Jahodový želé dezert s luxusním mléčným krém a neodolatelnou chutí

14.06.2019 11:59

4 vejce

6 lžic cukru

1 a 1/2 polévkové lžíce kakaa

1/2 čajové lžičky prášku do pečiva

3 lžíce hladké mouky

špetku soli

Krém:

750 ml mléka

4 lžíce vanilkového cukru 

3 lžíce hladké mouky

3 polévkové lžíce kukuřičného škrobu

160 g cukr krystal

2 žloutky

250 g másla pokojové teploty

poleva:

cca 800 g jahod

2 sáčky želatiny

800 ml horké vody

 

Postup

 

  1. Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků a soli vymíchejte tuhý sníh. Žloutky smícháme s cukrem. Přisypeme ke žloutkům mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem.
  2. Nakonec opatrně přidáme sníh. Nalijte těsto na formu 25 x 35 cm vyloženou pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 180 ° C asi 25 minut.
  3. Mezitím připravte krém. Vložte 500 ml do hrnce a prohřívejte Přidejte oba druhy cukru a vařte. Smíchejte zbývající mléko spolu se žloutky, moukou a škrobem.
  4. Nalijte směs do horkého mléka. Vařte dále, občas mícháme, dokud krém nezačne houstnout. Odstavte z ohně a nechte vychladnout.
  5. Když se krém ochladí, přimíchejte máslo o pokojové teplotě Želatinu vložte do pár lžic vody po dobu 5-10 minut.
  6. Po nabobtnání mírně teplou a vlhkou želatinu smíchejte s 800 ml horké vody. Na upečený a studený korpus rovnoměrně rozetřete mléčný krém.
  7. Na krém nakrájíme jahody. Zalijeme želatinou. Koláč vložte přes noc do lednice a nechte tuhnout.
 

 

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: