Kniha z nakladatelství Kazda : Kůň - láska i závislost od Juli Zeh - recenze.

29.11.2023 17:05

 

Koně jsou už dávno součástí našich životů. Vždycky mi bylo líto, že ve městě, kde jsem vyrůstala, nebyla možnost se na koních naučit jezdit. Moc by se mi to líbilo, i když přiznávám, že jsem z koní měla vždycky velký respekt.

Moje děti se na koních svezly, a moc se jim to líbilo. Měly ale jiné zájmy, a tak koně byli jen takové občasné zpestření života. Moje neteř ale koně vždycky milovala a miluje doposud. Pro ni se stali životní láskou. Takových holčiček, kluků i dospělých znám hodně.

Proto bych jim doporučila přečíst si knížku Kůň – láska i závislost od Juli Zeh z  Nakladatelství Kazda. 

Knížka je moc pěkně napsaná. Není to ale žádný román – je to něco mezi vyprávěním, životopisem a krátkými esejemi ze života autorky. O to zajímavější čtení to je. K tomu autorka přidává spoustu rad o tom, jak se o koně starat, a jak s nimi žít. Zkušenosti, rady, informace a zajímavé vyprávění. O tom je tahle prima knížka.

Přečetla jsem si ji s velkým zájmem. Je jiná, než knihy, které jsem o koních zatím četla. Knížka mě bavila, jediné co mi trošku chybělo, byly obrázky koní, o kterých autorka psala. I když obrázky pro toto vyprávění nejsou důležité, je to trošku škoda.

Anotace:

Juli Zeh – jedna z nejznámějších současných německých spisovatelek, vyznamenaná mnoha literárními cenami a hojně překládaná také do češtiny, – v této knize přináší trochu jiný pohled na podstatu jezdeckého sportu. Umění vcítit se do koňské duše otevírá cestu k oboustrannému souznění koně a jeho jezdkyně. Autorka na mnoha osobních příbězích o zkušenostech s problémovými koni ukazuje, jak láskyplná péče a výcvik s respektem ke koňské duši vytvářejí prostor pro budování vztahu, který přetrval staletí, a také dnes je základem úspěšné komunikace s jezdeckým koněm. Na vášeň pro jezdectví se tak můžete podívat z velmi zajímavé perspektivy a nahlédnout do duševního života koně i jezdce. Poznáte, co člověka a koně spojuje a rozděluje, jak si lze získat důvěru koní a naučit se rozumět jejich řeči, aby jezdectví bylo štěstím pro obě strany.

 Kniha Kůň – láska i závislost se pohybuje mezi životopisem, esejem a průvodcem, je jedním z nejlepších dárků pro jezdce, kteří se chtějí podívat na svou lásku k jezdeckému sportu ze zcela nové perspektivy. Když Juli Zeh píše knihu o své lásce ke koním, stává se z ní poetická úvaha o jezdectví jako životní filozofii.

Knížka je prima tip na dárek pro všechny milovníky a milovnice těchto krásných a ušlechtilých zvířat.

Kniha je z Nakladatelství Kazda, a přečíst si ji můžete jako tištěnou knihu, nebo e-knihu.

Pokud si chcete knížku prohlédnout, nebo koupit, klikněte Zde: 

 

Celý sortiment nakladatelství najdete zde: Nakladatelství Kazda

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: