Interaktivní Rychlík DJ & Roll Train podle pohádkového seriálu na Netflixu bude bavit malé holky i kluky, kteří si rádi zpívají. Recenze.

26.01.2023 13:20

 

 

Začal nový rok, a u nás doma si s vnoučkem pořád moc rádi hrajeme s hračkami, které dostal pod stromeček. Jednu fajn hračku jsem si ale nechala jako překvapení právě na leden, protože Robin bude mít svátek.

Protože vnouček má teď takové to super období, kdy začal víc vnímat hudbu kolem sebe, a na všechno tancuje a pozpěvuje si u toho, vybrala jsem super hudební hračku pro malého diskžokeje. Je to  super Rychlík DJ & Roll Train.  

Rychlík DJ je interaktivní hračka od VTECH – odborníka na dětské bezpečné hračky pro naše nejmenší. Hračka je vhodná pro kluky i holčičky.

Hračky od společnosti VTECH jsem objevila, už když byl vnouček miminko. Hledala jsem hračky, které jsou hezky barevné, něco děti naučí a jsou naprosto bezpečné – takových bohužel na trhu moc není.

Já jsem právě takové hračky našla u VTECH. VTECH hračky splňují všechny bezpečnostní certifikáty, které jsou u hraček potřebné. Všechny materiály jsou vhodné a certifikované na hračky pro nejmenší děti.

Hračky jsou krásně barevné, a uzpůsobené ke hře dětí od novorozeneckého věku. Nikdy se mi nestalo, že by hračka praskla, rozlomila se, nebo z ní něco upadlo. I když vnuk ještě neměl motoriku příliš dobrou, a hračky mu padaly z ručiček – hračky VTECH to ustály na jedničku bez sebemenšího poškození.  Protože tyto hračky pořizujeme už dlouho, a máme jich doma hodně, musím říct, že jsou to hračky, které děti baví, a hrají si s nimi pořád.  Protože jsou to hračky interaktivní – a kromě hraní děti učí i nové věci, pokaždé si při hře děti najdou něco nového.

Já, jako učitelka, u hraček oceňuji hlavně to, že jsou to interaktivní a chytré hračky, které zlepšují dětskou motoriku, vnímání barev a učí je spoustu nových říkanek, slovních spojení a písniček.

Všechny hračky jsou namluveny kvalitní, srozumitelnou a čistou češtinou. Pokud tedy máte děti s logopedickou vadou, tyhle hračky jsou pro děti fajn, protože – co si budeme povídat – děti mnohem radši zopakují krátkou větu, nebo písničku po hračce, než po dospělých při logopedickém cvičení.

Hračka Rychlík DJ je hračka složená z několika věcí. Je to barevná mašinka – Rychlík, vagón mixážní barevný pult, a dvě autíčka – Otík a Kristýnka.

Celá hračka je inspirovaná pohádkovými příběhy na Netflixu. Autíčka Otík a Kristýnka zažívají spoustu dobrodružství. Třeba právě s Rychlíkem DJ. Seriál je velmi pěkně animovaný, autíčka i ostatní hračky v něm jsou milé, vtipné, hezké – pohádka tedy učí děti jak se chovat ke kamarádům a ostatním lidem, a jak si s nimi užít legraci. V dnešní době plné „akčňáků“ a moderních technologií je to jako pohlazení po duši.

Rychlík DJ je lokomotiva. Jezdí po kolečkách a je krásně barevná – vhodná pro kluky i holčičky.

Jezdí po malých, modrých, umělohmotných kolečkách. Hrát si s ní mohou děti už od 1 roku.

Provoz lokomotivy je na 2 AAA baterie (mikrotužkové). To, že je na baterky neznamená, že by lokomotiva sama jezdila. Jezdit s ní musí děti. Baterie jsou právě pro to, aby mašinka na děti mluvila.

Pokud chcete mít chvíli klidu – je tu pojistka pro rodiče a na spodní části mašinku vypnete a děti si hrají potichu.

Lokomotiva se na děti směje, a je roztomilá.

Na lokomotivě je pohyblivý komínek a stříška. Těmi je i spuštěn zvuk. Komínek při spuštění zvuku bliká. Pokud lokomotiva jezdí,komínek se pohybuje nahoru a dolů.

Nebudu vám vypisovat úplně všechny fráze a písničky – lokomotiva jich umí opravdu hodně, proto vypíšu jen některé.

„Jmenuji se rychlík DJ Hej, milí tanečníci, rockeři a rockerky-rád vás poznávám“… „Chachachaá, bude to skvělá šou“… „My tancujeme spolu celý den, s kamarády to spolu rozjedem, všechna auta tu s námi jsou , nemůžu se dočkat, až to rozjedou“ ... „ Nemůžeš tančit bez zápalu“ … „Skvěle, připraveni na šou?“ … „ Chtěl bych si disco tančit, chtěl bych na klavír hrát, pojď se mnou hezky tancovat, kola si můžeš teď rozehřát“ …  „ Pustíš nám to znovu?“ a spousta dalších písniček.

K vláčku můžete připojit disco vagón. Vagón je na kolečkách a je to taková pojízdný mixážní disco pult. V horní části má dva fialové reproduktory, a dvě velké gramodesky (těmi lze otáčet hnědým kolečkem po straně vagónu i manuálně). V červené části je reproduktor na písničky, a bílý vypínač celého vagónu. Pod zeleným dílem pultu jsou ukryty 2 AAA baterie.

Gramodesky jsou i chytrým místem – SmartPointem. Pokud Zapnete zvuk na vagónu, začne se ozývat hudba a říkanky (i vagon lze vypnout jen s ním potichu jezdit).

Pokud na gramodesky posadíte autíčka Otíka a Kristýnku, začnou si s dětmi povídat a zpívat.

Autíčka používají spoustu frází, které děti znají ze seriálu pohádek na Netflixu. Nemusíte se ale bát, protože i když vaše děti seriál neznají, budou si s autíčky rády hrát. Všechny říkanky jsou totiž milé a pro děti zábavné.

Pokud posadíte autíčka na SmartPoint – gramodesku – začnou blikat (čelní skla mění barvy a blikají) a mluvit, a zpívat. Stačí pootočit autíčkem a ozve se nová melodie, nebo písnička, či říkanka.

Opět vám napíšu jen některé z frází, říkanek a písniček, protože je jich opravdu hodně.

A frčíme!“… „Vyrážíme“… „Já jsem připravena“… „Zkus tančit“ … „Kristýnko, to je ono“…„Skvělé, to je ono!“… „Připraveni na šou?“ a spousta dalších.

Obě autíčka – větší Otík a menší Kristýnka jezdí po kolečkách pouze mechanicky. Musí s nimi tedy jezdit děti, a tak si procvičit motoriku. Autíčka jsou kulatá a krásně padnou do malých ručiček.

V přední části vagónu je sklopná destička se SmartPointem, kam lze připojit Rychlíka (lokomotivu), aby se spustily další melodie, a zároveň po něm mohou jezdit autíčka.

Děti mohou jezdit samostatně s lokomotivou, nebo vagóem, a autíčky. Mohou také vagón zapojit za lokomotivu a mají celý hudební vlak.

Ještě malá poznámka k rozbalování – jako vždy u VTECH jsou hračky důmyslně přidělány malými plastovými zámečky, které jsou velmi příjemné – pootočíte a hračku vyjmete. U DJ vagónu jsou v krabici autíčka Otík a Kristýnka pod plastovým poklopem, připevněni umělohmotnou páskou, protaženou pod gramodeskou. Docela mi trvalo, než jsem přišla na to, jak pásku odstranit – bála jsem se, abych nepoškodila nějaké čidlo. Ale nemusíte se bát – prostě pásku přestřihněte a trochu zaberte, páska vyjede krásně celá.

Už se moc těším, co náš malý tanečník bude na hračku říkat. Jsem zvědavá, které říkanky a písničky ho zaujmou tentokrát. Hračka, která děti učí písničky, a vlastně i lásku k hudbě a zpívání, je moc fajn. Kdo si zpívá, má dobrou náladu, a to je bezva pocit. Tyhle písničky Rychlíka DJ jsou velmi chytlavé, a určitě si je s dětmi budete pozpěvovat brzy také.

Určeno pro děti od 1 roku
Funguje celkem na 4 AAA baterie (zkušební baterie jsou součástí)
Rozměry: 15,4 x 37,9 x 17,4 cm

2 mini Tut Tut autíčka (Otík a Kristýnka) jsou součástí balení.

Pokud si chcete hračku prohlédnout, nebo koupit, klikněte zde: Rychlík DJ & Roll Train

 

Celý sortiment hraček VTECH najdete po kliknutí zde: eshop VTECH

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: