Suroviny:
Postup:
1. Nejdříve přiveďte mléko v malém rendlíku k varu, vhoďte do něj na kousky natrhané snítky máty a vařte pět minut. Poté dejte rendlík z plotny, ale mátu v něm nechte dále louhovat.
2. V jedné míse smíchejte všechny sypké ingredience – mouky, cukr, prášek na pečení, vanilkový cukr, špetku soli. Nakrájejte omyté jahody na malé kousky a přidejte do mísy.
3. Ve druhé míse rozmíchejte cottage s olejem a vejci. Z mléka vyndejte snítky máty, přilijte ho k tekutým ingrediencím a znovu promíchejte.
4. Poté smíchejte obě připravené směsi (sypkou a tekutou) dohromady. Připravte formy na muffiny – je na vás, zda formy vymažete olejem, nebo využijete papírové košíčky. A můžete formy začít plnit těstem (ne až k vrchu – muffinům poroste „čepice“).
5. Naplněné formy dejte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte cca 20 minut.
Kdo nemá rád mátu, může ji vynechat
zdroj recept i foto: https://zena-in.cz/clanek/jahodove-muffiny-s-cottagem
—————
Přihlaste se k odběru novinek: