Kniha Co to bude?

25.07.2016 18:09

Co to bude?

Táňa Keleová – Vasilková

Je léto a já si jako vždycky na léto schovávám knihy, které si chci o dovolené přečíst. Knihy plné pohody a relaxu, žádné drsné příběhy a horory, žádná psychologická dramata, která mě budou nutit k přemýšlení. Léto je pro mě synonymem odpočinku, i moje hlava chce odpočívat. Volím si tedy na léto knihy lehké, a přitom s příběhem – takové ty naše oblíbené ženské romány.

A právě takové jsou knihy Táni Keleové – Vasilkové. Jsou čtivé, lehké a přitom plné příběhů. Takové to naše holčičí čtení.

Tentokrát jsem si přečetla knihu „Co to bude?“.

Kniha je o kadeřnici Janě a její dcerce Zorce. Jana Zorku vychovala sama, mají spolu super vztah. Dospělá Zorka pracuje jako kosmetička v salonu naproti Janině kadeřnictví. Janě ale zemře náhle mladší sestra, kterou velmi milovala. Jana se tak náhle musí vyrovnat s nečekanou ztrátou sestry, a vlastně tak trochu i se ztrátou maminky, která je v domově pro lidi s Alzheimerovou nemocí a svou dceru už téměř nepoznává.

Janina sestra Marie měla manžela Petra a malou dcerku Sáru. Petr se neumí sám o dcerku postarat. Jana tedy nabídne pomocnou ruku a nastěhuje si Petra a Sáru domů. K práci jí najednou ještě přibyla starost o malé dítě a švagra, který se moc o vlastní dceru starat nechce. Jana to zpočátku omlouvá smutkem ze ztráty manželky, brzo ale poznává, že švagr se ani vlastně starat nechce. Situace vyústí až do švagrova odchodu-a malou dcerku nechal na starost Janě. Jana konečně potkala muže, do kterého se zamilovala. Po dlouhých letech samoty má konečně vztah, o který opravdu stojí. Ale najednou musí volit – vztah, nebo péče o malou Sáru?

Možná se vám příběh zdá všední a nudný, ale věřte, že nudný není. To nejspíš můj popis je trochu nudný – snažila jsem se obsah celé knihy vtěsnat na pár řádek. Kniha se samozřejmě vyvíví, postav je v ní víc a dějových linek také. A v tom je právě kouzlo ženských románů. Jsou psané jakobychom příběh prožívaly se sousedkou z vedlejšího domu. Každá z nás zná spoustu lidí s různými osudy. A paní Keleová Vasilková to umí velmi dobře zpracovat. Takže si vezměte lehátko, slunečník, nějakou hodně vychlazenou limonádu a zeptejte se spolu s hrdinkou knihy: Co to bude?

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: