Italský Citronový koláč s chutí dolce vita

25.05.2025 14:52

 

Ingredience 

  •    2 hrnky Polohrubé mouky Babiččina volba 
  •    2 celá vejce 
  •    ¾ hrnku třtinového cukru 
  •    ¾ kelímku bílého skyru 
  •    nastrouhaná kůra z 1 chemicky neošetřeného citronu 
  •    čerstvě vymačkaná šťáva z 1 chemicky neošetřeného citronu 
  •    ¾ hrnku olivového oleje 
  •    špetka soli 

Postup 

Troubu předehřejte na 180 stupňů. Vymažte kruhovou formu máslem a vysypte polohrubou moukou. 
Smíchejte v misce všechny suché ingredience. V jiné míse rozšlehejte vejce s cukrem. Přidejte zbytek tekutých přísad včetně skyru a dobře promíchejte. 
Pak postupně k tekutým ingrediencím přidejte i ty sypké. 
Dohladka zpracované těsto nalijte do formy a pečte 30–35 minut. 

zdroj: ŽENA-IN - Kousek Itálie na talíři: Citronový koláč s chutí dolce vita, foto:Babiččina volba

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: