Jednoduchý koláč s ricottou a čerstvým ovocem

05.09.2025 17:01

 

Suroviny

  •    5 vajec
  •    500 ml mléka
  •    250 g ricotty
  •    100 g cukru krupice
  •    150 g hladké mouky
  •    50 g mandlové mouky nebo mletých mandlí
  •    250 g směsi ovoce – rybíz, maliny, ostružiny 

Postup

Vejce vyšlehejte s cukrem do krémové směsi. Přidejte zbylé suroviny, všechny kromě ovoce. Umíchejte hladké těsto, které vylijte do připravené formy. Tu předem vymažte máslem a vysypejte mandlovou moukou.
Do těsta rozházejte drobné ovoce.
Pečte v troubě vyhřáté na 170 °C, přibližně 50 minut. Těsto se musí zpevnit po stranách i ve středu.
Nechejte vychladnout a podávejte.

 

zdroj: ŽENA-IN - Jednoduchý koláč s ricottou a čerstvým ovocem Foto: Alena Kolaříková

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: