Klasický jablečný páj - to musíte ochutnat

26.10.2018 12:21

 

forma o průměru 24 cm

 

Na těsto
  •    400 g hladké mouky
  •    2 lžíce cukru krupice
  •    kůra z půlky citronu
  •    250 g studeného másla
  •    1 vejce
Na náplň
  •    600 g jablek
  •    150 g cukru krupice
  •    2 lžíce kukuřičného škrobu
  •    1 lžička mleté skořice
Na dodělání
  •    1 vejce na potření
  •    1 lžíce třtinového cukru

Postup

Krok 1: Mouku nasypte do mísy a přidejte cukr a citronovou kůru. Studené máslo nakrájejte na kostky a špičkami prstů zapracujte do mouky, dokud nevznikne jakási drobenka. Nakonec přidejte vejce, zadělejte těsto, zabalte ho do sáčku a nechte asi 30 minut odležet v lednici.

Krok 2: Jablka očistěte a nakrájejte na menší kostičky. Smíchejte je s cukrem, skořicí a kukuřičným škrobem. Máte-li jablka hodně sladká, uberte na cukru a klidně přidejte i trochu citronové šťávy. Troubu zapněte na 180 stupňů.

 

zdroj recept i foto:https://www.prozeny.cz/clanek/klasicky-jablecny-paj-51146?dop-ab-variant=2&seq-no=3&source=hp&fbclid=IwAR19kAACtlw3stmSJlOv1ZX9De5AaXkPHBJ7rVYN6fu3BHG2ZDqVoAcbxrw

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: