Interaktivní hračky od VTech.cz - nejoblíbenější dárky našich nejmenších.

08.12.2020 18:09

 

 

Do vánoc zbývají už jen dva týdny, a jejich atmosféra na nás vykukuje ze všech koutů. Všude prodávají stromečky, světelná výzdoba bliká večer z oken, a v obchodech začínají hrát koledy.

Letošní rok je jiný než dřív. Obchody byly dlouho zavřené, takže s nákupem dárků letos hodně často pomáhá internet. I já jsem vsadila na internetové nakupování.

Potřebuji totiž nakoupit dárky pro vnoučata. Mám ráda, když mám čas najít kvalitní a přitom hezké dárky za rozumnou cenu. V tom je internet fajn – mám dost času na hledání a prohlížení, a nemusím stát frontu před obchody, nebo se někde tlačit.

Protože my babičky rády vnoučátka rozmazlujeme, je jasné, že mezi dárky nesmí chybět nějaká hračka. Mám ráda hračky, které jsou hezké, vkusné a kromě toho, že jsou na hraní a mazlení, mají takové to „něco navíc“. Tedy když si děti nejen hrají, ale zároveň se s hračkou i něco učí.

Proto jsem zavítala k odborníkovi na právě takovéto hračky – do eshopu vtechcz.cz.

Vybrala jsem pro nejmladšího vnoučka krásného medvídka Usínáčka a Nezbednou berušku.

Na eshopu vtechcz.cz mají velký výběr chytrých hraček pro nejmenší i pro větší děti. Já momentálně potřebuji udělat radost těm nejmenším, proto jsem vybrala Nezbednou berušku a Usínáčka. Jsou to přesně takové hračky, jaké jsem hledala. Eshop mám už vyzkoušený, proto vím, že se mohu spolehnout na to, že mi zboží přijde v pořádku, a že odpovídá popisu na stránkách.

Medvídek Usínáček.

Krásný medvídek z jemného nezávadného materiálu s hvězdičkou na bříšku je společník do každé dětské postýlky.

Co mne upoutalo na první pohled, je jemná modrá barva a hvězdička na bříšku medvídka. Hvězdička je zároveň tlačítkem na spuštění,  po stlačení svítí a mění barvy od žluté, přes oranžovou až po červenou.

Hned na druhý pohled jsem si v popisu všimla, že medvídek je i s funkcí zvukovou.

Mluví a zpívá hlasem Petry Černocké. Protože její hlas mám ráda, a vím, že je jemný, tak bylo rozhodnuto. Pak už jsem byla jen zvědavá, jak bude nahraný projev slyšet.

Po stisknutí hvězdičky na bříšku se ozval příjemný hlas – hlasitost není velká – nemusíte se tedy bát, že by dítě zvuky z hračky rušily a budily. Opravdu je medvídek namluvený a nazpívaný tak, aby uspával a děti zklidnil. Pokud máte strach, že by se dítě v noci medvídka dotýkalo a spustilo zvuk, můžete samozřejmě na zádech vyjmout modul s baterií. Po vyjmutí modulu lze Usínáčka  i vyprat.

Překvapilo mne i to, jak skvěle je medvídkovi rozumět. Hlas zní čistě, bez šumů a ruchů, poslech je tedy příjemný.

Jak už jsem zmínila, v medvídkovi jsou nahrány krátké ukolébavky, které nazpívala Petra Černocká. Kromě těchto krátkých ukolébavek jsou v medvídkovi nahrány i skladby světoznámých klasiků jako Beethoven, Čajkovskij, Mozart, Brahms a další. Kromě zpěvu medvídek i mluví – říká: „Mám tě rád… Máma.. Obejmi mě“ a další fráze.

Na uspávání dětí je nejlepší zvuk ptáků, šumění vody, mořských vln – i tyhle zvuky Usínáček umí.

SEZNAM MELODIÍ
1. Beautiful Dreamer
2. Clair de Lune (Debussy)
3. All Through The Night
4. Au Claire de la Lune
5. Moonlight Sonata (Beethoven)
6. Sleeping Beauty Waltz (Tchaikovsky)
7. To a Wild Rose (McDowell)
8. Canon in D (Pachelbel)
9. Lavender's Blue
10. Irish Lullaby
11. Spring Song
12. Fur Elise
13. Go Tell Aunt Rody
14. Cradle Song (Brahms)
15. The Riddle Song
16. Oh Dear! What Can the Matter Be?
17. Sweet and Low
18. Moonlight Bay
19. Dream of Love (Liszt)
20. Minuet in G (Bach)
21. Where Has My Little Dog Gone?
22. Morning - Peer Gynt Suite (Grieg)
23. Farmer in the Dell
24. Shenandoah
25. Rock-a-bye Baby
26. Greensleeves
27. Are You Sleeping?
28. Row, Row, Row Your Boat
29. Jesu, Joy of Man's Desiring (Bach)
30. Twinkle, Twinkle Little Star
31. Winter - The Four Seasons (Vivaldi)
32. Minuet (Mozart)

Medvídek Usínáček je vhodný u pro děti od narození. Tomu je uzpůsobena i jeho velikost – měří cca 20 cm – děti ho snadno udrží v ručičkách.

Spouštění zvuků jde velmi lehce, hvězdička na bříšku je dostatečně velká na to, aby si ji děti samy zmáčkly. Ke zmáčknutí děti nemusí vyvíjet žádnou větší sílu, hraní je proto zabaví na dlouhou dobu. Poslech zvuků, mluveného slova, i písniček pak dětem pomáhá učit se mluvit. Je moc fajn, že paní Černocká mluví a zpívá velmi zřetelně, dobře vyslovuje, proto se děti s medvídkem učí používat slova opravdu dobře namluvená. Samozřejmě i písničku si děti budou prozpěvovat, a naučí se ji i zpívat. I v tom je tato hračka fajn.

Medvídek Usínáček se mi moc líbí. Hračka je v českém jazyce, a kromě toho, že se dětem líbí, stimuluje i jejich dovednosti. ¨

Koupit medvídka můžete v modré variantě pro kluky, nebo růžové variantě pro holčičky.

Pokud si chcete hračku prohlédnout, nebo koupit, klikněte zde: medvídek Usínáček

 

Druhá hračka, kterou jsem vybrala, je Nezbedná beruška.

Beruška je vhodná pro děti od jednoho roku.  Je to hračka interaktivní se spoustou funkcí. Vyrobena je z plastu, je hodně barevná, to se dětem moc líbí.

Vhodné pro děti od 12 měsíců.
2 AA baterie jsou součástí balení.
Rozměr hračky: 25 x 25 x 14 cm

 

Berušku lze tahat na provázku – jezdí na 4 kolečkách. Radost mi udělalo to, že kolečka jsou vyrobena tak, že jezdí opravdu dobře, nikde nedrhnou, takže za dětmi opravdu jede, a jede lehce. Kolečka jsou hladká, nemusíte se bát poškrábání podlahy. Při jízdě se beruška lehce kolébá.

Beruška je interaktivní – jsou k ní přidány jako vkládačky 4 plastové tvary, na zádech má velká beruška malou berušku, kterou jde otáčet. Pokud dítě vloží všechny tvary tam, kam patří, a zmáčkne malou berušku, tvary vyskočí ven.

 Místa, kam děti vkládají plastové tvary, jsou na berušce v kolech rozlišená různými barvami.

Na bocích má beruška pohyblivou zelenou housenku, kterou jde otáčet, a plastového oranžového motýla s pohyblivým fialovým křídlem.

Co se ale dětem bude nejvíc líbit je to, že beruška bliká v reflexních páscích na horní straně, mluví a zpívá.

Zvuky lze vypnout a zapnout žlutým přepínačem. Zapnutí má dvě polohy – mluvení a zpívání.

Beruška učí děti poznávat barvy, tvary, a čísla.

Umí více než 60 melodií, zvuků, slov a frází.

Zpívá dětem dvě písničky. Melodie je celkem chytlavá, dnes jsem se v obchodě přistihla, že si prozpěvuji Beruška já velká jsem… Ta písnička mi prostě nějak vlezla do hlavy a pozpěvuji si ji kromě dětí i já.

píseň 1:

Beruška já velká jsem,
s rozmilým děťátkem.
My k zábavě tě voláme,
spolu tvary poznáme.

píseň 2:

Cestu dlouhou máme,
spolu si zpíváme.
Proto nudu neznáme!

 

 Beruška mluví zřetelně a jasně. Děti se tedy učí i správnou výslovnost.

Spousta barev, hračka se pohybuje, svítí, bliká a vydává zvuky – zpívá a mluví. To je přesně to, co děti milují.

 I když nám, dospělým občas zvukové hračky lezou trochu na nervy, děti je naopak přímo zbožňují.

Pokud chcete dítěti udělat opravdu velkou radost, dejte mu zvukovou hračku. Vydrží si s ní hrát opravdu hodně dlouho. A když už zvuk nechcete poslouchat, prostě žlutým tlačítkem zvuk vypnete, a beruška bude len potichoučku jezdit kolem dětí. Jediný zvuk, který pak uslyšíte, bude smích vašeho dítěte. Alespoň u nás to tak funguje, a já jsem velmi spokojená, že jsem vybrala hračku, která se líbí a nenásilně děti naučí i spoustu dovedností. Procvičí si jemnou motoriku, naučí se vkládat tvary na místo, kam patří, poznávají barvy a rozvíjejí si i řečové schopnosti.

Pokud si berušku chcete prohlédnout, nebo koupit, klikněte zde: Nezbedná beruška

 

Celý sortiment eshopu si prohlédněte po kliknutí zde: vtechcz.cz

 

Pokud bych měla tuto recenzi na závěr shrnout, tak by mi asi stačila tři slova: Jsem naprosto spokojená.

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: