Kniha podle skutečného příběhu Blanky Malé - Láska ve špičce italské boty z Nakladatelství Kazda -recenze.

16.06.2023 14:14

 

Kniha autorky Blanky Malé Láska ve špičce italské botyNakladatelství Kazda je knížka, kterou přečtete jedním dechem. Stejně jako já.

Tahle knížka mě zaujala okamžitě obálkou, ze které pohoda vyzařuje na první pohled. Hned jsem si představila Itálii se spoustou zmrzliny, pizzy a srdečných Italů. A to jsem ještě netušila, co mě čeká uvnitř knihy.

Po přečtení anotace mne zaujalo to, že autorka je stejně stará jako já. Měla jsem tedy tak trochu pocit, jako bych četla knihu o sobě.

Autorce se moc nevydařil život ani vztahy.

 Sice měla fajn práci, ale soukromý partnerský život se prostě nepovedl. Tři manželství, a šťastná nebyla nakonec ani v jednom.

O to víc jsem obdivovala, že sebrala odvahu, opustila to, co nefunguje, udělala tlustou čáru a začala znova. Znova se vším všudy, tedy i se vztahem. Vztahem s mladším 36 - letým mužem Agostinem.

Jasně, řešili spoustu otázek, jako jestli má tak nesourodý vztah šanci, jestli ji přijme jeho rodina, ale i tak choulostivé téma, jako když je vztah starší ženy s mladším mužem, on nebude mít vlastní děti. Onen Ital se ale projevil jako nejen charismatický a romantický, ale i velmi milující a dospělý muž- prostě láska vyhrála.

 Jenže jen láska nikdy nestačí a tak se autorka dostala do spousty situací, které v knize popisuje. A musím říct, že skvěle.

Opravdu jsem měla pocit, jako bych vstoupila do knihy a žila ten příběh s autorkou.

Autorka prostě dokázala sebrat síly, a život si začít užívat. Odjela na dovolenou do Kalábrie, tam v kostele Tropee napsala na lístek svoje přání. Její přání se začala pomalu a postupně plnit.

Kniha je psaná lehce, s humorem, takže je to super čtení na dovolenou. I když tedy já ji měla přečtenou během tří dnů. Na konci jsem litovala, že kniha končí – četla bych dál, a s radostí. Doufám, že autorka napíše ještě nějaké pokračování, protože to bych si přečetla s chutí.

V téhle knize s autorkou prožijete krásné dny ve slunečné Itálii. Budete poznávat lidi, přírodu, užijete si prostě nádherné slunečné dny plné vůní moře a pohody na mysu Capo Vaticano v Kalábrii – tedy v pomyslné špičce italské boty – na pobřeží Bohů.

Jedná se o skutečný příběh, takže všechny dobré, i ty špatné věci tak nějak podvědomě s autorkou budete prožívat i vy. Často jsem se v knize zastavila, a představila si v danou chvíli sebe na autorčině místě. Dokázala a zvládla bych to samé, co ona? Zkuste to taky. Tohle čtení vás bude bavit, a udělá vám určitě radost.

Knihu si můžete koupit po kliknutí zde: Láska ve špičce italské boty

Celý sortiment nakladatelství si můžete prohlédnout zde: Nakladatelství Kazda.

 

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: