Kobercové omalovánky jsou úžasný dárek pro všechny malé výtvarníky. Recenze

08.12.2022 19:06

 

Občas při brouzdání internetem narazím na super věc. Jako když jsem na eshopu Mujkoberec.cz  objevila vybarvovací – kreslící koberce.

Jak se říká – ty nejlepší věci objevíte někdy úplnou náhodou. Tahle věc je opravdu moc fajn.

Kruhový vybarvovací koberec je vlastně taková nekonečná omalovánka.

Koberec je vhodný jako dekorace, a zároveň vlastně taková „hračka“ pro všechny kluky i holčičky.

Kromě toho, že koberec bude vlastně takovou neustále se měnící dekorací, je i skvělou pomůckou pro rozvoj dětské fantazie, a hlavně motoriky.

Mám moc ráda hračky a věci, které děti nejen zabaví, ale zároveň je i v něčem stimulují. Pořád tak někde vzadu v hlavě mám kus učitelky, která mi říká, že hračka musí být nejen hezká, ale i tak trošku vzdělávací.

Přesně takové jsou vybarvovací omalovánkové koberce z eshopu Mujkoberec.cz.

Za ten nápad bych výrobce nejraději objala. Skvělá věc, skvělý nápad a děti baví opravdu neuvěřitelně. Český výrobek, na který můžeme být hrdí.

Je to zábava na dlouho. Pokud znáte přísloví, že pokud jsou děti víc než 5 minut ticho, znamená to většinou nějaký průšvih, tak to tady neplatí. U tohoto koberce máte jistotu, že ticho bude opravdu dlouho – klidně hodinu – a průšvih to nebude. Vybarvování děti vtáhne do tvořivé činnosti, a nebudete ani vědět, že jsou děti doma.

Nápad je geniálně jednoduchý. Bavlněný olemovaný kruh s potiskem, který děti zaujme a k němu pratelné fixy.

My máme koberec s mapou světadílů a různými zvířaty a rostlinami. Děti si tak do paměti uloží tvar jednotlivých kontinentů, a zvířata, která na nich žijí.

Obrázky si mohou děti vybarvovat zcela podle vlastní fantazie. Pokud chtějí, nemusí jen vybarvovat, mohou do koberce dokreslit cokoliv, co je napadne. V tomhle vybarvování je vše dovoleno.

Pokud je koberec vybarvený, anebo okoukaný – prostě ho dáte do pračky, vyperete a začne vybarvování znova. Opět tak, jak se dětem momentálně chce, a co se jim líbí. Nikdy tak nebude koberec stejný, a pokaždé bude tvořit trošku jinou dekoraci. Protože si děti koberec vybarvují samy, jsou na něj i patřičně hrdé. Vždyť si přeci samy zdobí pokojíček.

Je to i fajn věc ke společně strávenému času – barvit můžete klidně s dětmi, a užijete si u toho spoustu legrace.

Samozřejmě, že jsem vyzkoušela koberec vybarvovat. Zajímalo mě, jak se s fixami pracuje, jestli se nerozpíjí, nebo dokonce nepropijí přes koberec na podlahu.

S fixou se barví dobře. Každý tah nechává za sebou jen čáru podle šířky hrotu, a barva zůstává jen tam, kde má být. Nerozpíjí se vůbec, takže se nemusíte bát přetahování. Barva zůstává jen na povrchu malovaného koberce, nepropije se naskrz - nemusíte se tedy vůbec bát.

Když budete kreslit hodně a často, a fixy se vypíšou – prostě dokoupíte další fixy na textil, a malovat můžete donekonečna.

Jak už jsem zmínila, pokud budete kromě vybarvování na koberci domalovávat s dětmi i další věci –podle momentální nálady - buďte si jistí, že to děti baví ještě o trochu víc. U nás to funguje, a malujeme všichni „o sto šest“.

Pro menší děti je vybarvování skvělé k procvičení motoriky. Naučí se držet tužku, a cvičí si kromě samostatného kreslení i vybarvování – tedy trefit se správně do obrázku a nepřetahovat. Je to opravdu moc fajn věc.

Děti většinou u kreslení nebaví moc sedět u stolu - kobereček můžete samozřejmě mít na stole, tam se ale asi nevejde nikdy celý (nevím, jak máte kdo velké stoly), takže malování na zemi je pro děti perfektní relax. U kreslení sedí, nebo si klidně k němu lehnou a mohou se převalovat a pohybovat jak chtějí a potřebují. I to je pro děti důležité, protože málokteré dítě sedí v klidu na místě delší dobu.

Koberec, který si děti mohou samy vybarvit je tak jednou z nejlepších hraček, které mi prošly rukama. Skvělý nápad, jednoduché provedení.

Stačí kvalitní materiál a kvalitní potisk, a děti mohou tvořit. Když je domalováno, šup s koberečkem do pračky a začíná se barvit znovu.

Koberečků mají na eshopu mujkoberec.cz několik druhů – nabídka se často mění.

Pokud si tedy chcete takový koberec prohlédnout, nebo pro děti koupit, klikněte zde: kobercové omalovánky – k vybarvení.

 

Ještě na závěr informace: dopravu na eshopu Mujkoberec.cz máte zdarma, záruka na výrobky je 3 roky, garantují vám i nejnižší cenu.

Celý sortiment eshopu najdete po kliknutí zde: eshop Mujkoberec.cz

 

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: