm a celá krabička je díky svému povrchu hrací, nebo chcete-li stavěcí plochou.

Součástí hry je 100 ks pryžových magnetek (žluté, červené, modré, zelené, modré, oranžové), a předlohy ke stavění.

Tato hra je určena od 6 let, protože dílky stavebnice jsou menší, a práce s nimi vyžaduje už lepší motoriku a soustředěnost.

Tuhle hračku když dáte dětem v autě, mohou si krásně hrát, a cesta jim bude ubíhat. Krabička je plochá, nezabere příliš místa, magnetky skvěle drží, nepadají na zem.

Jsem moc ráda, že jsem tuhle hračku objevila. Vydrží se s ní hrát děti, i dospělí. Já ji tady představuji jako skvělou hračku, která rozvíjí intelekt dětí, a jejich motoriku, ona je ale skvělá i na relax pro dospělé (hlavně mandaly jsou z ní hezké), dovedla bych si ji ale klidně představit jako pomůcku ve speciálních školách, a nebo klidně i na vyplnění času v domově seniorů. I tam je třeba udržovat myšlení v kondici a motoriku neustále procvičovat.

Tak nějak se mi potvrdilo, že geniální věci bývají jednoduché. Výrobce měl skvělý nápad, a vytvořil hračku IOTOBO, která pouze ze 3 tvarů dokáže postavit spoustu věcí.

Materiál je příjemný na dotyk, tvary krásně drží na magnetické ploše díky kvalitním magnetům, a množství variací a tvarů, které mohou děti postavit je veliké.

Jsem těmito mozaikami velmi nadšená, doporučuji vám je jako dárek, který dětem rozvine fantazii, intelekt, představivost i motoriku. Ty menší si zároveň procvičí barvy a tvary.

Pokud si chcete prohlédnout, nebo koupit větší IOTOBO, klikněte zde: Hračka IOTOBO – Maxi 4+

Pokud si chcete prohlédnout cestovní verzi, klikněte zde: Hra IOTOBO Na cesty

 

Všechny magnetické hračky najdete zde: magnetické hračky IOTOBO

 

Celý sortiment eshopu si prohlédněte zde: eshop TibiToys

 

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: