Když se z interaktivní hračky stane kamarád - roztomilý lezoucí medvídek pro malé děti.

07.05.2020 12:43

 

Lezoucí medvídek

 

Dnes bych vám chtěla představit lezoucího medvídka pro malé děti – elektronickou vzdělávací hračku od VTECH.

Moje recenze bude velmi pozitivní, jsem totiž z medvídka nadšená.  Mám ho pro vnoučka a zaujal mne hned při prvním vyzkoušení. Až je mi líto, že tahle hračka nebyla, když jsem měla malé děti. O to víc si ji užíváme teď s vnukem.

Medvídek je tak akorát velký pro malé mrně. Zvládne si ho tedy i samo držet v ručičkách, nepotřebuje u toho pomáhat. Na první omak je medvídek velmi příjemný. Malý si ho dlouhou dobu hladil, bylo vidět, že  je mu je povrch medvídka příjemný.

Kromě toho, že je medvídek lehký, a není příliš velký, děti zaujme kromě pohybu i tím, že mluví.

Malý nejdřív zkoumal malou blikající berušku, která je na zádech. Ta se mu moc líbila. Když objevil, že po zmáčknutí srdíčka, hvězdičky a kolečka na medvídkových kalhotách začne medvěd mluvit a zpívat, bylo o zábavu na dlouhou dobu vystaráno. Důležité pro vnuka bylo i to, že si zvuk pouští sám, bez pomoci dospělých.

Medvídek mluví příjemným hlasem ( oproti některým robo hračkám, které mají hlas ostrý a ječivý, tenhle hlas je v pohodě a vydrželi jsme ho poslouchat i my, dospělí).

Medvídek umí říct více než 50 krátkých frází.

Jsem zvědavý medvídek, a mám rád dobrodružství.
Polez se mnou!
Tak pojď. Za mnou!
Poznáš, kde mám modré tlačítko?
Poznáš, kde mám žluté tlačítko?
Poznáš, kde mám fialové tlačítko?
Poznáš, kde mám červené tlačítko?
Ty jsi ale šikulka!
Stiskni moje velké srdíčko a dívej se, jak lezu.
Hurá! Lezeme!
Modrý kruh
Červené srdce
Fialový čtverec
Žlutá hvězda
Můžeme začít? Jedna, dva, tři. Lezeme!
Jedna, dva, tři. Za mnou!
Já rád lezu.
Jsem lezoucí superstar!
Když lezu, tak si rád zpívám.
Jak rychle umíš lézt? Tak pojď, lezeme!
Hurá!

Písničky:

Píseň 1:
Já jsem malý méďa, hebký jako plyš
Raz, dva, tři, a už jsem pryč.

Píseň 2:
Připravte se! Jedeme! Cestou spoustu věcí najdeme!

Píseň 3:
První, druhá, třetí, čtvrtá
už to umí moje tlapka.

Píseň 4:
Ty jsi super star! Mám tě rád.

Píseň 5:
Já jsem malý medvídek, já lezu rád.

Kromě frází, které se ozvou po stisknutí tlačítka, umí méďa děti nenásilně učit i barvy a procvičuje dětskou motoriku – to, co se nám dospělým zdá jednoduché, je pro děti těžký úkol.

Vzhledem k tomu, že hračka je vhodná už pro hodně malé děti – zhruba od 9 měsíců, musí se hodně soustředit, aby prstíčkem dokázaly zmáčknout tlačítko.

Odměnou je jim právě říkanka, nebo písnička. Děti se nenásilně a snadno učí říkanky, písničky, barvy s hračkou mnohem raději, než kdybychom jim je říkali my, dospělí.

 Moc se mi líbí  funkce lezení. Čekala jsem, že bude medvěd jen chviličku lézt, ale leze celkem dlouhou dobu, rychlostí přiměřenou rychlosti lezení dětí.

 Je vidět, že výrobci přemýšleli a opravdu se snažili pochopit potřeby a schopnosti malých dětí, protože hračka splňuje vše, co jsem od ní očekávala, v některých směrech mé očekávání předčila.

Byla jsem překvapená, jak hodně hračka vnoučka zaujala. Většinu hraček si takhle malé děti prohlédnou, krátce podrží, po chvilce odloží a nechají se zaujmout hračkou jinou. Medvídek má tolik funkcí, že i menší děti zaujme na hodně dlouhou dobu. A i když zrovna nepouští zvuky, alespoň si ho hladí a dotýkají se ho – povrch medvídka byl zvolen velmi příjemný. Jediné, na co u vnoučka dohlížím, je, aby ho nestrkal do pusinky.

Vzpomínám si, jak jsem učila lézt dceru, když byla malá – tahali jsme před ní hračky, anebo šustivé sáčky, jako lákadlo, aby popolezla. Před vnoučka stačí položit medvídka a hned se snaží se k němu dostat. Už ví, že bude odměněn přátelskou říkačkou, nebo písničkou, a hlavně – bude zase moct sahat na tu krásně blikající berušku, co ho tak zajímá.

Rukama mi prošlo už dost interaktivních hraček, medvídka, který leze, zpívá, bliká a mluví, řadím mezi ty nejpovedenější.

Opravdu totiž vyhovuje potřebám a schopnostem věkové kategorie dětí, pro které je určen. Je vkusný, není to „uřvaná hračka“, kromě toho, že se líbí, je i skvělý na procvičování dětské motoriky, a budete překvapeni, jak brzo si s ním začnou děti pobrukovat písničky a učit se slova z říkanek. Starší děti se naučí i celé říkanky a písničky.

Nejhlavnější ale je, že je to hračka, co děti zaujme a baví. A přiznávám, že nejen děti. Když jsem medvídka přinesla domů, zkoušeli jsme ho hodně dlouho, protože jsme byli zvědaví, co všechno umí, a myslím, že nadšení jsme byli všichni.

Pokud máte rádi kvalitní hračky, které zároveň děti i něco naučí, a hlavně je baví, pořiďte si pro ně tohoto interaktivního medvídka. U nás je jako hračka už dlouhou dobu číslo 1 mezi hračkami.

 Že jsou interaktivní hračky u dětí oblíbené, to jsem tak nějak věděla. Naprosto jsem ale nečekala takové zaujetí a nadšení.

To, že dítě se snaží hračku napodobit a lézt za ní je super. U vnuka lezení za medvídkem vyvolávalo doslova salvy smíchu. Občas se smál tak, že nemohl ani lézt. Naprosto jsem nečekala, že bude tak zaujatý hračkou, že ji hodně dlouho nepustí z ručičky. Blikající beruška mu nedávala klid a neustále se snažil se jí nějak dotknout, nebo do ní strkat. Beruška ho přímo fascinuje.

Když vnuk objevil, že stačí zmáčknout nějaký symbol na kalhotách a hračka mluví a zpívá, byl přímo uchvácený – vrtěl se a „tancoval“, mačkal symboly stále dokola, a se zaujetím poslouchal, co medvídek říká. Po chvilce ho odložil, ale hned se k němu zase vracel. My dospělí už jsme měli – přiznávám – chuť občas ty baterky vyndat a užít si ticho. Co bychom ale pro našeho drobečka neudělali- vydrželi jsme.

Po nějaké době jsme se naučili „vypnout se“ a mluvení médi nevnímat. I když medvídek nehraje a neleze (protože navečer ho vypínáme), malému se moc líbí jak je hebký a stále si ho hladí.

Myslím, že tahle hračka bude umazlená a vyhlazená až na základ látky (nebo plyše).

 Jsem opravdu překvapená, že interaktivní hračky opravdu fungují a děti baví. Tenhle medvídek tedy rozhodně. Pokud to tedy úplně shrnu a ohodnotím – jsem ráda, že jsem tuhle hračku malému dala. Jsem naprosto spokojená, a mrňousek ještě víc.

Vhodné pro děti od 9 měsíců.

Rozměr medvídka: 26 x 28 x 15 cm

3 AA baterie jsou součástí balení.

 

 

Pokud si chcete medvídka prohlédnout, klikněte zde: interaktivní lezoucí medvídek VTech

Pokud si chcete prohlédnout i další hračky ze sortimentu VTech, klikněte zde: www.vtech.cz

 

Video ukázku medvídka si prohlédněte zde: lezoucí medvídek video

 

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: