Kdo si hraje, nezlobí - tip na dárek za vysvědčení, i zábava na cesty

20.06.2019 13:07

Blíží se vysvědčení a s ním i prázdniny. O prázdninách hodně cestujeme – ať už jsou to krátké cesty k babičkám, nebo dlouhé k moři a do zahraničí, vždycky je cesta pro děti dlouhá a nudná. Abychom se ubránili často opakované otázce: „Už tam budem?“, je fajn děti na cestách zabavit. K tomu je ideální hra Monster Box od výrobce DinoToys – můžete ji hrát na každé zastávce. Dino Toys je už dlouho předním výrobcem puzzle, deskových her, karet, nebo hraček pro děti. A je vidět, že ve svém oboru se opravdu vyznají, protože postřehová hra Monster Box je opravdu povedená a zabaví děti na dost dlouho. 

Jedná se o postřehovou hru pro děti od 8 let. Hra je uložena ve velmi praktické plechové krabičce – na cesty ideální, obal ani hrací kartičky se neponičí, a hra zůstává stále připravena ke hraní.

Hra Monster box je určena pro 2 – 5 hráčů od 8 let, patří do kategorie karetní hry. Obsahuje 30 oboustranných karet se zadáním a 45 oboustranných karet hráčů. Protože hráč vždy hraje s jinou kartou, je hra pokaždé jiná, děti tedy neomrzí. Jedna hra trvá zhruba 15 minut (záleží i na počtu hráčů), ale když už jsme hru hráli déle, šlo nám to o něco rychleji.

A jaká jsou pravidla hry? Každý hráč si vezme sadu karet hráče v jedné barvě, a rozloží je před sebe do čtverce (3x3 karty). Karty se zadáním se zamíchají a vytvoří se z nich hromádka. Hráč, který je na tahu otočí vrchní kartu se zadáním. Ostatní hráči se snaží co nejrychleji poskládat ve stejném rozmístění své karty. Během jejich skládání je musí různě otáčet a přemisťovat. Ten, kdo je nejrychlejší si vezme kartu se zadáním jako vítězný bod. Kdo má jako první 3 vítězné body, vyhrává.

Pravidla jsou jednoduchá, jakmile si zahrajete první kolo, jsou vám jasná. Pak už jde jen o postřeh a rychlost. Hra je rychlá, postřehová, logická a učí děti přemýšlet, rychle reagovat a pamatovat si. Je to skvělé cvičení postřehu. Můžu říct, že po odehrání pár kol jsme mi dospělí tak trochu začali ztrácet úsměv z tváře – děti nás celkem rychle začaly porážet. I my tedy budeme muset pocvičit postřeh, paměť a rychlost a to je super. Hru samozřejmě nemusí hrát jen děti, ale i teenageři a dospělí – třeba na párty při grilování. Jak už název sám napovídá – na hracích kartách jsou roztomilé příšerky–skládáte tedy karty podle obrázků s příšerkami.

Pokud se tedy chystáte na cestu na dovolenou, nebo chcete udělat radost dětem za vysvědčení, nebo se chcete připravit na to, že i o prázdninách může pršet – postřehová hra Monster Box je ideální pro trávení volného času. Nejen že se opravdu pobavíte, protože při hledání příšerek je spousta smíchu (některé příšerky už jsme si i sami pojmenovali), ale zároveň si vy i děti procvičíte postřeh a rychlé myšlení. Malá plechová krabička plná příšerek se vejde do každé cestovní tašky (a vlastně i do kabelky) a zabaví a udělá radost dlouhou dobu.

Pokud si chcete koupit hru, kliněte zde: hra Monster Box

Pokud si chcete prohlédnout celý sortiment eshopu, klikněte zde: eshop mojedino.cz

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: