Kniha Zálesáctví pro celou rodinu z nakladatelství Kazda je plná skvělých tipů, jak si užít bezpečně dobrodružství v přírodě.

13.09.2021 14:02

Zálesáctví pro celou rodinu. Společně do divočiny

 

Většina z nás se v tomto roce rozhodla, že nebude trávit dovolenou v zahraničí, ale u nás v Čechách. Máme tu tolik krásných míst. Tolik nádherných koutů přírody, které stojí za objevení. A co si budeme povídat- nejen nás baví objevovat přírodu, i děti jsou touto činností nadšené.

Proto jsme vytáhli stany, spacáky a nakoupili vybavení potřebné k táboření. Na takovou dovolenou se nezapomíná. V přírodě, a ve stanu jsme si najednou blíž, a čas spolu trávíme mnohem intenzivněji. Táboření je fajn, a je o to lepší, že tábořit můžete kdykoliv. Klidně i jen o víkendu, není třeba dlouhá dovolená. I víkendové táboření nám doplní spoustu energie.

Pokud sebou máme při táboření i děti, je třeba jim celý den vymýšlet program, aby se zabavily.

Proto na táboření doporučuji knihu z nakladatelství Kazda s příhodným názvem Zálesáctví pro celou rodinu. Podtitul je Společně do divočiny. Autor Martin Gebhardt.

Kniha je plná praktických návodů, jak žít v divočině tak, aby nás prakticky nic nezaskočilo. V knize je popsáno asi 15 zálesáckých aktivit krok za krokem. Je v ní i spousta nápadů, tipů a fotografií, jak zabavit děti, a přitom je naučit, jak se v přírodě chovat, a jak v ní žít.

Kniha poradí, jak najít a vybrat vhodné místo pro táboření. Zjistíme, které stromy nejsou v blízkosti tábořiště vhodné. Dozvíme se, proč je v lese důležité mraveniště. Naučíme se i jak postavit přístřešky, pokud zrovna nemáme stan. Zjistíme, jak si postavit stolek, nebo třeba i jak si uplést provaz. Zajímavých rad a informací je tahle knížka plná, a musím říct, že mě její četba moc bavila. V přírodě jsem byla mockrát, některé věci jsem ale nevěděla, nebo neznala. Radost mi udělaly i tipy na zábavu – jak v přírodě zabavit děti.  Myslím, že vnuci budou z některých popsaných aktivit nadšení.

V Knize jsou i jednoduché recepty, které lze připravit na malém plynovém vařiči. Jídlo uvařené venku v přírodě dětem i nám dospělým chutná nějak jinak. Lépe. Takové jídlo voní dobrodružstvím a je prostě jedinečné. Žádné talíře, jen ešus a lžíce. To je pro děti skvělý zážitek. Postupy a návody v knize jsou nejen popsány, ale i názorně vyfoceny.

Díky radám v knize se naučíme, jak se v přírodě chovat, ale i jak se orientovat v terénu, uvázat uzly, stopovat zvířata a poznávat je, poznávat rostliny, a spoustu dalších věcí.

Kniha nás hravou formou seznámí s životem v divočině, naučí nás přežít a hlavně – užít si skvělý čas bez techniky. Naučí nás víc komunikovat mezi sebou a všímat si věcí kolem sebe. Společně strávený čas je fajn, a na takové táboření budeme vždycky s radostí a úsměvem vzpomínat. 

A ještě jedna věc je zaručena - na takovém dobrodružném táborničení si děti na mobily a počítače vůbec nevzpomenou!

Pokud tedy máte rádi stanování, a pobyt v přírodě, určitě si knihu Zálesáctví pro celou rodinu přečtěte.

Knihu si můžete prohlédnout, nebo koupit po kliknutí zde: Zálesáctví pro celou rodinu.

Celý sortiment nakladatelství najdete po kliknutí zde: Nakladatelství Kazda.

 
 

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: