Úvod > Koláč Hrk - snadný na přípravu a vynikající chuť
Koláč Hrk - snadný na přípravu a vynikající chuť
05.05.2017 11:11
Na těsto :
1,5 hrnku polohrubé mouky
1 hrnek cukru
0,5 hrnku mléka
0,5 hrnku oleje
2 vejce
1 prášek do pečiva
trochu kakaa
Na krém:
1 šlehačka modrá v kelímku (smetana ke šlehání 30%)
1 ztužovač do šlehačky
2 plechovky kompotovaných mandarinek i se šťávou (nebo jahodový kompot)
1 vanilkový puding bez vaření (dr.Otker)
Všechny suroviny na těsto si smícháme a dáme na plech upéct a pak necháme vychladit.
Mezitím si uděláme krém tak, že si dáme všechny suroviny do uzaviratelné misky a několikrát protřepeme. Jestli chceme mít tužší krém, dáme do něj šťávu jen z jedné plechovky mandarinek.
zdroj receptu i fota https://www.toprecepty.cz/recept/8552-buchta-hrk/?utm_source=fbad&utm_medium=dorty&utm_campaign=account5