Jablkový zázrak

27.01.2017 12:35
7 vajec
 
280 g jablek 
 
280 g pískového cukru
 
160 g ořechů
 
40 g kvalitního kakaa
 
6 lžic strouhanky
 
1/2 balíčku prášku do pečiva
 
Žloutky umícháme s cukrem do husté pěny, přidáme jemně nastrouhaná jablka (pokud jsou příliš šťavnatá, šťávu zlehka vymačkáme rukou), jemně nastrouhané ořechy (vlašské)smícháme v misce s kakaovým práškem, prosátou strouhankou a práškem do pečiva, přidáme do žloutkové pěny, sníh ušleháme do pevné konzistence a velmi zlehka vařečkou vmícháme do těsta.
Dortovou formu vysteleme pečícím papírem nebo vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou (já jsem zkombinovala oboje, dno jsem vystlala papírem, boky vymazala a vysypala). Těsto hezky urovnáme do formy a dáme opatrně do předem vyhřáté trouby, pečeme zvolna cca 40 minut při teplotě 160°C, špejlí zkusíme, zda již máme upečeno.
Dáváme pozor při otevírání trouby, dvířky neboucháme a s formou manipulujeme jak se svátostí. Máme-li upečeno, dort opatrně přesuneme na mřížku, až vychladne natolik, že se budeme moci formy dotknout rukou bez chňapky, odebereme boční kruh a dort necháme zcela vychladnout.
A teď je už jen na každém z vás, jak s dortem dále naložíte. Já jsem jej rozkrojila, promazala marmeládou z černého a červeného rybízu a nahoru jsem dala ušlehanou šlehačku Rama Cremefine, půlku jsem nechala bílou, do druhé jsem přidala 2 lžíce kakaového prášku. Může se dát i čokopoleva nebo jiná, jak má kdo rád, dále zdobíme dle možností, fantazie a zručnosti, v mém případě byla absence všeho.
zdroj receptu https://www.toprecepty.cz/recept/23248-jablkovy-zazrak/?utm_source=fb&utm_medium=DEN&utm_campaign=account2

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: