Interaktivní letadlo VTECH pro ty nejmenší piloty - chytrá hračka, která se dětem líbí. Recenze.

30.08.2022 14:41

 

Prázdniny se blíží ke konci, děti se připravují na přechod z prázdninového režimu zase na chození do školek a škol. Hlavně těm menším je fajn ten přechod zpříjemnit – třeba hračkou, ať se jim do školky jde lépe.

Já jsem vybrala nákladní letadlo Tutu Tut od Vtech. Vybrala jsem ho tedy nejen proto, že končí prázdniny a začíná školka, ale i proto, že vnouček bude mít narozeniny.

Letadla jsou teď u nás v kurzu. Vždycky, když vnuk přijede, musíme letadla pozorovat. Bydlím blízko vojenského letiště Kbely, takže letadla a vrtulníky tu létají celkem často. Pozorovat letadla baví všechny malé i starší kluky. Éro bylo jedno z prvních slov, které vnuk řekl. Proto jsem věděla, že mu letadlo udělá radost.

Když vybírám hračku, jdu najisto na stránky VTECH. Vím, že si tu vždycky vyberu. Hračky tu mají roztomilé, barevně hezky provedené, ale hlavně jsou to hračky originální – podobné jinde nevidíte, a co je pro mě důležité – všechny VTECH hračky jsou hračky chytré a bezpečné.

Co myslím tím chytré? Hračky VTECH mají většinou nějakou interaktivní funkci, a umí s dětmi komunikovat.

Většinou jsou to takzvané SmartPoint body, na které když najede autíčko, nebo letadýlko Tut Tut, spustí se nějaká říkanka, nebo písnička, kterou hračky VTECH umí.

 Musím říct, že děti to baví. Mě, jako dospělého zase baví to, že každá písnička, básnička, nebo říkanka je namluvena velmi čistou a srozumitelnou češtinou.

Děti se tak formou hry učí nové říkanky a písničky (ty jsou velmi chytlavé, a často se přistihnu, že jdu venku na procházce, nebo v obchodě a broukám sin některou z písniček, co autíčka hrají.)

Ta krásná, čistá čeština je fajn i pro děti, které chodí na logopedii – děti slyší slova správně a čistě vyslovovat, a pokud se snaží slova, nebo písničky opakovat – vlastně si tak trochu logopedicky procvičují řeč, aniž by to věděly.

Když jsem zmiňovala bezpečnost hraček, myslela jsem tím hned několik věcí. Hračky VTECH jsou vyrobeny z naprosto bezpečných materiálů, které neobsahují žádné škodlivé látky – vše je potvrzeno bezpečnostními certifikáty, které hračky splňují.

 Další věc je pevnost materiálů a to, že všechny hračky jsou sestaveny a vymyšleny tak, aby se z nich nikde nic neodlomilo, a jsou tak bezpečné i pro ty úplně nejmenší děti.

Nehrozí žádné vdechnutí malých částic, ani to, že by děti někam strčily prst a poranily se.

Výhodou pevného materiálu je i to, že je testován a vyroben tak, aby zvládl různé pády.

 Malé děti přeci jen nejsou ještě tak šikovné – občas jim nechtíc hračka upadne. Hračky VTECH jsou tomu uzpůsobené, počítají s dětskou nemotorností, a z vlastní zkušenosti vám mohu říct, že ani po pádech na dlažbě se hračky nepoškodily. Žádné prasknutí, ani poškrábání. Dokonce jsme párkrát zapomněli auto venku a zmoklo – vůbec nic se nestalo. Prostě jsme ho otřeli a vypadá pořád jako nové.

Nákladní letadlo VTECH jsem vybrala, jak už jsem říkala, proto, že vnuk má letadla rád.

Líbí se mi, že je to hračka, kterou si sebou děti mohou nosit i ven – třeba klidně i na písek.

Plast je opravdu pevný, a kvalitní, kolečka jsou dost velká na to, aby dokázala jezdit i po dlažbě venku, a nějaký kamínek je prostě nezastaví.

Na jedné straně letadla jsou hrací prvky, kterými si děti procvičují jemnou motoriku.

To je pro malé děti důležité. To, co my dospělí vnímáme jako samozřejmost, je pro děti celkem náročné, a musí se to učit. Na nákladním letadle jsou oranžové dveře, které se otvírají a zavírají. Na žlutém podkladu jsou tři ozubená kolečka, kterými děti mohou otáčet. Pod nimi je zavazadlový prostor s kufry, které pohybem jakoby nakládají a vykládají.

Na přední straně – lidově řečeno „na čumáku“ má letadlo červený klaxon. Po zmáčknutí „péruje“ a vydává jemný zvuk. Co je ale fajn – zároveň funguje jako zarážka – když to kluci pořádně rozjedou, a povede se jim, že by letadlo narazilo do zdi – o tenhle klaxon se zastaví a jakoby odrazí.

Teď se ale dostávám k tomu, co vnuk na tomhle letadle miluje. A to je odklápěcí přední část letadla.

Pokud předek letadla odklopíte, otevře se vám možnost sklopit si dráhu, a zároveň otevřete velký zavazadlový prostor na malá letadla, nebo další autíčka Tut Tut.

Po dráze můžou děti spustit letadýlko (které je součástí balení) buď samostatně, nebo mohou připojit další dráhy. To je výhoda Tut Tut hraček – všechny dráhy jdou spolu propojit, jsou spolu kompatibilní.

Rázem tak děti mají sklopnou rampu, po které autíčka i letadélka jen sviští.

Když jsem zmiňovala chytré SmartPointy – i tohle super letadlo je má.

V horní části rampy jsou dva SmartPointy, na které když najede letadýlko, nebo autíčka, spustí se melodie, nebo říkanky a písničky. Jeden SmartPoint je na rampě, když je letadlová dráha zavřená, druhý se objeví po odklopení rampy.

Letadélko, které je k balení nákladního letadla přidané, je velmi roztomilé.

Je krásně zaoblené, takže se dobře drží i nejmenším dětem.

Letadélko umí tři písničky a spoustu zábavných frází.

Na čelní straně letadýlko bliká.

Písničky i říkanky jsou milé, namluvené velmi zřetelně – je jim krásně rozumět. Hlas letadýlka je namluven čistou srozumitelnou češtinou.

No a pokud by vám lezly písničky a říkanky po nějaké době už trochu na nervy – prostě je vypnete na spodní straně letadla.

S hračkou si děti mohou hrát i potom. Jen bez zvuku. Pokud ale pak chcete, aby autíčko, nebo letadélko na SmartPointu mluvilo, musíte ho zase zapnout.

Tady je pár vybraných říkadel a písniček letadýlka: „Dnes je překrásné nebe, sem tam můžu létat, nahoru a dolů, kolem dokola“ , „Jé, jsem připraveno vzlétnout“, „Cestu si připravím a tisíc mil poletím“, „Pojďme odletět z letiště“, „Prolétneme se po obloze“, „ Hurá poletíme na letiště“, „Létání mým štěstím je“, „Vznáším se nad zemí“ a samozřejmě zvuky startování letadla a letícího letadla..

Do nákladového prostoru letadla mohou děti nakládat autíčka podle své fantazie.

Pokud si chcete letadlo prohlédnout na stránce prodejce, klikněte zde: Tut Tut nákladní letadlo.

 

Video s představením letadélka najdete zde: video nákladní letedlo Tut Tut

 

Jako vždy, když jsem vybrala hračku u VTECH, jsem i tentokrát maximálně spokojená. Nákladní letadlo se Robinovi moc líbí a opravdu si s ním hodně vyhraje.

 Letadlo je pevné, z kvalitního plastu, může si ho klidně nosit sebou i ven na zahradu, nebo na písek s kamarády. Tam už jsme ale zjistili, že se pak k hračce moc nedostane – má takový úspěch u ostatních dětí, že si ji všechny děti chtějí půjčit.

Já, jako dospělý jsem zase spokojená, že jsem nepořídila jen hračku, ale i něco, co pomáhá dětem rozvíjet se. Třeba rozvíjet hrou fantazii, procvičit si jemnou motoriku, naučit se nová říkadla a písničky, poznávat barvy a spoustu dalších dovedností.

Pokud vás letadýlko zaujalo, prohlédněte si i ostatní VTECH hračky. Hlavně dráhy a autíčka mají tu výhodu, že jdou spolu spojovat, jsou kompatibilní. Takže když máte několik autíček a spoustu drah, je to zábava pro malé kluky na hodně dlouhou dobu. Obzvláště, když si dráhy s nimi „povídají“ díky chytrým SmartPointům.

Sortiment společnosti si můžete prohlédnout po kliknutí zde: eshop VTECH

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: